fbpixel

Search icon
Search
Beauty rituals: Γνωρίζετε τα πραγματικά benefits του face rolling;
FACE & BODY

Beauty rituals: Γνωρίζετε τα πραγματικά benefits του face rolling;

Πώς θα το κάνετε και ποια είναι τα μυστικά του


Είναι γεγονός ότι οι άκρως απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με το έντονο άγχος και το stress, επιβαρύνουν σημαντικά τόσο το μυαλό, όσο και το σώμα μας. Ωστόσο, οι περισσότεροι αγνοούν πως εξίσου σημαντική είναι κι η επιβάρυνση του δέρματος, με αποτέλεσμα να αμελούν την φροντίδα του. Μήπως ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό; Ένα πολύ απλό step, που αξίζει πραγματικά να προσθέσει κανείς στην καθημερινή του beauty routine, είναι ένα ελαφρύ μασάζ με κάποιο facial roller, που πραγματικά μπορεί να κάνει αισθητή διαφορά. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε όλα τα benefits του face rolling.

Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας!

Τι είναι το face rolling;

content-pixie-q0y-1aorvjo-unsplash.jpg

Ο γενικός σκοπός του facial roller, είναι ένα DIY λεμφικό μασάζ, το οποίο βοηθά στην απαλή αποστράγγιση της λέμφου από το δέρμα και τους μυϊκούς ιστούς, προκειμένου να τονώσει τη ροή οξυγόνου στο δέρμα. Τα jade rollers, συνήθως κατασκευάζονται από νεφρίτη, ροζ χαλαζία ή άλλους κρυστάλλους και έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται για απαλό μασάζ στο πρόσωπο, για την τόνωση του λεμφικού συστήματος για μείωση του πρηξίματος, για τόνωση της ροής του αίματος και για αύξηση της λάμψης του δέρματος. Το face rolling, έχει πολλά, διαφορετικά benefits, καθώς -μεταξύ άλλων- βελτιώνει τη λεμφική ροή και την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει το πρήξιμο και τις φλεγμονές, δροσίζει και καταπραΰνει το δέρμα, προσφέρει χαλάρωση και μειώνει το άγχος. Η χρήση οποιουδήποτε face roller στο πρόσωπο ή και στην περιοχή του λαιμού, μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο φωτεινό κι αισθητά πιο σφριγηλό, ενώ μία σειρά από μελέτες, έχουν αποδείξει ότι η χρήση τους μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των πόρων.

Πώς λειτουργεί;

jhon-vivas-kjmr-vcjjgs-unsplash.jpg

Η σωστή χρήση του face roller, αποτελείται -ιδανικά- από πέντε διαφορετικά, πολύ απλά steps. First things first, είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσετε πρώτα στην επιδερμίδα σας μία καλή ποσότητα κάποιου face oil ή serum, καθώς θα πρέπει να αποφεύγετε να το χρησιμοποιήσετε σε στεγνό δέρμα. Ξεκινήστε, ενεργοποιώντας την επιδερμίδα από το λαιμό, κυλώντας το roller με απαλές κινήσεις προς τα επάνω χρησιμοποιώντας τον κρύσταλλο με την μεγαλύτερη επιφάνεια. Κατόπιν, τοποθετήστε το μεγάλο άκρο του στο πηγούνι, εφαρμόζοντας μεσαία πίεση και στρέψτε το roller με κατεύθυνση προς την περιοχή του αυτιού. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή για 3-5 φορές και στη συνέχεια, μετακινήστε τη συσκευή προς τα επάνω με κατεύθυνση τα ζυγωματικά, κάνοντας 5 επαναλήψεις και στις δύο πλευρές του προσώπου.

Το next step, αφορά την εφαρμογή του roller στη μέση του μετώπου, χρησιμοποιώντας το μεγάλο άκρο και μετακινώντας το roller με κατεύθυνση προς τα αυτιά. Επαναλάβετε την ίδια κίνηση 5-6 φορές και συνεχίστε, ενεργοποιώντας την άλλη πλευρά του μετώπου. Last but not least, χρησιμοποιώντας τον μικρό κρυσταλλικό κύλινδρο, εφαρμόστε μέτρια πίεση και κυλήστε το roller από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία της κάτω περιοχής των ματιών κι επαναλάβετε την κίνηση κάτω από το κάθε μάτι. So simple!

Ποιον κρύσταλλο να επιλέξετε;

Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν πολλά διαφορετικά ήδη κρυστάλλων που μπορεί να επιλέξει κανείς, για να βάλει το face rolling στην καθημερινή του beauty routine. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν τις πραγματικές ιδιότητες του κάθε κρυστάλλου, που μπορούν να κάνουν και τη μεγαλύτερη διαφορά.

Ροζ χαλαζίας (roze quartz)

viva-luna-studios-hyphkpqg5ms-unsplash.jpg

Ο ροζ χαλαζίας, γνωστός κι ως «πέτρα της αγάπης» μειώνει την ένταση και χαλαρώνει τις εκφράσεις του προσώπου, απαλύνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και καταπραΰνει την φλεγμονή και την ερυθρότητα. Οι beauty experts, συνιστούν την εφαρμογή του πριν από τον βραδινό ύπνο, καθώς έχει τη δυνατότητα να «ηρεμεί» την επιδερμίδα, συμβάλλοντας -παράλληλα- στη μέγιστη απορρόφηση των products που περιλαμβάνει η night routine.

Μοβ αμέθυστος (amethyst)

db8i6fwesdejda2x-800px.jpg

Ο αμέθυστος χρησιμοποιείται για να αποβάλλει τις αρνητικές σκέψεις και το έντονο άγχος από το μυαλό και την επιδερμίδα, καθώς έχει την ιδιότητα να καταπραΰνει τη φλεγμονή και την ερυθρότητα, ενώ θρέφει τα κύτταρα του δέρματος με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Παράλληλα, αποτοξινώνει την επιδερμίδα, συμβάλλοντας στην αναζωογόνηση των κυττάρων και συσφίγγει τους πόρους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί ιδανική επιλογή και συστήνεται -κυρίως- για τις ακνεϊκές επιδερμίδες.

Πράσινος νεφρίτης (jade)

shayna-douglas-zt3djca2wts-unsplash.jpg

Last but not least, ο πράσινος νεφρίτης αποτελεί δημιούργημα κυρίως της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής προκειμένου να προάγει την ισορροπία, τη θετικότητα και την ηρεμία, καθώς περιέχει ιδιότητες που ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, χαλαρώνοντας το νευρικό σύστημα και αποβάλλοντας τις τοξίνες από το δέρμα. Είναι πιο ελαφρύς κι έχει την τάση να «ζεσταίνεται» με την επαφή με το δέρμα, αποκτώντας ανάλογη θερμοκρασία, γι' αυτό και φαντάζει ιδανική επιλογή για την ανόρθωση ή σύσφιξη του χαλαρού δέρματος. Σε αντίθεση με τον ροζ χαλαζία, συστήνεται να χρησιμοποιείται το πρωί, καθώς βοηθά το δέρμα να μοιάζει super fresh κι ανανεωμένο.

Σε κάθε περίπτωση, το face rolling αξίζει να ενταχθεί στην beauty routine σας είτε το πρωί, είτε και το βράδυ. Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας, χαλαρώστε, παίρνοντας βαθιές ανάσες και σίγουρα, η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονεί...