fbpixel

Search icon
Search
Πώς κάνουν οι Γαλλίδες το μανικιούρ τους
HAIR & NAILS

Πώς κάνουν οι Γαλλίδες το μανικιούρ τους

Έτσι θα αποκτήσετε και εσείς τα νύχια των αγαπημένων french girls


Οι Γαλλίδες είναι κομψές, από τα ρούχα μέχρι τα νύχια τους, και γνωρίζουν ότι ένα απεριποίητο μανικιούρ μπορεί να ακυρώσει την εμφάνισή τους σε μια στιγμή. Είναι αλήθεια ότι τα αγαπημένα French girls φροντίζουν πολύ τα νύχια τους και επιμένουν σε χρώματα που είναι διαχρονικά, ανοιχτά ροζ, nude και βαθιά κόκκινα. 

Συνεχίστε παρακάτω για να μάθετε πώς ακριβώς οι Γαλλίδες φτιάχνουν τα νύχια τους! 

Το γαλλικό μανικιούρ, δεν είναι γαλλικό

nails.jpg

Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το γαλλικό μανικιούρ (το οποίο ονομάζεται french manicure εδώ και χρόνια) στην πραγματικότητα δεν προήλθε από τη Γαλλία. Δημιουργήθηκε το 1975 από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Orly International Jeff Pink, ο οποίος, εκείνη την εποχή, ήταν ένας Αμερικανός προμηθευτής στον κόσμο της ομορφιάς που εργαζόταν στο Hollywood. Άρχισε να γίνεται δημοφιλές, αφού ο Pink δημιούργησε το πρώτο DIY σετ γαλλικού μανικιούρ για τις ηθοποιούς τη δεκαετία του '70 και έγινε γρήγορα επιτυχία!

Παρόλο που το french manicure αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή nail designs, οι Γαλλίδες δεν το προτιμούν. Αντ' αυτού, προτιμούν να επιλέξουν ένα εντελώς διάφανο ή nude βερνίκι. Αν είστε οπαδός του γαλλικού μανικιούρ, μπορείτε να το επιλέξετε στα κοντά και φυσικά νύχια.

Πώς κάνουν οι Γαλλίδες τα νύχια τους; 

2-JfHpU.jpg

Τα προτιμούν σίγουρα κοντά ή με λίγο μήκος, πάντα περιποιημένα και με ή χωρίς βερνίκι. Μιλάμε για πάντα αληθινά νύχια (τα ψεύτικα θεωρούνται λιγότερα κομψά για εκείνες), στρογγυλεμένα, με κλασική εμφάνιση και είναι βαμμένα είτε σε διάφανο/ουδέτερο είτε σε κόκκινο χρώμα. Τα σούπερ μακριά νύχια (ψεύτικα ή αληθινά) δεν είναι της μόδας στη Γαλλία. Επίσης, οι Γαλλίδες δεν ακολουθούν τις τάσεις και τα βερνίκια νυχιών που επιλέγουν είναι πολύ λιγότερο δημιουργικά - δεν θα δείτε maximal σχέδια ή διαμάντια νυχιών για παράδειγμα, γι' αυτό και το φαινόμενο του nail art δεν έχει απογειωθεί ποτέ εκεί. Να θυμάστε ότι η φιλοσοφία ομορφιάς στη Γαλλία είναι να μη δείχνετε ποτέ ότι προσπαθείτε πολύ!

Επιπλέον, ορισμένες από αυτές προτιμούν να μην βάφουν τα νύχια τους, αλλά να κάνουν θεραπείες με top coat για να αναδεικνύουν μια υγιή λάμψη. Απλώς τα κρατούν όλα κοντά, σε ομοιόμορφο μήκος, αφαιρούν τα πετσάκια και εφαρμόζουν ένα ενισχυτικό νυχιών. Άλλες συνήθως εφαρμόζουν ένα βερνίκι βάσης για να προστατεύσουν τα φυσικά τους νύχια, στη συνέχεια ένα χρώμα και ένα top coat για να αποφύγουν το σπάσιμο. Συνήθως, οι Γαλλίδες φροντίζουν οι ίδιες τα νύχια τους. Εκτός από το καλοκαιρινό πεντικιούρ, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων (και στα γαμήλια πάρτι), οι επισκέψεις στα nails salons δεν αποτελούν μέρος της συχνής ρουτίνας ομορφιάς τους.

Οι αποχρώσεις που προτιμούν 

2-qr2SX.jpg

Όταν οι Γαλλίδες αποφασίζουν να βάψουν τα νύχια τους, συνήθως επιλέγουν οποιεσδήποτε αποχρώσεις του κόκκινου, του μπεζ και του ροζ. Ορισμένες προτιμούν τα nude χρώματα, ενώ άλλες προτιμούν τις φωτεινές και κλασικές κόκκινες αποχρώσεις όπως το Chanel Le Vernis Pirate και το Rouge Puissant. Επίσης, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα επιλέγουν βαθύ κόκκινο, μπορντό ή βαθύ μωβ, και τα φωτεινά κόκκινα, πορτοκαλί και ροζ παραμένουν για την άνοιξη και το καλοκαίρι.