fbpixel

Search icon
Search
Πώς γίνεσαι μέσα σε μόνο λίγες ημέρες το αγαπημένο restaurant της Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

Πώς γίνεσαι μέσα σε μόνο λίγες ημέρες το αγαπημένο restaurant της Θεσσαλονίκης

Το Linéaire παραδίδει μαθήματα ζεστής φιλοξενίας και καινοτόμας γευστικής κουλτούρας


«Κανένας δεν μπορεί να σκεφτεί, να αγαπήσει και να κοιμηθεί σωστά, αν δεν έχει δειπνήσει με τον κατάλληλο τρόπο», συνήθιζε να λέει η πολυγραφότατη Virginia Woolf. Στην εποχή της ταχύτητας, είναι αλήθεια ότι ξεχνάμε αρκετές φορές τις ξεχωριστές στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης ενός φροντισμένου και νόστιμου πιάτου. Η εκλεπτυσμένη εμπειρία της γευσιγνωσίας, το elegant τραγούδισμα των κρυστάλλινων ποτηριών και οι νοσταλγικές μελωδίες, διακρίνονται για το μαγικό χάρισμα να μας συνεπαίρνουν σε ένα αισθητηριακό, ονειρικό ταξίδι. Αρκεί να πάρουμε την απόφαση και να προσφέρουμε στους εαυτούς μας τον χρόνο και χώρο που έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το πολυαναμενόμενο εστιατόριο Linéaire του ατμοσφαιρικού Le Cercle De Salonique, με την υπογραφή του George Doras, κατάφερε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες από την έναρξή του, να κλέψει τις καρδιές μας. Η επιλογή της ονομασίας του, που σημαίνει γραμμικότητα, έρχεται να συμπληρώσει απόλυτα τον «κύκλο» τους (Cercle). Ένας προορισμός που αναβαθμίζει τον γαστρονομικό χάρτη της πόλης και  ήδη μπόρεσε να δώσει νέα πνοή στο είδος του, και να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης μας. 

Εμπνευσμένο από τους όμορφους γαστρονομικούς προορισμούς του 11ου Arrondissement και του Saint-Germain-des-Pres, μας υποδέχεται με την πιο θερμή διάθεση, κάνοντάς μας να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας. Σε αυτό το στοιχείο, κρύβεται και η συνταγή του επιτυχημένου ξεκινήματός του. Έχοντας ως προτεραιότητα την εγγύηση ενός άνετου και ιδιαίτερα φιλόξενου περιβάλλοντος, μας οδηγεί στην απόλυτη αίσθηση οικειότητας, κάτι που δεν αποκτιέται εύκολα. Ανοίγοντας την elegant πόρτα του, μας περιμένει μια άκρως eclectic και cozy έκπληξη που μας θυμίζει την αυθεντική σημασία του "dining pleasure".

Το Linéaire είναι έτοιμο να μας παραδώσει ένα exclusive μάθημα «ζεστής» φιλοξενίας. Ελάτε μαζί μας στη μοναδική αυτή ιεροτελεστία αισθήσεων...

The sweet promise of coziness 

img-2097.jpg

Από την πρώτη στιγμή, η αισθητική του φιλοσοφία μας μεταφέρει στους ρομαντικούς ρυθμούς των δρόμων του Παρισιού. Θυμίζοντας ένα authentic γαλλικό bistrot του Marais, το Linéaire ξέρει πολύ καλά πως να μας μυήσει σε μια εξεζητημένη τελετουργία, στην οποία πρωταγωνιστής είναι η φιλική διάθεση. Λευκά τραπεζομάντιλα, προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, χαμηλός sexy φωτισμός και μοναδικές συλλογές από αντίκες μας «αγκαλιάζουν», διπλασιάζοντας αυτόματα την επιθυμία μας να καθίσουμε για ώρες. Τη sophisticated ατμόσφαιρα έρχεται να απογειώσει η συνοδεία της classy γαλλικής μουσικής, στην πιο ικανοποιητική και διακριτική ένταση, διευκολύνοντας, ταυτόχρονα, τις χαλαρές συζητήσεις μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 

The eclectic culinary signature

img-2098.jpg

Ένα ενδιαφέρον γαστριμαργικό σύμπαν μας φιλοξενεί στις καινοτόμες γευστικές διαδρομές του. Στη μαγειρική του ταυτότητα η διεθνής κουζίνα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.  Έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάζουμε τις πρωτοποριακές δημιουργίες του καταξιωμένου Νεοζηλανδού chef, David Buchanan. Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στην Ιταλία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στην Αυστραλία, ο ίδιος έχει εντρυφήσει στην εφαρμογή ιδιαίτερων τεχνικών, με διαχρονική έμφαση στα φρέσκα, εποχικά και αγνά συστατικά που δομούν το μενού. Ο δημιουργικός κόσμος της fusion κουζίνας κυριαρχεί.Από το πιο δημοφιλές πιάτο της Νέας Ζηλανδίας, που δεν είναι άλλο από το αρνίσιο κότσι, το μοσχαρίσιο ταρτάρ της γαλλικής υπογραφής έως τις tasty επιλογές από το San Benedetto, αγαπημένο τόπο διαμονής του Buchanan, μας αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες δημιουργίας και αγάπης. 

img-9803.JPG

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των πιάτων μας, μπορούμε να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στην κουζίνα και να απολαύσουμε a priori τις special αρωματικές νότες τους. Σε κάθε μας επίσκεψη, έχουμε την option των updated προτάσεων του καταλόγου, αλλά και των πιάτων ημέρας. Η φινετσάτη bisque αστακού, καθώς και το ζουμερό και ψημένο στην ιδανική θερμοκρασία γλυκόξινο χοιρινό με ρύζι jasmine σαγηνεύουν τις αισθήσεις μας από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Τελευταία και απαραίτητη πινελιά αποτελεί το dessert, αχλάδι ποσέ σε κόκκινο κρασί με κρέμα mascarpone, μια γεύση δημιουργεί τις πιο αξέχαστες εκρήξεις στον ουρανίσκο. Σε κάθε μας δοκιμή, ο κατάλογος των κρασιών είναι σε αφθονία από ελληνικές και ξένες ετικέτες, συμπεριλαμβανομένου μιας ιδιαίτερης συλλογής αφρωδών οινών.

Bon Appétit!

Info: Βασ. Ηρακλείου 7, Facebook: @Lineaire, Instagram: @lineaire_restaurant. Kαθημερινά ανοιχτά, εκτός της Δευτέρας.