fbpixel

Search icon
Search
Eclectic Grandpa: H τάση της μόδας που αξίζει την προσοχή μας το 2024
TRENDS & CATWALKS

Eclectic Grandpa: H τάση της μόδας που αξίζει την προσοχή μας το 2024

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Pinterest


Θυμάστε το Coastal Grandmother look; Είναι η σειρά του Eclectic Grandpa να εμπνεύσει την γκαρνταρόμπα μας. Φαίνεται πως η μόδα είναι νοσταλγική και ότι ότι ένας ρετρό άνεμος πρόκειται να φυσήξει στην γκαρνταρόμπα του 2024, σύμφωνα με το τελευταίο ετήσιο report του Pinterest, "Pinterest Predicts Report". Οι τάσεις για τους επόμενους δώδεκα μήνες έρχονται κατευθείαν από την γκαρνταρόμπα των παππούδων μας. Πιο συγκεκριμένα, το κοινωνικό δίκτυο κατέγραψε σημαντική αύξηση των αναζητήσεων γύρω από τους ακόλουθους όρους μόδας: customized denim jacket (+355%), εκλεκτικό στιλ (+130%), Grandpa core (+65%), retro streetwear (+55%), style grandfather (+60%). 

Σε ποια κομμάτια πρέπει να επενδύσετε για να υιοθετήσετε την αισθητική του eclectic grandpa; Επικεντρωνόμαστε στα μαλακά και πολύχρωμα πλεκτά, τα καπιτονέ μπουφάν, τα κοτλέ κομμάτια, τα αξεσουάρ από shearling και φυσικά, παίζουμε με το mix and match των prints.

Ανακαλύψτε παρακάτω τους πιο stylish τρόπους να το ενσωματώσετε στο καθημερινό σας outfit rotation...

Clothes

what-to-wear-with-corduroy-pants-238703-1507859096666-image900x0c.jpg
Image source: @maria_bernad

Όσον αφορά την επιλογή των ρούχων για να ενσωματώσετε αυτήν την αύρα, θα χρειαστείτε σίγουρα τα ακόλουθα. Ένα vintage cardigan, σε oversized γραμμή και bonus points αν έχει κάποιο print και διχρωμία. Εκτός αυτού, οποιοδήποτε κοτλέ κομμάτι είναι απόλυτα in, από oversized παντελόνια, μέχρι πανωφόρια. Φυσικά, και το καπιτονέ ύφασμα φέρνει αυτό το old-school aesthetic που αναζητάτε. 

Μην ξεχνάτε πως το mix & match αποτελεί κλειδί styling tip της συγκεκριμένης αισθητικής. Μη φοβηθείτε να συνδυάσετε prints και αταίριαστα μεταξύ τους χρώματα. Δώστε αυτήν την εκλεκτική "χαλαρότητα" στα look σας - όπως ακριβώς θα έκανε ένας cool ηλικιωμένος. 

Accessories

1433622532.webp
Gotham

Τα αξεσουάρ γίνονται τέχνη μέσα στην αισθητική του 'Grandpacore'. Τα vintage loafers, τα chunky sneakers, ακόμα και ένα καπέλο του μπέιζμπολ θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία για να ολοκληρωθεί το σύνολο.

Με 55% αύξηση στις αναζητήσεις για το 'Grandpa Core' και το hashtag #grandpacore, είναι σαφές ότι αυτά τα μοναδικά αξεσουάρ αιχμαλωτίζουν τη φαντασία των λάτρεις των τάσεων που αναζητούν μια ελαφρώς πιο μοντέρνα εκδοχή του κλασικού στιλ.

Εκτός αυτού, δώστε βάση και στα λιγότερο φανερά αξεσουάρ του look σας, όπως παραδείγματος χάρη, τις κάλτσες σας. Όπως έχουμε ήδη δει ο συνδυασμός των socks & loafers είναι πλέον παντού, και φαίνεται ότι δε σκοπεύει να πάει πουθενά any time soon!

TikTok made me do it!


@stylegf Call it a hipster comeback but don’t underestimate the power of a big vintage sweater. Eclectic Grandpa is @pinterest’s trend prediction for 2024 and we’re loving it! #eclecticgrandpa #pinterestpredicts #pinterestpredicts2024 #menstyle #menfashion #menspersonalstylist #confidence ♬ Bossa Nova / cafe / food comfortable with a guitar - MATSU

Η ανάπτυξη αυτής της τάσης σε πλατφόρμες όπως το TikTok ενισχύει την απήχησή της με το hashtag #eclecticgrandpa. Το TikTok, όπου οι χρήστες ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν το μοναδικό τους mark στην τάση, χρησιμεύει ως το τέλειο μέσο για την προβολή των εκφραστικών στοιχείων της τάσης Eclectic Grandpa. Εδώ, οι απροσδόκητες ανακατασκευές συνυφαίνουν τη νοσταλγική διακόσμηση και το σύγχρονο design με τρόπους που όχι μόνο είναι πολύ διασκεδαστικοί αλλά και συναρπαστικοί για τους νεότερους που αναζητούν μια πιο σύγχρονη και ζωντανή προσέγγιση της μόδας.


Feature image source: @gigihadid