fbpixel

Search icon
Search
Τα πολυτελή airport hotels που μας εισάγουν σε ένα καινοτόμο είδος φιλοξενίας
ESCAPE

Τα πολυτελή airport hotels που μας εισάγουν σε ένα καινοτόμο είδος φιλοξενίας

First class παροχές ενώνουν τις δυνάμεις τους με την σύγχρονη πρακτικότητα των αεροδρομίων


Πρωτοποριακός σχεδιασμός, πρακτικότητα και luxurious παροχές καταφέρνουν να αποτελέσουν το τρίπτυχο μιας επιτυχημένης φιλοξενίας. Συνήθως όταν σκεφτούμε τις λέξεις ακύρωση, καθυστέρηση πτήσης και αναζήτηση ενός δωματίου για να ξεκουραστούμε την νύχτα, τότε οι εικόνες που "εισβάλλουν" δεν είναι και τόσο ευχάριστες. Δείγματα μη καθαρού χώρου, επιφανειακή προετοιμασία, θόρυβος, κακό πρωινό και δυσανάλογες με τις συνθήκες αυτές τιμές πρωταγωνιστούν και, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές βασίζονται σε άβολες εμπειρίες ενός hostel η motel. 

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η αισθητική ταυτότητα των εταιρειών φιλοξενίας έχει αποκατασταθεί με την είσοδο καινοτόμων εγκαταστάσεων και παροχών, έχοντας ως προτεραιότητα την άνεση του πελάτη. Τα airport hotels κυριαρχούν, έχοντας δημιουργήσει την δική τους αυτοκρατορία στα νέα δεδομένα του hospitality. Αποτελούν μικρές exclusive οάσεις λίγα μέτρα δίπλα ή μέσα στους τερματικούς σταθμούς μεγάλων αεροδρομίων και βρίσκονται υπό την δική τους ιδιοκτησία. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πολυτελή airport hotels του κόσμου που ξεχωρίζουν για το εκλεπτυσμένο design και την σύγχρονη πρακτικότητα.

Hilton Munich Airport

ice-58010-72389977-3xl-034049.jpg

Ένα ήσυχο και ελίτ spot ανάμεσα στους τερματικούς σταθμούς ένα και δύο του αεροδρομίου του Μονάχου. Διαθέτει πεντακόσια πενήντα δωμάτια, εκ των οποίων σαράντα τρεις σουίτες που διαθέτουν πλήθος ανέσεων και smart εφαρμογών. Στο γυάλινο αίθριο, το Nightflight Bar προσφέρει μια ειδυλλιακή θέα στο ηλιοβασίλεμα, συνοδευόμενη από ένα signature cocktail. Το εστιατόριο Mountain Hub Social Dining σερβίρει fine food με εγγυημένη επιτυχία, καθώς το Mountain Hub Gourmet έχει λάβει το πρώτο του αστέρι Michelin. Οι επισκέπτες έχουν επίσης πρόσβαση σε εικοσιτετράωρο γυμναστήριο, θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα και στο Mountain Hub Spa με υδρομασάζ, σάουνα και ατμόλουτρο. Διατίθενται ημερήσιες κάρτες και για επισκέπτες που δεν ανήκουν στο ξενοδοχείο. Το Executive Lounge εκατόν είκοσι εφτά τετραγωνικών μέτρων διαθέτει καθίσματα για έως και 80 άτομα που αναζητούν ένα ήσυχο μέρος για να χαλαρώσουν ή να εργαστούν ανενόχλητα με άνεση.

Info: Terminalstr. Mitte 20 München-Flughafen, Instagram: @hiltonmunichairport

Westin Denver International Airport

79546599-559283224895593-5198618217417377881-n.jpg

O βραβευμένος σχεδιασμός του διεθνούς αεροδρομίου Westin Denver φέρνει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες βλέπουν τα ξενοδοχεία αεροδρομίου. Καθένα από τα τετρακόσια ογδόντα τέσσερα δωμάτια και τις τριάντα πέντε σουίτες του ξενοδοχείου προσφέρει ένα σύγχρονο χαλαρωτικό καταφύγιο μετά από μια κουραστική μέρα ταξιδιού, με παράθυρα που βλέπουν προς την εμβληματική θέα στο αεροδρόμιο ή στα Βραχώδη Όρη. Οι επισκέπτες μπορούν να αθληθούν στο γυμναστήριο του καταλύματος, να χαλαρώσουν στη θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα ή να απολαύσουν κλασικά αγαπημένα πιάτα στο Grill & Vine.

Info: Peña Boulevard, Denver, Colorado, USA, Instagram: @westin_denver_dia

Cordis Beijing Capital Airport

02c4d864d37dc1bdd33f8497a4583996.jpg

Γειτονικά του τερματικού σταθμού 3 που σχεδίασε ο Sir Norman Foster, το Cordis Beijing Capital Airport είναι ένας λαμπερός συνδυασμός μόδας, τέχνης και πολυτελούς τρόπου ζωής. Τα τριακόσια εβδομήντα δύο ευρύχωρα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων πολλών σοφιτών, αρχοντικών και ενός υπερπολυτελούς ρετιρέ, είναι εξοπλισμένα με την υπογραφή "Blissful Beds", μεγάλα μπάνια και άφθονα gadgets. Οι συναρπαστικές επιλογές φαγητού περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από μπουφέ στο Cordis Market, το αδελφό του βραβευμένου με αστέρι Michelin κινέζικο εστιατόριο στο Hong Kong στο Ming Court και το Tune Bar, το ιδανικό μέρος για ένα ελαφρύ σνακ, ποτό μετά το δείπνο ή δροσερό κοκτέιλ. Το ακίνητο άνοιξε ως ξενοδοχείο Langham πριν μετατραπεί σε Cordis.

Info: No 1 Yi Jing Road, Terminal 3, Capital International Airport, Beijing China, Instagram: @cordisbeijing

Fairmont Vancouver Airport 

274195923-492668732248662-5292606258583516679-n.jpg

Στο κέντρο του μοναδικού ξενοδοχείου βρίσκεται το ορόσημο TWA Flight Centre του 1962 του Eero Saarinen, το οποίο στεγάζει το lobby, τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καταστήματα λιανικής. Δύο πτέρυγες ξενοδοχείου, σχεδιασμένες να αντανακλούν και να μεταφέρουν το ορόσημο TWA Flight Center, βρίσκονται πίσω από το ιστορικό κτήριο και περιλαμβάνουν 512 δωμάτια με θέα στους διαδρόμους του JFK και στο TWA Flight Center. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μια εκπληκτική πισίνα στον τελευταίο όροφο, η οποία παραμένει ανοιχτή 365 ημέρες το χρόνο χάρη στην ικανότητά της να φτάνει σε θερμοκρασία 38 °C και να μετατρέπεται σε υδρομασάζ.

Info: Vancouver International Airport, Instagram@fairmontvancouverairp