fbpixel

Search icon
Search
Ποιες είναι οι τάσεις στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου για φέτος;
INTERIORS

Ποιες είναι οι τάσεις στον στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου για φέτος;

Ανακαλύψτε το στιλ που ταιριάζει με το δικό σας σπίτι


Μια «ανάσα» πριν από τον Δεκέμβρη και ήδη πολλοί είναι αυτοί που έχουν στολίσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, προσδίδοντας festive και cozy χαρακτήρα στην κατοικία τους. Για εσάς, ωστόσο, που δεν το έχετε κάνει ακόμα, τότε δεν έχει παρά να αντλήσετε έμπνευση από τα πιο hot trends για φέτος σε ό,τι αφορά στο στολισμό του δέντρο. Ποια είναι τα στιλ που επικρατούν, ποια θεωρούνται ιδανικά και τι πρέπει να προσέξετε ανάλογα με το είδος που θα επιλέξετε: αυτά και άλλα πολλά παρουσιάζονται παρακάτω.

Get inspired!

Παραδοσιακά, «ζεστά» Χριστούγεννα

christmas-tree-balsam-hill-traditional-1217.jpg

Τα προηγούμενα Χριστούγεννα ήταν ίσως από τα πιο μοναχικά που έχουμε ζήσει, μακριά από συγγενείς και άλλα αγαπημένα μας πρόσωπα. Φέτος, όλη αυτή η «ζεστασιά» και το οικογενειακό κλίμα αποτυπώνεται σε μια από τις πιο hot τάσεις στη διακόσμηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Πώς θα το πετύχετε; Κινηθείτε σε μια παλέτα κλασικών χρωμάτων, που είναι συνώνυμα των Χριστουγέννων, όπως το κόκκινο, το πράσινο και το χρυσό. Φυσικά και τα παιχνίδια δε θα μπορούσαν να λείπουν από ένα τέτοιο δέντρο, θυμίζοντάς μας τα παιδικά μας χρόνια.

«Ναι» στις μονοχρωμίες

14-christmas-quotes-3.jpg

Για τους λάτρεις της πιο μινιμαλιστικής διακόσμησης, ένα δέντρο με ένα μόνο χρώμα στολιδιών είναι η πιο ιδανική επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο, θα εξασφαλίσετε ένα αρμονικό τελικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα ταιριάξει στον χώρο σας, χωρίς ωστόσο να στερείται τον festive χαρακτήρα του. Μια ωραία ιδέα είναι να διαλέξετε αποκλειστικά λευκά ή κόκκινα στολίδια, με τα οποία -πιστέψτε μας- το δέντρο σας θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Μόνο λαμπάκια

1c057cd418263deb59e7cee73d0123bb.jpg

Απλό, minimal και cozy! Ίσως αυτή να είναι η κατάλληλη χρονιά για να πείτε «ναι» σε ένα δέντρο διακοσμημένο μόνο με λαμπάκια. Φροντίστε, όμως, οι σειρές με τα λαμπάκια να είναι πολλές, ώστε το δέντρο να δείχνει πλούσιο και να λάμπει κυριολεκτικά! Εάν επιλέξετε κάτι τέτοιο, δε θα χρειαστεί να καταβάλετε ιδιαίτερη σκέψη και προσπάθεια ως προς τον στολισμό, μιας και θα έχετε εξασφαλισμένο ένα πολύ stylish και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ένα χιονισμένο δέντρο είναι το πιο ιδανικό σε αυτήν την περίπτωση για extra ενδιαφέρον.

Λάμψη με disco balls

img-2018.jpg

Είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε συχνά, αλλά φέτος το δούμε ίσως λίγο παραπάνω. Ένα δέντρο γεμάτο λάμψη που προέρχεται από disco balls είναι ό,τι πιο μοντέρνο μπορείτε να επιλέξετε για τον χώρο σας. Μάλιστα, οι experts στο interior design προτείνουν να συνδυάσουμε διάφορα metallics και κυρίως να μπερδέψουμε το χρυσό με το ασημένιο για ένα ultra shiny αποτέλεσμα!

Τα pastel στο επίκεντρο

pastel-christmas-tree-and-holiday-bedroom-decor-ideas-kristy-wicks40.jpg

Τα pastel χρώματα παραμένουν on top, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον μας ολοένα και περισσότερο ανά τα χρόνια. Ένα Christmas tree αποτελούμενο από απαλές, «γλυκιές» αποχρώσεις είναι μια τέλεια επιλογή, που μπορεί να χαρίσει ένα dreamy, απόλυτα σύγχρονο αποτέλεσμα. Τολμήστε, μάλιστα, να συνδυάσετε τα pastel μεταξύ τους, όπως το mint green, το γαλάζιο, το ροζ και το μωβ. So chic!

Με έμπνευση από τη φύση

image-jiBBG.jpg

Όσο τα χρόνια περνούν και οι τάσεις στο design ολοένα και διαμορφώνονται, παρατηρούμε πως υπάρχει έντονη μια στροφή προς τη φύση και τη διακόσμηση που εμπνέεται από αυτήν. Κλαδιά, κουκουνάρες, ξύλινα στολίδια, ακόμα και αποξηραμένα φρούτα γίνονται must αξεσουάρ για ένα δέντρο απόλυτα natural, που θα ξεχωρίσει για τον rustic χαρακτήρα του και την απλότητα που θα εκπέμπει.