fbpixel

Search icon
Search
Ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν πραγματικά στο σχήμα του προσώπου σας
STYLING TIPS

Ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν πραγματικά στο σχήμα του προσώπου σας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε τη σωστή επιλογή


Οι ηλιόλουστες καλοκαιρινές ημέρες μας δημιουργούν την ανάγκη να συνδυάσουμε το στιλ με την πρακτικότητα. Αυτά τα δύο βασικά στοιχεία, καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο τα γυαλιά ηλίου. Τόσο οι σχεδιαστές και οι διάσημοι οίκοι, όσο και οι fashionistas δίνουν τεράστια προσοχή στην επιλογή τους, ακόμα κι αν θα τα διαλέξουν για το πιο απλό και casual all day long look. Οι τάσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι πολλές και διάφορες αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό για να κάνουμε την ολοκληρωμένη και απόλυτη προσθήκη. Πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά, ποιο είναι το σχέδιο εκείνο που ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου μας, γεγονός που βοηθάει στην ανάδειξή του.

Ο γενικός κανόνας για να βρείτε τα πιο κολακευτικά γυαλιά ηλίου είναι να επιλέξετε μια σιλουέτα που είναι αντίθετη από το σχήμα του προσώπου σου. Συνεχίστε να διαβάζετε και βρείτε ποιο σχήμα είναι κατάλληλο ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας και τις γωνίες του!

Round-shaped face

Πώς να καταλάβετε αν έχετε στρόγγυλο πρόσωπο: Το πρόσωπό σας βρίσκεται στο φαρδύτερο σημείο του από μάγουλο σε μάγουλο και στενεύει ελαφρώς στο μέτωπο και στη γραμμή του σαγονιού. Το πηγούνι σας είναι συνήθως σε ευθεία γραμμή με το σαγόνι σας.

Δοκιμάστε: τετράγωνα γυαλιά ηλίου

2190f0ee99cc869b5bcc6f496604a143.jpg
Image source: @piamance

Το πιο κολακευτικό ζευγάρι για ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι τα τετράγωνα γυαλιά ηλίου. Οι γωνιώδεις γραμμές και οι άκρες εξισορροπούν το στρογγυλό σχήμα του προσώπου σας, οπότε αποφύγετε οτιδήποτε έχει απαλές γραμμές και στρογγυλεμένες άκρες. Όταν αναζητάτε γυαλιά ηλίου, αναζητήστε ορθογώνιους σκελετούς με αιχμηρές άκρες ή τέσσερις γωνίες, κατά προτίμηση με λεπτότερο σκελετό.

screenshot-2024-05-23-at-13543-pm-removebg-preview.png

BUY HERE: Square-shaped sunglasses, The Glass Of Brixton


Square-shaped face

Πώς να καταλάβετε αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο: Η γραμμή του σαγονιού, τα μάγουλα και το μέτωπό σας έχουν ομοιόμορφο πλάτος και πιθανότατα έχετε αιχμηρό σαγόνι.

Δοκιμάστε: Στρογγυλά και οβάλ γυαλιά ηλίου.

f2678a5169458cba2067be41175d0657.jpg
Image source: @haileybieber

Αν ένας τετράγωνος σκελετός εξισορροπεί ένα στρογγυλό πρόσωπο, τότε ένας στρογγυλός σκελετός εξισορροπεί ένα τετράγωνο πρόσωπο. Οι στρογγυλεμένες γωνίες και οι μαλακές γωνίες εξισορροπούν τα αιχμηρά jawlines και τα τετράγωνα μέτωπα, γεγονός που θα απαλύνει το σχήμα του προσώπου σας. Αναζητήστε κυκλικούς σκελετούς με απαλές γραμμές για το πιο κολακευτικό ζευγάρι για εσάς.

screenshot-2024-05-23-at-13220-pm-removebg-preview.png

BUY HERE: Celine sunglasses, Zannis Optics

Heart-shaped face

Πώς να καταλάβετε αν έχετε πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Το φαρδύτερο σημείο του προσώπου σας είναι το μέτωπο και το πρόσωπό σας στενεύει στη γραμμή του σαγονιού. Το πηγούνι σας μπορεί να προεξέχει κάτω από τη γραμμή του σαγονιού σας (σκεφτείτε το σημείο στο κάτω μέρος μιας καρδιάς).

Δοκιμάστε: Aviators ή cat-eye

71a85743f87451a053f2dcdba3219573.jpg

Σε αντίθεση με άλλα σχήματα προσώπου, ο πιο κολακευτικός σκελετός στα πρόσωπα με καρδιά μιμείται το σχήμα του προσώπου. Οι σκελετοί Aviators και cat-eye είναι φαρδύτεροι στο πάνω μέρος και πιο στενοί στο κάτω μέρος (όπως ακριβώς και τα πρόσωπα καρδιάς), οπότε θα αναδείξουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σας. Ωστόσο, η ισορροπία είναι σημαντική στις αναλογίες. Αν έχετε απαλά χαρακτηριστικά, επιλέξτε έναν μικρότερο και λεπτότερο σκελετό- αν έχετε έντονα χαρακτηριστικά, μπορείτε να επιλέξετε τους παχύτερους ή μεγαλύτερους σκελετούς.

screenshot-2024-05-23-at-13804-pm-removebg-preview.png

BUY HERE: Cat-eye sunglasses, Max Mara

Oval-shaped face

Πώς να καταλάβετε αν έχετε οβάλ πρόσωπο: Το πρόσωπό σας είναι μακρύτερο από το πλάτος του. Με άλλα λόγια, το μήκος από την κορυφή του μετώπου σας μέχρι το πηγούνι σας είναι μεγαλύτερο από το μήκος από αυτί σε αυτί.

Δοκιμάστε: Στρογγυλά, υπερμεγέθη

bella-hadid.jpg
Image source: Louis Vuitton

Τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου είναι συνήθως φαρδύτερα, γεγονός που βοηθά στην εξισορρόπηση του μήκους ενός οβάλ σχήματος προσώπου. Οι μικρότεροι σκελετοί μπορούν να τονίσουν ένα στενό πρόσωπο, οπότε τα υπερμεγέθη στυλ είναι η πιο κολακευτική επιλογή για να δώσουν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου πλάτους από ζυγωματικό σε ζυγωματικό.

screenshot-2024-05-23-at-14309-pm-removebg-preview.png

BUY HERE: Tortoise red oval sunglasses, Gianni Venturi


Feature image source: @haileybieber, Ralph Lauren