fbpixel

Search icon
Search
Πνευματική αφύπνιση: Τι είναι και πώς αισθάνεσαι κατά τη διάρκειά της;
PSYCHOLOGY

Πνευματική αφύπνιση: Τι είναι και πώς αισθάνεσαι κατά τη διάρκειά της;

Μια αθέατη πλευρά της ψυχολογίας


Η «πνευματική αφύπνιση» είναι ένα από αυτά τα πράγματα για τα οποία ακούμε τόσο συχνά, από διασημότητες, σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε κάθε είδους βιβλίο ευεξίας. Πολλοί άνθρωποι που την έχουν περάσει, την περιγράφουν ως μια μεγαλύτερη αίσθηση επίγνωσης ή προσγείωσης, μια νέα, ευρύτερη προοπτική για τη ζωή ή μια βαθιά αίσθηση σκοπού. Βασικά, σίγουρα «πνευματική αφύπνιση» είναι κάτι που θέλουμε. Το θέμα είναι, πώς κατανοούμε ότι την περνάμε και πώς οδηγούμαστε σε αυτήν; 

Τι είναι η πνευματική αφύπνιση και τι την προκαλεί;

elia-pellegrini-opxewftypwu-unsplash.jpg

Ειλικρινά, κανείς δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για μια πνευματική αφύπνιση. Δεν υπάρχουν πραγματικά λέξεις για να την περιγράψουν. Αλλά θα το προσπαθήσουμε ούτως ή άλλως. Μια πνευματική αφύπνιση είναι πραγματικά η επιστροφή στον εαυτό σας, και είναι η συνειδητοποίηση μιας νέας πραγματικότητας και του ποιοι πραγματικά είστε. Θα νιώσετε ότι καλείστε να αποκαλύψετε το αληθινό νόημα και τον σκοπό της ζωής σας, και μόλις ξεκινήσετε, δεν υπάρχει πραγματική επιστροφή. Αρχίζετε να αμφισβητείτε την πραγματικότητα, την κυβέρνηση, τον καταναλωτισμό και τις προθέσεις των ανθρώπων. Σχεδόν τα πάντα. Είναι όπως στο Matrix, όταν ο Neo αποφασίζει να πάρει το κόκκινο χάπι.

Ξαφνικά, τα πράγματα που δεχόσουν χωρίς να τα αμφισβητείς, μπορεί να μην έχουν πια νόημα για σένα. Το πρώτο πράγμα που πιθανότατα θα κάνετε; Πολλή έρευνα, επειδή μπορεί να νιώθετε ότι κανείς γύρω σας δεν το καταλαβαίνει ή δεν μπορεί να το εξηγήσει. 

Για να είμαστε ειλικρινής, τίποτα συγκεκριμένο δεν προκαλεί μια πνευματική αφύπνιση, είναι διαφορετικό για τον καθένα. Ένα πράγμα που γνωρίζουμε; Δεν είναι η αγάπη και το φως. Είναι η αντιμετώπιση και η θεραπεία αυτού που σας πλήγωσε. Είναι πολύ κλάμα, αίσθημα μοναξιάς και φόβος. Και να επιστρέψεις στον εαυτό σου. Αυτό που το ξεκινάει, μπορεί να είναι ένα γεγονός που αλλάζει τη ζωή σου, μια προσωπική κρίση, μια μεταμορφωτική εμπειρία ή ακόμα και μια απλή συζήτηση που σε κάνει να αμφισβητείς όλα όσα νόμιζες ότι ήξερες. Θα μπορούσε επίσης να είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, όπως η θεραπεία, ο διαλογισμός, η yoga ή ακόμη και ένα νέο hobby. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, είναι πάντα ένα ταξίδι μέσα σας που οδηγεί στη συνειδητοποίηση του πραγματικού σας σκοπού και της σύνδεσής σας με το σύμπαν. Και τελικά είναι η αρχή του πνευματικού σας ταξιδιού μέχρι να αισθανθείτε ευθυγραμμισμένοι με τον εαυτό σας και τη θέση σας στον κόσμο.

Ποια είναι τα σημάδια ότι περνάτε μια πνευματική αφύπνιση;

austin-chan-ukzhlkoz1ie-unsplash.jpg

Ορισμένα συμπτώματα της αφύπνισης μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές στη διάθεσή σας (προσπαθώντας να καταλάβετε τι συμβαίνει), τα επίπεδα ενέργειας, τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα και την αυξημένη ευαισθησία σε ό,τι αφορά το περιβάλλον σας. Μπορεί επίσης να εμφανίσετε σωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους και κόπωση. Αυτά φυσικά περνούν και αποτελούν μέρος της διαδικασίας.

Να θυμάστε ότι βρίσκεστε σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και χρειάζεστε όλη την καθοδήγηση που μπορείτε να πάρετε. Μέρος αυτού μπορεί επίσης να σημαίνει να χάσετε σχέσεις που δεν ευθυγραμμίζονται πλέον με αυτό που γίνεστε. Μερικές φορές, το να αφήσετε να φύγει αυτό που δεν σας εξυπηρετεί, μπορεί να ανοίξει χώρο για νέες και πιο ικανοποιητικές συνδέσεις. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να νιώσετε μοναξιά και απομόνωση, ειδικά αν είστε ο μόνος που περνάει αυτή την αλλαγή στον άμεσο κύκλο σας. Γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας, να βρείτε μια κοινότητα ομοϊδεατών που βρίσκονται επίσης στο ταξίδι της αυτογνωσίας. Είναι σημαντικό να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν και σας υποστηρίζουν και που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.

anuj-yadav-kjbzddrqgqs-unsplash.jpg

Πώς οδηγήστε σε μια πνευματική αφύπνιση;

Όταν πρόκειται για τη ζωή στο πνευματικό σας ταξίδι, μη βασίζεστε μόνο σε άλλους για να σας πουν τι να κάνετε. Το όλο νόημα μιας αφύπνισης είναι να σας φέρει πιο κοντά στον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας και να ακούσετε την εσωτερική σας φωνή, αυτή θα σας καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση. Και να θυμάστε πάντα, είστε ο κύριος του πεπρωμένου σας, οπότε μη φοβάστε να εξερευνήσετε διαφορετικές επιλογές και να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Με πληροφορίες από το Glamourmagazine.uk