fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Πλανήτες και skincare: Γνωρίζατε πώς πρέπει να αλλάζετε τη ρουτίνα σας ανάλογα με τις φάσεις του φεγγαριού

Ο οδηγός που κάθε γυναίκα οφείλει να ακολουθεί


Πλανήτες και skincare: Γνωρίζατε πώς πρέπει να αλλάζετε τη ρουτίνα σας ανάλογα με τις φάσεις του φεγγαριού

Ως άνθρωποι, λατρεύουμε οτιδήποτε μας φέρνει το φεγγάρι. Είτε είναι οι άγριες μέρες της πανσελήνου, είτε ένα "ανέφελο" πρωινό που δε θυμίζει τίποτα από αυτές. Αν, λοιπόν, ανήκετε στο αρχάριους αυτού του sport, τότε οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως το κοντινότερο ουράνιο αντικείμενο, στη γη, μπορεί αποδεδειγμένα να επηρεάσει πολλές από τις εκφάνσεις της ζωής μας και να δείξει το δρόμο σε λύσεις που ζητάμε. Όχι μόνο στα συναισθηματικά αλλά ακόμη και στη skincare ρουτίνα. 

H σεληνιακή αυτό-φροντίδα, λοιπόν είναι το νέο must που και εσείς θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη ζωή σας.  

Αξιοποιώντας την ενέργεια του φεγγαριού, τα σημάδια του φεγγαριού και τις φάσεις του και χρησιμοποιώντας αυτήν την ενέργεια στη Γη ως ανθρώπινα όντα μπορούμε να κάνουμε θαύματα. 

woman-beach-sun-girl.jpg

Η εξέλιξη της αστρολογίας

Το ενδιαφέρον για το σεληνιακή selfcare είναι μια εξέλιξη της αστρολογίας που παρατηρούμε εδώ και μερικά χρόνια. Αυτό που ξεκίνησε με ωροσκόπια και κάρτες ταρώ έχει μετατραπεί σε μια βαθύτερη "βουτιά" στην πνευματικότητα, τα συναισθήματά μας και πώς να φροντίζουμε όχι μόνο το μυαλό και το σώμα μας, αλλά και τις ψυχές μας. Έτσι, δεν είναι τυχαία η διαπίστωση πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι κρύσταλλοι καθώς και οι ενεργειακές θεραπείες έγιναν το απόλυτο must. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να "ευθυγραμμίζονται" με όσα αφορούν τις κινήσεις του φεγγαριού και να επιτρέπουν στους κύκλους του, να δημιουργούν νέα δεδομένα. Για παράδειγμα η νέα σελήνη είναι η στιγμή για καθορισμό στόχων και νέα ξεκινήματα και αποτελεί τις ημερομηνίες οπού μπορούμε να πετύχουμε στόχους σε μηνιαία βάση. 

Οι ρίζες της lunar φροντίδας

Εάν και εσείς, δώσετε προσοχή στο πώς αισθάνεστε καθώς αλλάζει το φεγγάρι θα ανακαλύψετε πως όλα όσα αναφέραμε έχουν μια βάση. Έτσι, ήδη από την αρχαιότητα οι αυτόχθονες ξεκίνησαν να ακολουθούν τους κύκλους του φεγγαριού και να διευθύνουν τις ζωές τους γύρω του. Ήταν υπεύθυνη για τη ρύθμιση της ανάπτυξης των φυτών, του καιρού, της παλίρροιας και της συμπεριφοράς ανθρώπων και ζώων. 

face-woman-skin.jpg

Σήμερα γνωρίζουμε επίσημα πως υπάρχουν οκτώ μεγάλες φάσεις του φεγγαριού, με τέσσερις κύριες φάσεις όπως η νέα σελήνη, το πρώτο τέταρτο, η πανσέληνος και το τρίτο τέταρτο. Όταν μιλάμε για το νέο φεγγάρι, το οποίο είναι η αρχή του σεληνιακού κύκλου, είναι μια νέα αρχή και μια στιγμή να θέσουμε νέες προθέσεις. Για τη σεληνιακή αυτο-φροντίδα, είναι μια στιγμή που πρέπει να δοκιμάσουμε ένα νέο σχήμα ομορφιάς ή περιποίησης του δέρματος. Σκεφτείτε το ως μια κοσμική αναγέννηση ή μια νέα αρχή -μια εποχή που όλα μπορούν να επιτευχθούν και επίσης μια καλή στιγμή για να αλλάξετε τα συνηθισμένα. 

O οδηγός της πραγματικότητας

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τετάρτου του φεγγαριού, προσπαθούμε να βεβαιωθούμε ότι αυτό που ξεκινήσαμε κατά το νέο φεγγάρι θα αποφέρει καρπούς, οπότε είναι καλή στιγμή για να δώσουμε ενέργεια στο δέρμα μας. Μια μάσκα ή μια κρέμα οξυγόνωσης ή λάμψης που ενισχύουν το φυσικό glow είναι η κατάλληλη επιλογή. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, συνίσταται η αποκατάσταση και η χαλάρωση. Αυτή δεν είναι η στιγμή για να ξεκινήσουμε κάτι νέο. Αντ 'αυτού, πρέπει να πούμε το "ναι" σε ένα νυχτερινό μπάνιο με άλατα ή ένα at-home καθαρισμό προσώπου.Τέλος, κατά το τελευταίο τέταρτο, η βαθιά αποτοξίνωση που μπορεί να προσφέρει μια μάσκα απολεπισης ή ένα προϊόν με άργυλο είναι ακριβώς αυτό που απαιτεί το δέρμα μας. Ο λόγος είναι πολύ απλός: βγαίνοντας από την πανσέληνο και προσπαθώντας να δούμε τι πρέπει να προστεθεί για να ολοκληρωθεί ο σεληνιακός κύκλος, η κάθαρση είναι απαραίτητη.

woman-summer-style-dress.jpg

Κλείνοντας 

Κρίνοντας από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι η γη και ο κόσμος αυτός είναι γεμάτα σημάδια που έχουν μόνο να χαρίσουν κάτι μοναδικό. Το να παρακολουθούμε τους κύκλους του φεγγαριού είναι πολύ χρήσιμο, γιατί δημιουργεί και επαναλαμβανόμενη τελετουργία. Αν μάθουμε να ακούμε, θα δούμε πως η πανσέληνος, για παράδειγμα, αντιπροσωπεύει μια εποχή με μεγάλες δυνατότητες και σεξουαλική ενέργεια, όπως και η ωορρηξία στον εμμηνορροϊκό κύκλο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε πως και οι δύο ακολουθούν κατά μέσο όρο τον κύκλο των 28 ημερών. 

 Purify daily

Purify daily

Rose Deep Hydration Facial Toner, Fresh, Sephora

BUY ME
 Water power

Water power

Aqua Bomb Makeup Remover Oil Balm, Belif, Sephora

BUY ME
 Lunar serum

Lunar serum

Beauty Drops, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Active substances

Active substances

Super Serum, Nuxe

 Eye treatment

Eye treatment

Génifique Eye Care Jour, Lancôme, Hondos Center

BUY ME
 Deep care

Deep care

Green Clay, Korres, Attica

BUY ME