fbpixel

Search icon
Search
Pilates boost: 4 κινήσεις για να ενεργοποίησετε τον μεταβολισμό σας το πρωί
HEALTH

Pilates boost: 4 κινήσεις για να ενεργοποίησετε τον μεταβολισμό σας το πρωί

Είναι απλές και αποτελεσματικές!


Υπάρχουν πολλοί επιτακτικοί λόγοι για να κινηθούμε όταν ξυπνάμε. Το να ανεβάζουμε τους καρδιακούς μας παλμούς το πρωί βοηθά στην αύξηση της ενέργειας και στη μείωση του στρες για το υπόλοιπο της ημέρας, αλλά βοηθά επίσης στην εκκίνηση του μεταβολισμού μας. Ένας μεταβολισμός που δουλεύει για εμάς και όχι εναντίον μας είναι βασικός παράγοντας για τη διάθεση και την ψυχική και σωματική σας κατάσταση. Γι' αυτό απευθυνθήκαμε στο πιλάτες και συγκεκριμένα, στις 4 κινήσεις που θα βοηθήσουν στην τόνωση του μεταβολισμού μας.

shutterstock-1481842763.jpg

Downward Dog Leg Lifts to Knee Tuck

How to:

1. Ξεκινήστε σε σανίδα. Κρατήστε τα χέρια σας στο πάτωμα και μετακινήστε τους γοφούς σας προς τον ουρανό, προς τον κάτω σκύλο. Τεντώστε τις φτέρνες προς το πάτωμα, προσπαθήστε να ισιώσετε την πλάτη και κρατήστε το κεφάλι κρεμασμένο ανάμεσα στα χέρια.
2. Σηκώστε το δεξί σας πόδι προς τον ουρανό, διατηρώντας τους γοφούς τετραγωνισμένους και τα πόδια παράλληλα. Σκάψτε την αντίθετη φτέρνα βαθιά στο πάτωμα.
3. Αρχίστε να μετατοπίζεστε σε σανίδα καθώς φέρνετε το γόνατο στο στήθος ανάμεσα στα χέρια σας, κρατώντας το σε αιώρηση.
4. Μετατοπιστείτε προς τα πίσω, φέρνοντας το πόδι σας ξανά στον ουρανό. Χαμηλώστε το πόδι σας προς τα κάτω για να συναντήσετε το άλλο. Βρείτε τον κάτω σκύλο πριν αλλάξετε πλευρά.
5. Αλλάξτε πλευρές.
6. Επαναλάβετε τρεις έως πέντε φορές για κάθε πόδι.

shutterstock-2309945851.jpg

Bicycles

How to:

1. Ξεκινήστε ξαπλώνοντας ανάσκελα με τα πόδια σε θέση τραπεζιού. Στηρίξτε το κεφάλι σας με τα χέρια σας, κρατώντας τους αγκώνες σας πλατιά στο πάτωμα.
2. Ελάτε σε κύρτωση, φροντίζοντας να τραβήξετε τον αφαλό σας προς τη σπονδυλική σας στήλη, κρατώντας το πηγούνι σας μακριά από το στήθος και τους αγκώνες σας ανοιχτούς.
3. Τεντώστε το δεξί σας πόδι μακρόστενα σε γωνία 45 μοιρών και στρίψτε για να φτάσετε δυναμικά τη δεξιά σας μασχάλη κατά μήκος του σώματός σας και προς το αριστερό σας γόνατο.
4. Διατηρώντας τους αγκώνες σας σε ανοιχτή κλίση, κυλήστε μέσα από τις ωμοπλάτες σας για να αλλάξετε πλευρά. Συνεχίστε με ρυθμό.
5. Επαναλάβετε για 10 φορές σε κάθε πλευρά.

shutterstock-1223884711.jpg

Hundreds

How to:

1. Τα γόνατα είναι πάνω από τους γοφούς σας με τους αστραγάλους, τα γόνατα και τους μηρούς να πιέζουν ενεργητικά ο ένας τον άλλον. Τα χέρια πρέπει να είναι πάνω από τους ώμους.
2. Σηκώστε το κεφάλι σας από το πάτωμα σε ένα κύρτωμα, κρατώντας το πηγούνι σας μακριά από το στήθος σας, ενώ τα χέρια σας φτάνουν προς τους γοφούς σας σε μια αιώρηση. Hold.
3. Τεντώστε τα πόδια σε υψηλή γωνία 45 μοιρών με τις φτέρνες σας ενωμένες και τα δάχτυλα των ποδιών σας ανοιχτά, περιστρέφοντας εξωτερικά από τους γοφούς και κρατώντας το κάτω μέρος της πλάτης σας πιεσμένο στο πάτωμα.
4. Αρχίστε να αντλείτε τα χέρια σας πάνω-κάτω σαν να χτυπάτε νερό. Εισπνεύστε από τη μύτη για πέντε και εκπνεύστε από το στόμα για πέντε.
5. Συνεχίστε αυτό το μοτίβο κίνησης και αναπνοής για συνολικά 10 φορές.

shutterstock-2172989467.jpg

Lateral Lunges with Leg Lift

How to:

1. Ξεκινήστε με το να στέκεστε όρθιοι με τα πόδια σας πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων, τα πέλματα να είναι επίπεδα στο έδαφος, τα δάχτυλα των ποδιών να κοιτούν προς τα εμπρός και τα χέρια στο κέντρο της καρδιάς ή στους γοφούς.
2. Βγείτε στο πλάι με το δεξί σας πόδι, κρατώντας τα δάχτυλα των ποδιών σας στραμμένα προς τα εμπρός.
3. Λυγίστε το δεξί σας γόνατο και χαμηλώστε σε πλευρικό βύθισμα καθώς οι γοφοί σας κινούνται προς τα πίσω. Κρατήστε το γόνατο πάνω από το πόδι σας, φροντίζοντας οι γοφοί σας να είναι τετραγωνισμένοι προς τα εμπρός, η σπονδυλική σας στήλη να είναι μακριά, το στήθος σας να είναι περήφανο και οι ώμοι σας να έχουν κυλήσει προς τα κάτω και πίσω.
4. Πιέστε από το δεξί πόδι για να ισορροπήσετε στο αριστερό πόδι και σηκώστε το δεξί πόδι από το πάτωμα σε παλμό. Επαναλάβετε για 10 φορές.