fbpixel

Search icon
Search
PFW: Ο οίκος Coperni μας παρουσίασε ένα νοσταλγικό «ταξίδι» στα '90s
TRENDS & CATWALKS

PFW: Ο οίκος Coperni μας παρουσίασε ένα νοσταλγικό «ταξίδι» στα '90s

Κι ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε από την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι


Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι εξελίσσετε, με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές να «ντύνουν» τα πιο διάσημα μοντέλα με τις υπέροχες δημιουργίες τους για την επόμενη σεζόν. Η αλήθεια είναι πως σε πολλές περιπτώσεις θέλουμε να φορέσουμε τις τάσεις που παρουσιάζονται από τώρα. Στις περισσότερες συλλογές προβάλλεται η μόδα του μέλλοντος, μέσα από φουτουριστικά και εκκεντρικά κομμάτια. Το ένα show διαδέχεται το άλλο, κάνοντας την Πόλη του Φώτος να «ξεχειλίζει» από μόδα. 

Ανακαλύψτε όσα ξεχωρίσαμε από τις τελευταίες επιδείξεις!

Chloé

chloe.jpg

Υπάρχει μία φράση, η οποία περιγράφει τη συλλογή της Cabriela Hearst για τον οίκο Chloé κι αυτή δεν είναι άλλη από το: "Climate success". Μετά από την Stella McCartney, η Hearst είναι αυτή που ενδιαφέρεται περισσότερο για την κλιματική αλλαγή και για το sustainability στον χώρο της μόδας. Η collection της για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, ήταν επηρεασμένη από τις περιβαλλοντικές καταστροφές κι ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό αποτυπώθηκε στις τσάντες και στα πουλόβερ που ήταν ζωγραφισμένα στο χέρι. Από την μία πλευρά υπήρχε ένα μαραμένο τοπίο, ενώ από την άλλη μία καταπράσινη θέα, αποτυπώνοντας τη στιγμή που η φύση έχει αποφασίσει να ξαναζωντανέψει!

«Μπορούμε να σκεφτούμε την αποκάλυψη. Βλέπουμε τις φωτιές, βλέπουμε τις ξηρασίες, βλέπουμε τους παγετώνες να λιώνουν. Αλλά πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επιτυχία του κλίματος», είπε χαρακτηριστικά η Heasrt. 

chloe-21.jpg

Παρατηρώντας τα μοντέλα να περπατούν επάνω σ΄ένα γυάλινο κουτί, το οποίο έμοιαζε με θερμοκήπιο, το καλλιτεχνικό μανιφέστο της Hearst δεν ήταν ζωγραφισμένο στα μανίκια των δημιουργιών, εκτός από μία κουβέρτα από κασμίρ, η οποία απεικόνιζε είτε ένα τραυματία είτε ένα αποκατεστημένο φυσικό περιβάλλον. 

Αυτό που παρουσιάστηκε ήταν μία κομψή και εκλεπτυσμένη αισθητική με άψογα leather items, όμορφα tweeds και tailoring fittings. Η Hearst εξέφρασε την ελπίδα ότι το ανεπιτήδευτο brand, το οποίο παρουσιάζει μία έντονη δυναμική θα μπορούσε να ενθαρρύνει περισσότερες γυναίκες στην πολιτική σε μια εποχή όπου η συμπονετική, ξεκάθαρη και ανιδιοτελής ηγεσία είναι απολύτως απαραίτητη.

Coperni 

coperni.jpg

O Arnaud Vaillant, συνιδρυτής του brand με τον σύζυγό του Sébastien Meyer, χαρακτήρισε αυτήν τη συλλογή ως μία ωδή στην νεότητα, καθώς οι νέοι έχουν πληγεί περισσότερο απ' όλους από την πανδημία. Η collection ήταν αφιερωμένη στο εργαστήριο Cap Est στην Ουκρανία, το οποίο παράγει το μεγαλύτερο μέρος του tailoring του οίκου. Οι εμφανίσεις ήταν εμπνευσμένες από κλασικές εφηβικές ταινίες όπως οι "The Virgin Suicides" και οι "Cruel Intentions".

Σ' αυτό το show δεν υπήρχαν κουκούλες. Αντίθετα τα πέτα των παλτών έφτανα μέχρι το κεφάλι των μοντέλων, ενώ τα πλεκτά bodysuits μεταμορφώνονταν στο τελείωμα τους σε balaclavas για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Όσον αφορά το κάτω μέρος της σιλουέτας, αποτελούνταν από  μαύρα ζέρσεϊ κολάν τύπου Y2K (Year 2000 problem) συνδυασμένα με τζιν ή vegan δερμάτινα κομμάτια. 

coperni-2.jpg

Οι αδερφές Hadid μαγνήτισαν για ακόμα μία φορά τα βλέμματα, κάνοντας όλη τη fashion σκηνή να μιλάει γι αυτές και για τις εμφανίσεις τους. Το pink latex dress της Gigi απογείωσε τον ρομαντισμό της ενώ το glam see through με τις vinyl μπότες σε μαύρο χρώμα της Bella, παρουσίασε τη θηλυκότητα στην πιο agressive μορφή της. 

«Όταν είσαι στο σχολείο πρώτο σου runway είναι στο hallway, οπότε σκέφτηκα ότι ήταν ενδιαφέρον να κάνω μια παράσταση όπως αυτή, γιατί όλοι περάσαμε από αυτό. Οι καιροί μπορεί να είναι δυσοίωνοι για τη σημερινή νεολαία, αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ», είπε ο Meyer. 

Isabel Marant 

isabel-marant.jpg

«Για μένα, αυτή η σεζόν αφορούσε τη μπαλάντα ενός κοριτσιού, το οποίο επιλέγει μόνο τα essentials. Φοράει ένα πλεκτό φόρεμα με ένα τεράστιο παλτό από πάνω. Ήθελα να κάνω κάτι πολύ εμφανές και πολύ άνετο, ευκολοφόρετο και να είναι αφελώς σέξι. Είναι πολύ διακριτική και ταυτόχρονα πολύ δυνατή». Μ' αυτά τα λόγια περιέγραψε η Isabel Marant τη συλλογή της, την οποία εμπνεύστηκε από μία μπαλάντα των Blonde Redhead που έπαιξαν μουσική στο show. 

Αυτή η collection ήταν διαφορετική από εκείνη που μας παρουσίασε πριν από λίγους μήνες για την SS22. Η ηλιόλουστη ατμόσφαιρα εκείνης αντικαταστάθηκε από μία πιο δροσερή. Υπήρχαν sweater dresses κάτω από μεγάλα παλτό, συνδυασμένα με μπότες πάνω από το γόνατο, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε μία από τις βασικότερες τάσεις τις επόμενης σεζόν.

isabel-marant-2-1.jpg

Ένας άλλος statement combo που στις προηγούμενες περιόδους -ειδικά πριν από την πανδημία- μπορεί να φαινόταν περίεργος, αλλά τώρα μοιάζει με το new normal είναι το glam sport ενός σέξι βραδινού τοπ μαζί μ' ένα shell pant.

Οι επιδείξεις της Isabel Maranta είναι ένας ωραίο τρόπος για να παρατηρήσουμε μερικές αλλαγές που συμβαίνουν στον χώρο της μόδα. Εκτός από τις over the knee boots και τα oversized outerwears, η σχεδιάστρια μάς έκανε ξεκάθαρο ότι τα παντελόνια cargo θα είναι high trend το επόμενο φθινόπωρο, όπως και τα lower-slung και μακριά pants. Η Rianne Van Rompaey έκλεισε το show με ένα ξεθωριασμένο μαύρο denim trouser με τσέπες, κι όπως είχε υποσχεθεί σ' ένα super χαλαρό slouch!