fbpixel

Search icon
Search
PFW: Η συλλογή του Anthony Vaccarello επαναπροσδιορίζει τα έμφυλα όρια στον Saint Laurent
TRENDS & CATWALKS

PFW: Η συλλογή του Anthony Vaccarello επαναπροσδιορίζει τα έμφυλα όρια στον Saint Laurent

Η ανδρική και η γυναικεία ένδυση γίνονται ένα στη Fall/Winter2023 collection


Με την ανδρική συλλογή του Saint Laurent για τη Fall/Winter23 season να παραπέμπει σε γυναικεία σύνολα και με τη χθεσινή γυναικεία συλλογή να θυμίζει τα men's looks, ο οίκος αφήνει πίσω του την έμφυλη μόδα. Ο Anthony Vaccarello, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του brand, μίλησε για αυτή τη μεταμόρφωση τον περασμένο Ιανουάριο: «Θέλω πραγματικά να είναι σχεδόν ένα πρόσωπο», εξήγησε. «Έτσι, οι γυναίκες θα μπορούσαν να είναι οι άνδρες και οι άνδρες θα μπορούσαν να είναι οι γυναίκες. Καμία διαφορά. Θέλω όλο και περισσότερο να τους βάζω στο ίδιο επίπεδο. Καμία διάκριση», συμπλήρωσε.

befunky-collage-78.jpg

Το show πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ σ' έναν μοντέρνο black box χώρο με χρυσούς αιωρούμενους πολυελαίους που φώτιζαν τη χρυσή ταπετσαρία της πασαρέλας, ενώ όλο το glam στοιχείο έδινε τον παλμό για μια μαγευτική συλλογή που θα ακολουθούσε. Ένα επαναλαμβανόμενο θέμα αυτή τη σεζόν της μόδας φαίνεται να είναι η λειτουργικότητα και ο δημιουργικός διευθυντής του Saint Laurent, Anthony Vaccarello, έδωσε τη δική του ερμηνεία μέσα από κομψά workwear staples: Τα μοντέλα εμφανίστηκαν με oversized σακάκια με εντυπωσιακά αιχμηρές επωμίδες - έντονους ώμους -, συνδυασμένα με εφαρμοστές pencil skirt για ένα office look που θυμίζει τη δεκαετία των '80s. Τα bomber leather jackets τοποθετήθηκαν πάνω από midi φούστες με λωρίδες από καρφίτσες- τα μπεζ μεταξωτά ζιβάγκο συνδυάστηκαν μοναδικά με μαύρο παντελόνι. Οι εντυπωσιακές σιλουέτες με το βαρύ πάνω μέρος αποτελούν βασικό μέρος της συλλογής- αρκετά μοντέλα φόρεσαν χοντρά μαντήλια τυλιγμένα γύρω από τους ώμους, προσθέτοντας υφή στο υπερβολικό σχήμα.

Πιστή στη φόρμα του Saint Laurent, η χρωματική παλέτα του ναυτικού, του γκρι και του βαθύ merlot ήταν ως επί το πλείστον σκοτεινή και μελαγχολική, παρόλα αυτά υπήρχαν και μερικές εκρήξεις χρωμάτων, όπως το κόκκινο, το καμηλό και το brown chocolate, το οποίο χάρισε μια ιδιαίτερη δυναμική στη νέα αυτή συλλογή. Τα pointed heels και τα γυαλιά ηλίου aviator εμφανίστηκαν ομοιόμορφα στα μοντέλα σε όλη τη διάρκεια, ενώ τα αξεσουάρ που επιλέχθηκαν, όπως τα leather gloves και τα κοσμήματα ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά και χάρισαν έξτρα πόντους. 

Έπειτα από τις συλλογές που παρουσιάζουν οι εμβληματικοί οίκοι τις τελευταίες σεζόν αλλά και τη χθεσινή collection του Anthony Vaccarello γίνετα

befunky-collage-79.jpg

ι ακόμα πιο ξεκάθαρο πως διανύουμε την εποχή των γυναικών που «φωνάζουν» για κομψά, χωρίς λογότυπα και μινιμαλιστικά ρούχα, τα οποία μπορούν να απογειώσουν κάθε σύνολο και να ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις, από τα πρωινά office looks μέχρι τις casual βόλτες και εξόδους. Ο Saint Laurent εχθές παρουσίασε την τέλεια ισορροπία. Ωστόσο η πραγματική δεξιοτεχνία είναι η ικανότητα του Saint Laurent να εξισορροπεί το σεξ με την ευαισθησία, με τα διάφανα camisoles και τα κρεμαστά ντεκολτέ να δίνουν ένα παιχνιδιάρικο στοιχείο σε αυτή την κατά τα άλλα σοβαρή collection.