fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε σε μια cozy κατοικία στο Sydney που αγαπά τις αποχρώσεις του πράσινου
INTERIORS

Περιηγηθείτε σε μια cozy κατοικία στο Sydney που αγαπά τις αποχρώσεις του πράσινου

Η natural ομορφιά και η γεωμετρική αρμονία έρχονται σε πρώτο πλάνο


Οι Αυστραλοί μπορεί να θεωρούν τα εθνικά τους χρώματα το πράσινο και το χρυσό, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι αποχρώσεις ανάμεσα στις οποίες ζουν στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά στο φασκόμηλο και τον χαλκό. Οι ακτίνες του ήλιου ανάμεσα στους ευκαλύπτους δίνουν στο τοπίο μια άκρως γήινη ταυτότητα. Η συγκεκριμένη παλέτα με κεντρικές εμπνεύσεις τη φύση είναι επίσης αυτό που ενέπνευσε την Alexandra Donohoe Church of Decus κατά την ανακαίνιση και τη διακόσμηση του σπιτιού της στην περιοχή του Sydney, μια κατοικία που αισθάνεται ότι αποτελεί πραγματική αποτύπωση της προσωπικής της αισθητικής, παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε για κάποιον άλλο.

6e49394f1980fa6376f77ec09c66fed1.jpg
Alexandra Donohoe Church of Decus.

O design expert, που επιμελήθηκε την κατοικία, παραδέχεται: "Έχω μια περίεργη δουλειά. Οι άνθρωποι σου ζητούν να κάνεις τα σπίτια τους να τους αντικατοπτρίζουν, οπότε προσπαθείς να μπεις στη θέση τους και να σχεδιάσεις για να ταιριάξεις με το γούστο τους - αλλά στο συγκεκριμένο έργο, οι πελάτες και εγώ μοιραστήκαμε την ίδια αισθητική, οπότε το τελικό σπίτι έχει πραγματικά απήχηση σε μένα προσωπικά". 

Με την πάροδο του χρόνου, οι ανάγκες του πελάτη άλλαζαν. Στην αρχή της τετραετούς διαδικασίας - που καθυστέρησε σημαντικά λόγω της συνθήκης του Covid - οι πελάτες ήταν απλώς ένα ζευγάρι, αλλά την ημέρα της μετακόμισης, υπήρχαν και δύο μικρά παιδιά. "Σίγουρα προσθέσαμε περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους", λέει ο Donohoe Church. "Ο στόχος ήταν να αναζωογονηθεί και να αναβαθμιστεί ένα κτίριο του 1930".  

29da5db095956338efb777c1d905d4a9.jpg

Στην είσοδο αναδεικνύεται ένα από τα πιο όμορφα και απαιτητικά στοιχεία της κατασκευής, μια σπειροειδής σκάλα. Οι ιδιοκτήτες λένε ότι ο χώρος που καταλαμβάνει τώρα η σκάλα ήταν προηγουμένως ένας ξενώνας, ο οποίος δημιούργησε εξαρχής μια παράξενη, αφιλόξενη ατμόσφαιρα. "Είπαμε αντίο σε αυτό το σκοτεινό υπνοδωμάτιο και υποδεχθήκαμε το φως", λέει η ίδια. "Αλλάζοντας τη δομή της στέγης, μεγιστοποιήσαμε το ύψος της, κάτι που ήταν δύσκολο, αλλά κατέληξε υπέροχα."

d97e4813b1b590dc12c8804c14a32f77.jpg

Συνεχίζοντας το πράσινο θέμα, το σαλόνι οδηγεί απευθείας στην πίσω αυλή και οι πόρτες προς τον μπροστινό κήπο μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα, αφήνοντας να περάσει ένα δροσιστικό αεράκι. "Όλα αυτά πλαισιώνονται από τις ιδιαίτερες αποχρώσεις των κήπων", λέει η Donohoe Church. "Μπορώ να καθίσω στη βεράντα μπροστά ή να περπατήσω προς τα πίσω και να παρακολουθώ τα παιδιά στην πισίνα". Όλα αυτά συνδυάζονται σε μια ισορροπία υψηλής αισθητικής μαζί με μια χαλαρή, οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

Photo credits: Dave Wheeler