fbpixel

Search icon
Search
Περιηγηθείτε σε μια μοναδική κατοικία μέσα στους βράχους στη Νότια Γαλλία
INTERIORS

Περιηγηθείτε σε μια μοναδική κατοικία μέσα στους βράχους στη Νότια Γαλλία

Με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Rudy Ricciotti


Όλα ξεκινούν με την ανάγκη δυο δικηγόρων από το Παρίσι να κατασκευάσουν μια κατοικία μακριά από τα φώτα της πόλης και το χάος αυτής. Έτσι, επέλεξαν τον αρχιτέκτονα Rudy Ricciotti για να κάνει το όνειρο τους πραγματικότητα! Η μοναδική κατοικία "Villa on the rocks" βρίσκεται στο χωριό Bandol του γαλλικού νότου, μεταξύ Saint Tropez και Μασσαλίας. Η μινιμαλιστική διάθεση σε συνδυασμό με το εμφανές τσιμέντο και την πέτρα, θα σας μαγέψουν!

dsc-8967-5-1900x1264.jpg
Γεωμετρικός σχεδιασμός κυριαρχεί στο εσωτερικό

Για τον αρχιτέκτονα, έμπνευση αλλά και πρόκληση αποτέλεσε η ιδιαίτερη τοπογραφία και η απότομη κλίση του εδάφους στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και η αρχιτεκτονική μελέτη αφορά ένα φωτεινό, λειτουργικό σπίτι με ανοίγματα μόνο από τη μία πλευρά και μια πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα. Η ξεκάθαρη δομή του και οι γραμμικές φόρμες μέσα σ' ένα καταπράσινο τοπίο, θα σας προσφέρουν την απόλυτη γαλήνη που αναζητάτε.

Το γενικότερο concept του κτιρίου είναι αυτό των τεσσάρων ορθογώνιων όγκων από τσιμέντο, ο ένας πάνω στον άλλον συνθέτοντας έτσι το οίκημα με μόλις 6 μέτρα πλάτος και 66 μέτρα μήκος. Τα τέσσερα τμήματα συνδέονται εσωτερικά με ένα μακρύ διάδρομο με σκάλες, που ακολουθεί την κλίση του εδάφους. Με τη γυάλινη οροφή κατά μήκος αυτού, επιτυγχάνεται η εισχώρηση φυσικού φωτός στους εσωτερικούς χώρους και πιστέψτε με θα σας δώσει το πιο θετικό vibe που θα μπορούσατε να βιώσετε! 

dsc-9044-22-1200x799.jpg
Μεγάλες τζαμαρίες δίνουν μια διαφορετική αίσθηση ενός φυσικού τοπίου

Κυρίαρχο ρόλο στη Villa on the rocks αποτελεί το υδάτινο στοιχείο. Η ορθογώνια πισίνα εκτείνεται παράλληλα με το δεύτερο και τρίτο επίπεδο της κατοικίας. Ενσωματωμένη στη δομή του σπιτιού, θα σας συναρπάσει! Τζάμια τοποθετημένα σε αντιδιαβρωτικό ατσάλι κάνουν το δωμάτιο αναψυχής και οπτικοακουστικών μέσων και τις κρεβατοκάμαρες του επιπέδου να μοιάζουν με ενυδρείο. How cool is that?

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2006 ο αρχιτέκτονας Rudy Ricciotti, κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Αρχιτεκτονικής της Γαλλίας, άρα δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κατάφερε να δημιουργήσει ένα τόσο εξαιρετικό σπίτι, που κόβει την ανάσα από την πρώτη στιγμή που το κοιτάζει κανείς. 

Τη σκυτάλη παρέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο των Adélaïde Marchi και Nicola Marchi με έδρα το Παρίσι, με σκοπό τη διαμόρφωση του εσωτερικού της κατοικίας. Ο Rudy Ricciotti είχε οραματιστεί την εκσκαφή της πλαγιάς του λόφου ώστε να αποτελεί τον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού και να εισχωρεί στο εσωτερικό του. Έτσι, τα αδέρφια Marchi πρότειναν μια σειρά από ακανόνιστες φόρμες στους τοίχους, με υλικό κατασκευής το ξύλο από οξιά. O Nicola Marchi δήλωσε: «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση οικειότητας, προχωρώντας στο διαχωρισμό των χώρων».

dji-0014-13-e1506499775397-1200x725.jpg
Eπιβλητικό το εξωτερικό μέρος της πολυτελούς κατοικίας

Σήμερα η "Villa on the rocks" είναι διαθέσιμη για διαμονή σύντομης διάρκειας και μπορείτε να ζήσετε λίγες στιγμές μέσα σε ένα αληθινό architectural masterpiece. Φιλοξενεί μέχρι 10 άτομα και είμαι σίγουρη ότι η εμπειρία θα είναι συναρπαστική!

Το επιβλητικό και λιτό στιλ του σπιτιού μέσα σε ένα φυσικό τοπίο, θα σας δώσουν την απόλυτη ιδιωτικότητα και ηρεμία στις διακοπές σας...