fbpixel

Search icon
Search
Perfumes that tell a story: Τα 5+1 πιο διαχρονικά και cult-favourite αρώματα
FACE & BODY

Perfumes that tell a story: Τα 5+1 πιο διαχρονικά και cult-favourite αρώματα

Πρόκειται για τις επιλογές που έχουν διανύσει αιώνες, αποκτώντας ένα star status


Μια από τις πιο συναρπαστικές περιόδους στο χώρο των αρωμάτων είναι αυτή η εποχή του Φθινοπώρου, που διανύουμε τώρα, αφού ενδίδουμε σε φθινοπωρινά αρώματα που αντικατοπτρίζουν την εποχή. Είναι αυτοί οι μήνες που τυλιγόμαστε με τα αγαπημένα μας πλεκτά και αναζητάμε αυτό το cosy feeling μέχρι τις γιορτές. Όσον το choice of perfume, οι άνθρωποι έλκονται από αυτά που αντανακλούν αυτό που τους περιβάλλει - και το φθινόπωρο, ως γήινο και άκρως ρομαντικό αποπνέει έναν αέρα νοσταλγικό - που αναζητάμε και στην επιλογή του αρώματος. Όπως ένα fashion staple ή μια αξέχαστη ταινία, ορισμένα αρώματα διανύουν τους αιώνες και διατηρούν το classic, star status τους σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη κοινωνία με τεράστια ποικιλία επιλογών. 

Scroll down και ανακαλύψτε τα πιο διαχρονικά αρώματα που μπορείτε να εντάξετε στη συλλογή σας αυτή τη σεζόν...

Miss Dior, Dior

screenshot-2023-10-19-at-15159-pm-removebg-preview.png

BUY HERE

Το Miss Dior γεννήθηκε το 1947 από την τεράστια παρόρμηση και την επιτακτική επιθυμία του Christian Dior να επαναφέρει τη μαγεία στη ζωή των γυναικών. Μετά από μια σκοτεινή περίοδο, το άρωμα έγινε για τον Christian Dior συνώνυμο της ευτυχίας. Πιστό στην αποστολή του να μας εμπνέει, το νέο άρωμα Miss Dior είναι σαν ένα αρωματικό «millefiori». Το εκατοντάφυλλο τριαντάφυλλο, με τις μελένιες και πιπεράτες νότες, κυριαρχεί σε μια απολαυστικά κρεμώδη και βελούδινη καρδιά. Συνδυάζεται με δροσερές νότες μιγκέ, μια αρωματική συμφωνία παιώνιας με τόνους βερίκοκου και πουδρέ νότες ίριδας.

No. 5, Chanel

179451-chanel-n-5-eau-de-parfum-vaporisateur-vaporisateur-200-ml-1000x1000.webp

BUY HERE

Ένα διαχρονικό, θρυλικό άρωμα σε ένα ριζικά απλό μπουκάλι, το N°5 PARFUM είναι η ουσία της θηλυκότητας. Το λουλουδάτο μπουκέτο είναι η επιτομή του αρχικού αιτήματος της Gabrielle Chanel: "ένα γυναικείο άρωμα, ένα άρωμα γυναίκας". Το CHANEL N°5 κυκλοφορεί σε 5 ερμηνείες του αρώματος με την υπογραφή της CHANEL.

Shalimar, Guerlain

screenshot-2023-10-19-at-12801-pm-removebg-preview.png

BUY HERE

Η αρμονία του Shalimar δημιουργήθηκε όταν ο Jacques Guerlain έριξε ένα μπουκάλι αιθυλβανιλίνης σε ένα μπουκάλι Jicky, ένα άρωμα που δημιουργήθηκε από τον Guerlain το 1889. Παρουσιάστηκε το 1925, σαγηνεύοντας από την αρχή με το εξωτικό ίχνος της εξαιρετικά σαρκικής βανίλιας και αποκρυσταλλώνει σε ένα άρωμα τον αναβρασμό της δεκαετίας του '20. Πλέον, αν και ορισμένες απαγορευμένες πλέον πρώτες ύλες έχουν αφαιρεθεί από την αρχική φόρμουλα, ο οίκος προσπαθεί να διατηρήσει την ουσία του Shalimar χάρη σε εναλλακτικές νότες που είναι σχεδόν ανεπαίσθητες στη μύτη.

Opium, Yves Saint Lauren

screenshot-2023-10-19-at-13305-pm-removebg-preview.png

BUY HERE

Από τη δημιουργία του το 1977, το Opium σημείωσε τεράστια επιτυχία. Λογοκριμένο σε αρκετές χώρες λόγω του υποβλητικού του ονόματος, το άρωμα του σκανδάλου εγκαινίασε την εποχή του μάρκετινγκ, πολλαπλασιάζοντας τις προβλέψεις πωλήσεων. Σήμερα ίδια καρδιά γιασεμιού και ίδια ανατολίτικη βάση για το Black Opium, το οποίο επιβάλλεται από το 2014 χάρη στην πιο σύγχρονη εκδοχή του.

Angel, Mugler

screenshot-2023-10-19-at-13731-pm-removebg-preview.png

BUY HERE

Το 1992, η Mugler δημιούργησε το πρώτο της άρωμα, ένα gourmet ανατολίτικο με πατσουλί, σοκολάτα, βανίλια, καραμέλα που ξεχώριζε από το πλήθος χάρη στην αιθυλική μαλτόλη, μια ένωση τροφίμων μοναδική στην αρωματοποιία. Ως σήμερα, η αρχική φόρμουλα δεν έχει αλλάξει καθόλου. Ο οίκος, δεσμευμένος από την αρχή με το La Source, συνεχίζει σε αυτό το μονοπάτι μέσω της ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποιώντας τα ροδοπέταλα που έχουν ήδη αποσταχθεί στην παραλλαγή Angel Nova.

La Vie est Belle, Lancôme

screenshot-2023-10-19-at-13919-pm-removebg-preview.png

BUY HERE

Περίπου 5.500 εκδόσεις και τρία χρόνια εργασίας χρειάστηκαν για να παρουσιαστεί αυτό το hit perfume το 2012 που αποτελείτε από μια εξαιρετικά γκουρμέ συμφωνία από ίριδα, πατσουλί και βανίλια. Από το λανσάρισμά του, το La Vie est Belle έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων στη Γαλλία. Η αρχική ουσία παρέμεινε ανέπαφη, εμπνέοντας μια σειρά από συμπληρωματικά αρώματα, από τα πιο φρέσκα έως τα πιο λουλουδάτα.

Η εποχή και ο καιρός αλλάζουν και πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για ένα perfume update! Ποιο θα επιλέξετε;