fbpixel

Search icon
Search
Throwback: Τα πιο iconic 90's αρώματα που μπορείτε να αγοράσετε μέχρι σήμερα
FACE & BODY

Throwback: Τα πιο iconic 90's αρώματα που μπορείτε να αγοράσετε μέχρι σήμερα

Τα ρετρό αρώματα επιστρέφουν στη μόδα. Ποιο θα επιλέξετε;


Είδαμε τη δεκαετία του '90 να αγκαλιάζεται από τον κόσμο της μόδας - και τώρα ένα πλήθος από άμεσα αναγνωρίσιμα αρώματα της δεκαετίας είναι και πάλι στην ημερήσια διάταξη. Η εποχή των 90's ήταν γνωστή για την πειραματική προσέγγισή της στο άρωμα, με τολμηρές επιλογές όπως το Angel του Thierry Mugler και το Classique του Jean Paul Gaultier να αποτελούν iconic επιλογές που ήρθαν στο προσκήνιο, δίνοντας χαρακτήρα και έναν αέρα αυτοπεποίθησης.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν,  τα πιο iconic αρώματα της δεκαετίας του '90 που μπορείτε να αγοράσετε μέχρι και σήμερα!

1. CK One by Calvin Klein

screenshot-2023-08-28-at-121413-pm-removebg-preview.png

BUY HERE

Όταν μιλάμε για αρώματα της δεκαετίας του '90, το CK One είναι συχνά το πρώτο άρωμα που μας έρχεται στο μυαλό. Το άρωμα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1994 και χαιρετίστηκε για το γεγονός ότι ήταν μπροστά από την εποχή του, χάρη στο γεγονός ότι ήταν ένα από τα πρώτα προϊόντα ομορφιάς που προωθήθηκαν ανοιχτά ως unisex. Γνωστό για το φρέσκο και διακριτικό μείγμα από μόσχο, περγαμόντο και βιολέτα. 

2. Angel by Thierry Mugler

screenshot-2023-08-28-at-121639-pm-removebg-preview.png

BUY HERE

Το Angel του Thierry Mugler είναι ένα από εκείνα τα μεθυστικά αρώματα που ανακοινώνονται μόλις εισέλθουν στο χώρο - μόλις το μυρίσετε, δεν το ξεχνάτε ποτέ. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1992, δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο ο κόσμος των αρωμάτων, συνδυάζοντας το πατσουλί με νότες σοκολάτας, μελιού και μαλλί της γριάς για να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία από μόνη της: το gourmand. Τοποθετημένο σε ένα πλέον εμβληματικό μπλε γυάλινο μπουκάλι σε σχήμα αστεριού - ένα από τα πρώτα που ήταν επαναγεμιζόμενο, ανοίγοντας το δρόμο για μια πιο οικολογική κατανάλωση ομορφιάς.

3. Classique by Jean Paul Gaultier

screenshot-2023-08-28-at-121800-pm-removebg-preview.png

BUY HERE

Πολλά αρώματα της δεκαετίας του '90 είναι γνωστά για τα εντυπωσιακά μπουκάλια τους, και το Jean Paul Gaultier Classique δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι θηλυκές καμπύλες του μπουκαλιού αντικατοπτρίζονται στο αισθησιακό, σαγηνευτικό άρωμα, το οποίο έχει μια ακαταμάχητη γλυκύτητα που προέρχεται από την ανάμειξη ανθών πορτοκαλιάς, τζίντζερ, τριαντάφυλλου και βανίλιας. Αρχικά κυκλοφόρησε το 1993, πρόσφατα το άρωμα γνώρισε κάτι σαν αναβίωση, με τις αναζητήσεις για το ρετρό άρωμα να αυξάνονται σταθερά φέτος.

4. Happy by Clinique

screenshot-2023-08-28-at-121922-pm-removebg-preview.png

BUY HERE

Το Clinique Happy είναι μια άμεση αναζωογόνηση σε ένα μπουκάλι. Η χαρά βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του εσπεριδοειδούς, λουλουδάτου αρώματος, με ένα αναζωογονητικό μείγμα από μανταρίνι, γκρέιπφρουτ, κρίνο και φρέζια, που το έχει διατηρήσει ως fan-favourite.

5. L’Eau d’Issey by Issey Miyake

screenshot-2023-08-28-at-122240-pm-removebg-preview.png

BUY HERE

Αυτό το φρέσκο άρωμα ήταν το πρώτο που ανέπτυξε ο Issey Miyake και από το 1992 που κυκλοφόρησε το L'Eau d'Issey έγινε το πιο εμβληματικό του οίκου, το οποίο έχει επανερμηνευτεί αμέτρητες φορές. Η αρχική πρόθεση του Miyake ήταν να δημιουργήσει ένα άρωμα που να είναι καθαρό, συνδυάζοντας κρίνο, λωτό και τριαντάφυλλο ενισχυμένο από τη φρεσκάδα του νερού. Το αποτέλεσμα είναι πρωτοποριακό και διαχρονικά κλασικό.

Philosykos by Diptique

screenshot-2023-08-28-at-122352-pm-removebg-preview.png

Οι αρχι-αρωματοποιοί Diptyque φημίζονται για τα κομψά και εκλεπτυσμένα αρώματά τους, και κανένα δεν είναι πιο εκλεπτυσμένο από το Philosykos. Το ξυλώδες άρωμά του περικλείει μια συγκεκριμένη περίοδο στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν αυτό ήταν το άρωμα της επιλογής των κομψών γευσιγνωστών. Εμπνευσμένο από τα παιδικά καλοκαίρια στην Ελλάδα, συνδυάζει πλούσιους γήινους τόνους φλοιού και γλυκού σύκου (το όνομα μεταφράζεται από τα ελληνικά ως "φίλος της συκιάς") για να σας μεταφέρει αμέσως σε ηλιόλουστα μεσογειακά κλίματα.