fbpixel

Search icon
Search
Perfect Body: Είναι άλυτο πρόβλημα η χαλάρωση των μηρών;
MAGAZINE

Perfect Body: Είναι άλυτο πρόβλημα η χαλάρωση των μηρών;

O πλαστικός χειρουργός Παρασκευάς Κακάς μάς εξηγεί πώς η χαλάρωση μπορεί να λυθεί οριστικά


O πλαστικός χειρουργός Παρασκευάς Κακάς μάς εξηγεί ότι η χαλάρωση του δέρματος στην περιοχή των μηρών είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που μπορεί να λυθεί οριστικά με μια επέμβαση της Πλαστικής Χειρουργικής.

Με ποιον τρόπο μπορούμε να μειώσουμε τη χαλάρωση, χωρίς αντιαισθητικές ουλές;

Σε κάποια μέρη του σώματος, όπως το πρόσωπο, αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα εύκολα, με ένα facelift. Σε άλλα, όπως είναι οι μηροί και το κοιλιακό τοίχωμα, η λύση της χειρουργικής αποκατάστασης αφήνει δύσμορφες ουλές σε σημεία που φαίνονται, ιδιαίτερα στις προσωπικές μας στιγμές. Επανάσταση στον χώρο της χαλάρωσης, στο εσωτερικό των μηρών ειδικά, φέρνει το laser QCW Nd:YAG της Fotona. Αποτελεί την κορωνίδα των λέιζερ λιπόλυσης, καθώς, θερμαίνοντας το υποδόριο, προκαλεί ταυτόχρονα ρίκνωση και σύσφιγξη με τη δημιουργία νέου κολλαγόνου στην περιοχή.

Ποιο ακριβώς πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσει η συγκεκριμένη εφαρμογή;

Συνήθως, η χαλάρωση στο εσωτερικό των μηρών σε μικρή ηλικία είναι αποτέλεσμα απώλειας κιλών ή έλλειψης αναγεννητικής ικανότητας του δέρματος, σε μεγαλύτερες γυναίκες. Όποια κι αν είναι η αιτία, η αντιμετώπιση με το laser QCW Nd:YAG της Fotona μάς δίνει εξαιρετικά καλά αποτελέσματα, με ελάττωση έως και εξάλειψη του προβλήματος.

shutterstock-261043106.jpg


Με ποιον τρόπο δρα το συγκεκριμένο laser, και για ποιον λόγο αποτελεί διαφορετική και καλύτερη λύση από τις ήδη υπάρχουσες;

Ο μηχανισμός δράσης του είναι η επιλεκτική θέρμανση και ακουστική διόγκωση και ρήξη των λιποκυττάρων. Από τη φύση του, το λέιζερ Nd:YAG έχει ως στόχο να θερμάνει τις πρωτεΐνες επιλεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο, ταυτόχρονα, προκαλεί θερμότητα και διέγερση τόσο στις ίνες κολλαγόνου όσο και στα μικρά αιμοφόρα αγγεία, τα οποία και καυτηριάζει, σταματώντας οποιαδήποτε αιμορραγία.

Τι αποτέλεσμα έχει στους ιστούς η δράση του;

Ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες μπορούμε να έχουμε είτε λιπόλυση και σύσφιγξη, είτε μόνο σύσφιγξη, καθιστώντας το συγκεκριμένο λέιζερ την ιδανική λύση για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης έως και 5 εκατοστά στους μηρούς.

Πώς γίνεται η εφαρμογή;

Η επέμβαση διενεργείται με τοπική αναισθησία, σε κλινική, διαρκεί από 1 έως 1 1/2 ώρα και στη συνέχεια απαιτείται η χρήση ειδικού πιεστικού ενδύματος για 30 ημέρες. Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην κλινική.

Πότε είναι εμφανή τα αποτελέσματα;

Από την πρώτη στιγμή που θα αφαιρεθεί το ειδικό ένδυμα πίεσης, και βελτιώνονται σταδιακά ακόμη και έξι μήνες μετά. Το δέρμα στην περιοχή της εφαρμογής γίνεται όλο και πιο σφριγηλό και ελαστικό. Απαραίτητη προϋπόθεση για ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα αποτελεί η διατήρηση ενός σταθερού σωματικού βάρους, χωρίς αυξομειώσεις.

Υπάρχουν μετεπεμβατικά σημάδια;

Είναι μηδαμινά και εξαφανίζονται ταχύτατα.

Σε ποια άλλα σημεία μπορεί να εφαρμοστεί το QCW Nd:YAG της Fotona; 

Το laser μπορεί να εφαρμοστεί με την ίδια επιτυχία στο κάτω τριτημόριο του προσώπου, στο υποσάγονο, στην περιοχή της κοιλιάς και στους βραχίονες.

kakas-plastikos-xeirourgos.jpg
Ευχαριστούμε τον πλαστικό χειρουργό Παρασκευά Κακά για τις πληροφορίες!

Διευθυντής του Κέντρου Εφαρμογών Πλαστικής Χειρουργικής, εξειδικεύτηκε σε εξελιγμένες τεχνικές Πλαστικής Χειρουργικής στη Γαλλία και την Ισπανία και στη Μικροχειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Bordeaux. Το 2007 απέκτησε τον τίτλο εξειδίκευσης στην Αιδοιοπλαστική [Designer Laser Vaginoplasty(R) (DLV), Laser Vaginal Rejuvenation(R) (LVR), G-Shot(R)] στο Los Angeles με τον διάσημο Dr. David Matlock.

Info: Λαμπράκη 207 & Τσιαπάνου 36-38, 5ος όροφος, Θεσσαλονίκη | www.rejuvenation.gr, info@rejuvenation.gr, τηλ.: 2310913805, Κινητό: 6974060515

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021