fbpixel

Search icon
Search
Pearly Whites: Πώς να κάνετε λεύκανση δοντιών με φυσικό τρόπο στο σπίτι
BEAUTY

Pearly Whites: Πώς να κάνετε λεύκανση δοντιών με φυσικό τρόπο στο σπίτι

Δοκιμάστε τους!


Ένα από τα πιο σημαντικά ατού κάθε προσώπου, αποτελεί αναμφίβολα το χαμόγελο. Σίγουρα, η υγεία των δοντιών μας παίζει τεράστιο ρόλο στην εμφάνιση αλλά και την αυτοπεποίθηση μας. Είναι πολύ πιθανό να έχετε δοκιμάσει κάποια μέθοδο λεύκανσης στο παρελθόν, όμως τα περισσότερα προϊόντα λεύκανσης χρησιμοποιούν χημικές ουσίες, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει ανησυχία για πολλούς ανθρώπους. Αν, θέλετε πιο λευκά δόντια αλλά θέλετε επίσης να αποφύγετε τα χημικά, σας παρουσιάζουμε τις επιλογές που είναι τόσο φυσικές όσο και ασφαλείς.

Τα περισσότερα συστατικά που μπορούν να έχουν ένα teeth-whitening effect μπορεί να τα έχετε και ήδη στο σπίτι σας - και best of all, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δοκιμάσετε και να διαλέξετε ποιος σας ταιριάζει καλύτερα

Oil pulling

shutterstock-2290617115.jpg

Το oil pulling είναι μια παραδοσιακή θεραπεία, που προέρχεται από την Ινδία και αποσκοπεί στη βελτίωση της στοματικής υγιεινής και στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Η πρακτική περιλαμβάνει την περιδίνηση λαδιού στο στόμα σας για την απομάκρυνση των βακτηρίων, τα οποία μπορεί να μετατραπούν σε πλάκα και να προκαλέσουν κίτρινη όψη. Το λάδι καρύδας είναι μια δημοφιλής επιλογή επειδή έχει ευχάριστη γεύση και προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Το έλαιο καρύδας έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λαυρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για την ικανότητά του να μειώνει τη φλεγμονή και να σκοτώνει τα βακτήρια. 

Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Βάλτε μια κουταλιά της σούπας (15 ml) λάδι καρύδας στο στόμα σας και πιέστε και τραβήξτε το λάδι μέσα από τα δόντια σας. Το έλαιο καρύδας είναι στερεό σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να λιώσει. Συνεχίστε για 15-20 λεπτά.

Βουρτσίστε με μαγειρική σόδα

shutterstock-2122947104.jpg

Η μαγειρική σόδα έχει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες, γι' αυτό και είναι δημοφιλές συστατικό σε οδοντόκρεμες του εμπορίου. Είναι ένα ήπιο λειαντικό που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των επιφανειακών λεκέδων από τα δόντια. Αυτή δεν είναι μια θεραπεία που φέρνει άμεσα αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να παρατηρήσετε μια διαφορά στην εμφάνιση των δοντιών σας με την πάροδο του χρόνου.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού (6 γραμμάρια) μαγειρική σόδα με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό (5 ml) και βουρτσίστε τα δόντια σας με την πάστα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μερικές φορές την εβδομάδα.

Τρώτε φρούτα και λαχανικά

shutterstock-2494204125.jpg

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να είναι καλή τόσο για το σώμα σας όσο και για τα δόντια σας. Αν και δεν αντικαθιστούν το βούρτσισμα των δοντιών, τα ωμά φρούτα και λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της πλάκας καθώς μασάτε. Οι φράουλες και ο ανανάς είναι δύο φρούτα που υποστηρίζεται ότι βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών σας.

Brush & Floss

shutterstock-2502335699.jpg

Ενώ κάποιος αποχρωματισμός των δοντιών έρχεται φυσικά με την ηλικία, είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της συσσώρευσης πλάκας. Το τακτικό βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα μπορούν να βοηθήσουν τα δόντια σας να παραμείνουν λευκά, μειώνοντας τα βακτήρια στο στόμα σας και αποτρέποντας τη συσσώρευση πλάκας. Η οδοντόκρεμα τρίβει απαλά τους λεκέδες στα δόντια σας και το οδοντικό νήμα απομακρύνει τα βακτήρια που οδηγούν στην πλάκα.

Προλάβετε τους λεκέδες των δοντιών πριν συμβούν

shutterstock-2448444439.jpg

Περιορίστε τα τρόφιμα και τα ποτά που λεκιάζουν, όπως ο καφές, το κόκκινο κρασί, τα αναψυκτικά και τα σκούρα μούρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αποφεύγετε εντελώς, αλλά θα πρέπει να περιορίσετε τον χρόνο που αυτές οι ουσίες έρχονται σε επαφή με τα δόντια σας. Αν είναι δυνατόν, πίνετε τα ποτά που είναι γνωστό ότι λεκιάζουν τα δόντια από καλαμάκι για να αποφύγετε την άμεση επαφή με τα δόντια σας.

Επιπλέον, βουρτσίστε τα δόντια σας περίπου 60 λεπτά μετά την κατανάλωση ενός από τα παραπάνω, για να περιορίσετε τις επιπτώσεις τους στο χρώμα των δοντιών σας.

Προσθέστε ασβέστιο στη διατροφή σας

shutterstock-2463846949.jpg

Κάποιος αποχρωματισμός των δοντιών προκαλείται από τη διάβρωση του σμάλτου και την αποκάλυψη της οδοντίνης από κάτω, η οποία είναι κίτρινη. Επομένως, οτιδήποτε κάνετε για να ενισχύσετε το σμάλτο των δοντιών σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα δόντια σας λευκά. Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως το γάλα, το τυρί και το μπρόκολο, μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των δοντιών σας από τη διάβρωση του σμάλτου.