fbpixel

Search icon
Search
Paris Fashion Week: Το ένα φαντασμαγορικό show διαδέχεται το άλλο
TRENDS & CATWALKS

Paris Fashion Week: Το ένα φαντασμαγορικό show διαδέχεται το άλλο

Δείτε τα latest highlights!


Ο Μήνας Μόδας οδεύει προς το τέλος του, με το Παρίσι, όπως πάντα να αποτελεί την τελική, και συνήθως την πιο glamorous στάση. Χθες η μέρα γέμισε με μόδα και μοναδικές δημιουργίες των Dries Van Noten, Acne Studios, Marni και τέλος Balmain. Ανακαλύψτε παρακάτω τις αγαπημένες μας στιγμές και τα looks που ξεχωρίσαμε!

Dries Van Noten Spring'24 Ready-To-Wear

Αληθινό, αυθεντικό, anti-trend. Ο Βέλγος σχεδιαστής έχει χαρακτηριστεί ως original με εφευρετικά ρούχα που διατηρούν την επαφή τους με την πραγματικότητα. Απλά μην τα μπερδεύετε με τα φυσιολογικά. "Οικείο-άγνωστο και άγνωστο-οικείο" ήταν ο τρόπος με τον οποίο περιέγραψε την αφετηρία του για την άνοιξη.

00006-dries-van-noten-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00005-dries-van-noten-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Τα κομμάτια της Ready To Wear συλλογής προέρχονταν από την παραδοσιακή ανδρική ένδυση - ριγέ πουκάμισα και χακί, με λίγο τζιν στο μείγμα - και από αθλήματα όπως το τένις, το κρίκετ και το ράγκμπι. Ο Van Noten έκανε αυτά τα οικεία άγνωστα προσθέτοντας μια θηλυκή πινελιά. Για την πρώτη έξοδο, οι ρίγες πουκάμισου εμφανίστηκαν σε ένα bralet που φορέθηκε με ένα γενναιόδωρο καμηλό παλτό και ένα shorts μέχρι το γόνατο. Σε άλλες εμφανίσεις, ένα χακί cargo παντελόνι μεταμορφώθηκε σε μια μακριά wrap φούστα, και ένα διευρυμένο σακάκι για μαθητές συνδυάστηκε με ένα πουκάμισο καλυμμένο με ντελικάτες see-through παγιέτες. Μεταξύ των αθλητικών αναφορών, οι ρίγες ράγκμπι ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικές- τις έκοψε σε μπλουζάκια πόλο που τυλίγονταν γύρω από τον κορμό και σε μπλουζάκια που έπεφταν από τον έναν ώμο, όσο πιο αληθινά γίνεται αλλά και πάλι απροσδόκητα.

00002-dries-van-noten-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00003-dries-van-noten-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00059-dries-van-noten-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Στα παρασκήνια ο Van Noten δήλωσε ότι η συλλογή ήταν ένα συνοδευτικό κομμάτι της ανδρικής επίδειξης τον Ιούνιο, όπου έθεσε ως στόχο να επαναπροσδιορίσει τον ανδρισμό για μια νεότερη γενιά - βλ. τα σορτς μπάσκετ με παγιέτες. Οι γυναίκες φλερτάρουν εδώ και δεκαετίες με τα βασικά είδη ανδρικής ένδυσης, οπότε είναι πιο δύσκολο να εκπλήξεις προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά υπήρχαν πολλές ενδείξεις. Κορυφαίες μεταξύ αυτών: το μαύρο παλτό duster, το λευκό σουτιέν και το μαύρο παντελόνι με τις πυκνά διακοσμημένες λωρίδες σμόκιν στα πλάγια.

Acne Studios Spring'24 Ready-To-Wear

Ένα από τα πιο star-studded shows, για ακόμα μια φορά με διασημότητες που τράβηξαν την προσοχή στα front rows, όπως η red hot εμφάνιση της Kylie Jenner, πλάι στη μουσική καλλιτέχνη, Rosalia για ακόμα μια φορά. 

is200089.webp
is200034.webp
is200317.webp

Το brand επέστρεψε στην πασαρέλα για να κάνει την ανάκτηση του παντελονιού με τις πέντε τσέπες σε denim που ήταν το θεμέλιο της επιτυχίας της Acne. Το αποτύπωμά του ήταν εμφανές στην πλάτη μιας γκρι φούστας με ιπτάμενη μέση, ή στη μέση ενός κόκκινου δερμάτινου παλτό. Γενικότερα, σε όλη τη διάρκεια του show, το denim ήταν υπό ανακαίνιση και αποκατάσταση. Μπουκέτα φτερών ξεφύτρωναν από ένα φόρεμα και γιλέκο από rib jersey, και τούλινα πομ-πομ ήταν διάσπαρτα σε διάφανα μονόχρωμα και καρό φορέματα - και το pantless trend έκανε την τιμητική του εμφάνιση.

is200406.webp

is200953.webp
is200242.webp

Υπήρχε μια διασκεδαστική τριάδα από σκούρο καφέ δερμάτινο παλτό, δερμάτινη φούστα από ξύλο τικ και μίνι φόρεμα από δέρμα σε κατάλευκο χρώμα, που συνοδεύονταν από τσάντες hands-free.Τα γιλέκα και τα σουτιέν ήταν μπλεγμένα σε μια πρωινή μετά την προηγούμενη νύχτα αντιστροφή του συμβατικού, που αντανακλάται στην τεράστια βυθισμένη και θρυμματισμένη ντισκομπάλα από την οποία βγήκαν τα μοντέλα για να περπατήσουν. Τα τζιν που έκλεισαν την επίδειξη είχαν μια λάμψη επιστροφής προς κάτι πιο συμβατικά συγκροτημένο. Η έξοδος αυτή της Acne προσέφερε άφθονα κομμάτια-παράδειγμα γυναικείων ενδυμάτων με κατεύθυνση την αποδόμηση.

Marni Spring'24 Ready-To-Wear

Τα ιδιωτικά διαμερίσματα και οι επίσημοι κήποι του υπέροχου hôtel particulier, όπου ο Lagerfeld πέρασε πολλά χρόνια, αποικίστηκαν από τη Marni και το κοινό της, το οποίο καθόταν σε σωληνοειδή λευκά φουσκωτά που διασχίζουν τα χλιδάτα χρυσοποίκιλτα σαλόνια. Μια σειρά από μικρές ορχήστρες έπαιζαν μουσική του Dev Hynes, ενός συχνού συνεργάτη του Risso.

00001-marni-spring-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp
00041-marni-spring-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp
00014-marni-spring-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp

Η ροή της συλλογής είχε ένα είδος διακοπτόμενης εξέλιξης. Ξεκίνησε με λιτές, ελαφριές, στενές rib μπλούζες με σωλήνες σε διάφορα μήκη, για να υπογραμμιστεί η γιορτή του σώματος που είναι συνυφασμένη με τον λόγο του Risso. Στη συνέχεια, η έκθεση πέρασε σε μια σειρά ενδυματολογικών δειγμάτων που συνδυάστηκαν ποικιλοτρόπως: υπερμεγέθη μπλουζάκια με τραπέζια ή boxy-cut φορεμένα κάτω από κοφτές καμπαρντίνες, συνδυασμένα με παντελόνια με ίσιο κόψιμο ή κυματιστές μίνι φούστες. Είχαν μια φορέσιμη, ρεαλιστική ποιότητα, ενεργοποιημένη από τη χαρακτηριστική παλέτα του Marni.

00024-marni-spring-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp
00011-marni-spring-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp
00030-marni-spring-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp
00013-marni-spring-2024-ready-to-wear-credit-brand.webp

Λίγες κριολίνες σε κορεσμένα παστέλ χρώματα (αβέβαιες αποχρώσεις της Ladurée, βατόμουρο και βερίκοκο merengues) με ποδιά στο πάνω μέρος ανοιχτή στην πλάτη και ογκώδεις φούστες σε σχήμα καμπάνας. Έπειτα αυτές εξεράγην σε εκατοντάδες εικόνες λουλουδιών σε έντονα χρώματα και βρέθηκαν πάνω σε φορέματα, φουσκωτές μίνι φούστες και ένα κοστούμι φούστας με στρογγυλούς, προεξέχοντες ώμους.

Balmain Spring'24 Ready-To-Wear

Τέλος, ίσως το πιο πολυαναμενόμενο show της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, του Balmain, όπου μέρες πριν έπεσε θέμα ληστείας στο αεροδρόμιο Charles de Gaule και ο creative director, Olivier Rousteing χρειάστηκε να ξαναφτιάξει το 70% της συλλογής του. 

00001-balmain-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00046-balmain-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00047-balmain-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Σύμφωνα με τον ίδιο: "Αυτή η συλλογή αφορά το εξής: Θέλω μόνο να θυμάται ο κόσμος ότι φρόντισα να διασφαλίσω ότι ο Balmain είναι ένας γαλλικός οίκος πολυτελείας. Και τι είναι γαλλικό; Νομίζω ότι αυτό είναι περισσότερο το ερώτημα". Η απάντηση του Rousteing ξεκίνησε με το ράψιμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών μεγάλων, χρυσοκουμπωτών σακακιών του οίκου, και κοφτά φορέματα με γυναικεία ταπετσαρία που παραπέμπει στις δημιουργίες του του οίκου κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και του 1950. Αρκετά από τα μοντέλα κρατούσαν κωνικές τσάντες με αλυσίδες γεμάτες με μπουκέτα από κάτι που έμοιαζε με λουστρίνι τριαντάφυλλα σε μαύρο χρώμα. 

00009-balmain-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00026-balmain-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp
00017-balmain-spring-2024-ready-to-wear-credit-gorunway.webp

Το colour-blocking πρωταγωνίστησε στο show με ένα πράσινο σακάκι πάνω από μια ροζ φούστα με βολάν από μετάξι με ακανόνιστες πτυχώσεις μέχρι το μέσο του μηρού, πάνω από μπλε παπούτσια. Στη συνέχεια, η ραπτική υποχώρησε, υπερκαλυπτόμενη από τα μεταξωτά, τα οποία ήρθαν σε στρώσεις, στράπλες και με βολάν σε ροδακινί χρώμα ή με κορυφή σε μπλε χρώμα με ένα στροβιλισμένο, μπερδεμένο μπούστο από μεταλλικά κλαδιά από τριαντάφυλλα.

Ένα μακρύ κόκκινο μεταξωτό φόρεμα ήταν μαζεμένο από τον ομφαλό σε μια συστροφή υφάσματος τοποθετημένου σε ένα τριαντάφυλλο: ένα δερμάτινο παλτό από λουστρίνι ανθούσε με δεκάδες από αυτά, επίσης σε λουστρίνι. Μεγάλωσαν από ντεκολτέ από ημιδιαφανές ανακυκλωμένο πλαστικό και εξεγέρθηκαν σε εκτυπώσεις που προέρχονται από ένα επανασχεδιασμένο σχέδιο κασκόλ του Pierre Balmain. Στο τέλος, κεντημένα κομμάτια με την υπογραφή του Balmain των αρχών του Rousteing που ήταν το μοναδικό, ιδιαίτερα χρονοβόρο για την παραγωγή του, κομμάτι της συλλογής.