fbpixel

Search icon
Search
Γνωρίστε μια πρωτότυπη σοφίτα μπρουταλιστικής αρχιτεκτονικής στο Soho
INTERIORS

Γνωρίστε μια πρωτότυπη σοφίτα μπρουταλιστικής αρχιτεκτονικής στο Soho

Το εσωτερικό της θυμίζει σπηλιά με κάθε της γωνιά να προβάλλει την αγάπη των ιδιοκτητών για την τέχνη


Απλότητα, γεωμετρία και μονοχρωμία αποτελούν τους κεντρικούς πυλώνες της μπρουταλιστικής αρχιτεκτονικής. Αυτή τη φορά κατευθυνόμαστε στην περιοχή του Soho και σε μια πολύ ιδιαίτερη σοφίτα, ο σχεδιασμός της οποία στηρίζεται στην φιλοσοφία του "City-Chic Brutalism". Ιδιοκτήτες της είναι οι Wesley Vultaggio και Michael McCarty, οι οποίοι την μεταμόρφωσαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Η κατοικία είναι 4.200 τετραγωνικών μέτρων και στο παρελθόν λειτουργούσε ως ένα κτίριο εργοστασίου της Νέας Υόρκης, με κεντρικό χαρακτηριστικό τις αυθεντικές κολόνες κορινθιακού ρυθμού. Όμως το πιο βασικό και πρωτότυπο στη δομή της είναι το γεγονός ότι μοιάζει με σπηλιά, δημιουργώντας, έτσι, μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Για την ανανέωσή της, συνεργάστηκαν με τον ιδρυτή του Studio MBM και αρχιτέκτονα, Maurizio Bianchi Mattioli, προχωρώντας σε ριζικές αλλαγές. 

Art is everywhere

studiombm-vultaggio-055.webp

Ένα από τα κύρια στοιχεία, στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ήταν η πολιτιστική επικοινωνία της κατοικίας. Οι ιδιοκτήτες δηλώνουν θερμοί λάτρεις της τέχνης και του σχεδιασμού, στηρίζοντας τα έργα ανερχόμενων και μη καλλιτεχνών και designers. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι αισθητικές ταυτότητες του υπνοδωματίου, αλλά και αυτού που οι ιδιοκτήτες αποκαλούν "media room", ένας χώρος εργασίας, ανάγνωσης και ψυχαγωγίας. 

studiombm-vultaggio-010.webp

Στο "media room" το πρώτο στοιχείο που εντοπίζουμε είναι η total black ταυτότητα. Εκτός, όμως από αυτό, κυριαρχούν εκλεπτυσμένες συλλογές με souvenirs από χώρες, όπως το Μπουτάν και το Μπαλί, αλλά και αγαπημένα προσωπικά αντικείμενα και των δύο. Στόχος τους ήταν να τους θυμίζει στιγμές που αγαπούν να μοιράζονται, κάνοντάς τους να νιώθουν όμορφα και άνετα κάθε φορά που επιστρέφουν σπίτι. 

studiombm-vultaggio-035.webp

Όσον αφορά την κρεβατοκάμαρα, μια βελούδινη σύνθεση από μοχέρ, σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τους ίδιους από την designer, Bianchi Mattioli. Ένα cozy και chic δωμάτιο με έντονα ρομαντική ατμόσφαιρα, δημιουργεί την κατάλληλη ησυχία και αρμονία σε συνδυασμό με τις σκούρες αποχρώσεις του πράσινου. 

Όπως παρατηρούμε σε κάθε χώρο της πολυτελούς σοφίτας, η natural παλέτα αποτελεί κοινό παρονομαστή ακόμη και στα υφάσματα. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι ο καναπές, όπως και τα έπιπλα της τραπεζαρίας. Η ιδιαίτερη αδυναμία των ιδιοκτητών για το σμαραγδί και το μαύρο, που ταιριάζουν άψογα με τα statement pieces, χαρίζοντας ένα fresh look στην ιστορική κατοικία. Φυσικά από το συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό μοτίβο δεν λείπει το μάρμαρο, το οποίο ολοκληρώνει με απόλυτη επιτυχία το styling, δίνοντας την strict, αλλά και refined πινελιά του, καθώς "δένει" σε απόλυτη ισορροπία με τις ιδιαίτερες κολώνες κορινθιακού τύπου που αναφέραμε, κάνοντας σαφή την προέλευση του σπιτιού.

Κάθε κατοικία είναι σημαντικό να αποτυπώνει και να μεταφέρει τις δικές της ιστορίες και σίγουρα αυτό το apartment έχει καταφέρει να κλέψει τις εντυπώσεις. 
Μπορείτε να επισκεφθείτε τη gallery για περισσότερες εικόνες. 

Source: Architectyral Digest

Photo credits: Douglas Friedman