fbpixel

Search icon
Search
Over 30s: Ποιες τάσεις διακόσμησης να επιλέγετε μετά τα 30
INTERIORS

Over 30s: Ποιες τάσεις διακόσμησης να επιλέγετε μετά τα 30

Οι κατάλληλες κινήσεις για την αισθητική αναβάθμιση που αναζητούμε


Είναι αλήθεια ότι κάθε χρονική φάση της ζωής μας συνοδεύεται από τις αντίστοιχες επιλογές που κάνουμε, είτε στην επαγγελματική μας διαδρομή, είτε στην προσωπική μας ζωή, είτε στους ιδιωτικούς μας χώρους. Ειδικά με ό,τι αφορά στον τρίτο τομέα και στις κατοικίες μας, πολλοί θα παραδεχτούν ότι η είσοδός μας στην τρίτη δεκαετία και έπειτα, τα σπίτια τείνουν να μεταμορφώνονται περισσότερο σε ιδανικά καταφύγια ηρεμίας και ξεκούρασης. Στην ουσία, η δεκαετία των 30 θεωρείται ως η κατάλληλη στιγμή για να αναβαθμίσει κανείς την εσωτερική διαμόρφωση των χώρων του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, μέσα από τους οποίους μπορούμε να χαρίσουμε την ανανέωση, την οποία έχουμε ανάγκη. Είτε πρόκειται για την τοποθέτηση ενός καινούργιου καναπέ, είτε ενός έργου Τέχνης, κάθε προσθήκη ανεβάζει τον πήχη του interior design, αντανακλώντας άρτια την προσωπική μας ωρίμανση. 

Ας δούμε, όμως, ακόμη καλύτερα ποια είναι τα home trends, τα οποία ενδείκνυται ως τα κατάλληλα για τη δεκαετία των 30 και πάνω...

Natural rules

c5f850843796818a2a0100f800082fda.jpg

Είτε αφορά στην επιλογή της κεντρικής χρωματικής παλέτας, είτε των υλικών σε αξεσουάρ και έπιπλα, η γοητεία της φύσης αποτελεί πάντα έναν διαχρονικά κομψό πυλώνα της διακόσμησης. Ειδικά αποχρώσεις, όπως η μέντα, αλλά και υλικά με κυρίαρχη την πέτρα εξακολουθούν να βρίσκονται σε ανοδική πορεία, συνθέτοντας ένα elegant προσωπικό ησυχαστήριο. Ειδικά για την ηλικία των 30 και πάνω ταυτίζεται με την ιδανική option εσωτερικής διαμόρφωσης των χώρων μας. 

1950s and '60s Italian design

italian-house-01.jpg

Η αναβίωση του ιταλικού σχεδιασμού των μέσων του αιώνα ταυτίζεται με μια τάση σχεδιασμού υψηλής ποιότητας για την πλειονότητα των designers. Η μπαρόκ και μεσαιωνική αρχοντιά πρωταγωνιστεί και αφηγείται τις ξεχωριστές ιστορίες της στον συγκεκριμένο τύπο σχεδιασμού. Κάθε γωνιά της κατοικίας μεταφέρει το italian motto "La dolce vita", «ναι» σε μια ζωή, γεμάτη χαμόγελο και απόλαυση της κάθε στιγμής. H προσήλωση στην υψηλή ποιότητα και στις εξεζητημένες συλλογές των items αποτελεί προτεραιότητα, όπως επίσης και η ανάμειξη μοντέρνων με τα ιστορικά στοιχεία. Για παράδειγμα, αυθεντικές αντίκες μπορούν να συνδυαστούν άρτια με fresh υλικά, δομώντας την επιθυμητή ισορροπία.

Flexibility

shutterstock-2292741361.jpg

Ακολουθώντας την κουλτούρα του "less is more", η επιλογή επίπλων, τα οποία ανταποκρίνονται σε περισσότερες από μία λειτουργία. Η λέξη - κλειδί είναι η ευελιξία στον σχεδιασμό, καθώς με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται μια σειρά από έξυπνα καμουφλάζ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα τραπεζάκι του καφέ, το οποίο προσφέρει μια κρυφή λύση αποθήκευσης μαζί με έναν μηχανισμό ανύψωσης για τις λεπτές επιφάνειές του, ώστε να παρέχεται καλύτερο ύψος για χρήση. Τολμήστε το!

The “pattern play”

screen-shot-2020-02-26-at-31842-pm.jpg

Τα μοτίβα έρχονται να συμπληρώσουν με τον δικό τους τολμηρό τρόπο τη λίστα με τις exclusive επιλογές για την over 30 διαμόρφωση. Ειδικά η ένωση διαφορετικών μεταξύ τους patterns, είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί με έμφαση στη λεπτομέρεια, ώστε να μην οδηγηθούμε σε κακής ποιότητας υπερβολές. Εσείς θα διαλέξετε αυτή τη διαδρομή;

Κεντρική φωτογραφία: Source: Building and Interiors