fbpixel

Search icon
Search
Όταν τα ελληνικά νησιά γίνονται το απόλυτο σκηνικό για τις καμπάνιες των διάσημων οίκων
FASHION NEWS

Όταν τα ελληνικά νησιά γίνονται το απόλυτο σκηνικό για τις καμπάνιες των διάσημων οίκων

Ειδυλλιακά τοπία και μοναδικές εικόνες που μας «ταξίδεψαν» στο ελληνικό καλοκαίρι


Η Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα νησιά και το καλοκαίρι της έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς διάσημους οίκους ανά τα χρόνια. Από τον Hermès μέχρι τον Louis Vuitton και τον Zimmermann, δεν είναι λίγοι αυτοί που επέλεξαν το γαλάζιο του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου και τα ειδυλλιακά τοπία τους, που δύσκολα συναντάει κανείς κάπου άλλου, για να φωτογραφίσουν τις καμπάνιες των collection τους. Με αφορμή την SS22 campaign της Escada στη Ζάκυνθο, συλλέξαμε τις πιο εντυπωσιακές των τελευταίων ετών. 

Ανακαλύψτε τες και ετοιμαστείτε να ταξιδέψουμε στο ελληνικό καλοκαίρι!

Escada SS22 - Ζάκυνθος 

278953518-397727681948970-293224871515282331-n.jpg

Ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα, το διάσημο brand Escada επέλεξε τη Ζάκυνθο και πιο συγκεκριμένα ένα από τα πιο εμβληματικά θέρετρα του νησιού το Olea All Suite. Σ' έναν γραφικό λόφο, περιτριγυρισμένο από ελαιόδεντρα και πράσινο τοπίο, η εκπληκτική θέα εγγυάται μια ήσυχη ρομαντική ατμόσφαιρα που εξασφαλίζει αξέχαστες στιγμές και πολύτιμες αναμνήσεις. Η εκπληκτική αρχιτεκτονική και το όμορφο εσωτερικό αυτού του εξαιρετικού κομματιού γης συνδυάστηκαν καταπληκτικά με την πολυτελή συλλογή Escada SS22 collection. Η φωτογράφιση αλλά και το βίντεο της καμπάνιας έγιναν τόσο στους εξωτερικούς αλλά και στους εσωτερικούς χώρους των luxury suites, χαρίζοντας ένα super high αποτέλεσμα. 

Karl Lagerfeld - Greek Islands 

gd3mqdu4.jpeg

Ο αείμνηστος σχεδιαστής Karl Lagerfeld είχε δηλώσει πολλές φορές την αγάπη του για την Ελλάδα και την έμπνευση που έχει αντλήσει απ' αυτήν. Για την φετινή beach wear collection το διάσημο brand παρουσίασε την καμπάνια του, έχοντας ως πρώτο πλάνο το ελληνικό φως. Η fashion campaing είναι εμπνευσμένη από το Ελληνικό καλοκαίρι και έχει ως πρωταγωνιστές μοντέλα από την εγχώρια showbiz -Χαρά Παππά, Emmanuel Elozieuwa και Σπυρούλα Kaizer- τα οποία μας ταξιδεύουν σε καλοκαιρινούς προορισμούς, ενώ ο φωτογράφος Γιώργος Καπλανίδης απαθανάτισε το απόλυτο seductive island vibe. Η συλλογή αποτελείται από κομμάτια με bold χαρακτήρα, κάποια έχουν zebra prints, ή tie-dye τελείωμα και άλλα subtle glitter στοιχεία. Οι χαρακτηριστικές πλισέ φούστες και τα αέρινα φορέματα συνδυάζονται με διαφανείς λεπτομέρειές και statement σκουλαρίκια. Τα αγαπημένα χρώματα του Karl Lagerfeld, το άσπρο και το μαύρο, αποτελούν την πρόταση για αυτή την σεζόν.

Zimmermann Resort 2022 - Ύδρα 

zimmermann-resort-2022-campaign05.jpg

Το κορυφαίο πρόσωπο Anna Ewers επέστρεψεε για να συμμετάσχει στη resort 2022 collection του οίκου Zimmermannn, η οποία ονομάζεται The Postcard. Το μοντέλο γερμανικής καταγωγής απαθανατίστηκε στην Ύδρα, από τον φωτογράφο Benny Horne, ο οποίος αποτύπωσε με εξαιρετικό τρόπο τις ομορφιές του νησιού του Αργοσαρωνικού. Τα σχέδια της collection είναι εμπνευσμένα από τον James Northfield, ο οποίος δημιουργούσε διάσημα Αυστραλιανά travel posters στα μέσα του 20ου αιώνα. Τα αέρινα floral φορέματα, τα ρομαντικά tops και τα classy χρώματα ταιριάζουν καταπληκτικά με την αρχοντική αύρα του νησιού. 

Dior Grecian Cruise 2022 - Μήλος 

efi-gousi-cover-1440-1200-1170x600.jpg

Ο γαλλικός οίκος Dior προώθησε τη σουρεαλιστική ομορφιά της Μήλου με μια πρόσφατη φωτογράφιση και ένα σχετικό βίντεο, που τραβήχτηκε στο ελληνικό νησί ως μέρος της παρουσίασης της συλλογής Grecian Cruise Collection 2022. Η συλλογή έχει σχεδιαστεί από την Maria Grazia Chiuri, η οποία είχε αντλήσει έμπνευση από την Ελλάδα και την αρχαία ελληνική μυθολογία. Ο Dior κάλεσε δέκα Έλληνες φωτογράφους να δείξουν το όραμά τους για τη συλλογή. Με τίτλο "Captivating Visions", οι Ελληνίδες φωτογράφοι Μάρα Δεσίπρη, Χριστίνα Δημητριάδη, Μαρίλια Φωτοπούλου, Έφη Γούση, Μαρία Κουτρουμπή, Δήμητρα Λαζαρίδου, Ρία Μορτ, Λία Ναλμπαντίδου, Ιωάννα Σακελλαράκη και Όλγα Στεφάτου σχεδίασαν η κάθε μία έναν καλλιτεχνικό «διάλογο» των δημιουργιών της Maria Grazia Chiuri που έχουν σχεδιαστεί ως μια γιορτή της τοπικής δεξιοτεχνίας και του savoir-faire.

Louis Vuitton - Μήλος 

2-1cyyd.jpg

Το περασμένο Αύγουστο, ο γαλλικός οίκος Louis Vuitton επέλεξε ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Αιγαίου, την Μήλο για να παρουσιάσει τη νέα του καμπάνια, η οποία μας... «έκοψε» την ανάσα. Για το fashion brand άλλωστε, τα ταξίδια ξεπερνούν την ανακάλυψη ενός φυσικού προορισμού, είναι εξίσου μια διαδικασία αυτο-ανακάλυψης, ένα προσωπικό ταξίδι. Παιδιά μετέτρεψαν το σεληνιακό τοπίο του νησιού, το όποιο αναδείχθηκε κορυφαίο από το Travel Leisure, σε παιδική χαρά μέσα από τις μοναδικές φωτογραφίες της Vibiane Sassen. Σχεδόν ένα χρόνο μετά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την περηφάνια αλλά και τη μαγεία που μας είχε προκαλέσει η παρουσίαση της καμπάνιας. 

Christian Louboutin, Loubi Cube - Ελαφόνησος 

image-2.jpg

Για την καμπάνια Loubi Cube, ο οίκος Christian Louboutin επέλεξε την Ελαφόνησο για να φωτογραφίσει τα σχέδια της συλλογής του. Στα καταγάλανα νερά του νησιού, τα έντονα φλούο χρώματα απέκτησαν μια pop αισθητική αποθεώνοντας το ελληνικό καλοκαίρι. Η urban και sporty αισθητική «παντρεύτηκαν» με απόλυτη μαεστρία κάτω από το φως του ελληνικού ήλιου. Πίσω από τον φωτογραφικό φακό της καμπάνιας βρέθηκε ο Έλληνας Βασίλης Καρύδης. 

Hermès SS12 - Αίγινα 

319797-351546084883335-104907696213843-889599-881838045-n.webp

Ένας σαγηνευτικός ελαιώνας στην Αίγινα επιλέχτηκε από τον οίκο Hermès για την φωτογράφηση της SS12. Με πρωταγωνιστές έναν κορμό ελαίας και την Bette Franke, αέρινα φορέματα και τα luxury items του οίκου απαθανατίζονται από τον φακό του Nathaniel Goldberg. Τα έντονα και ιδιαίτερα χρώματα των designs έκαναν μοναδική αντίθεση με το πράσινο τοπίο του νησιού.