fbpixel

Search icon
Search
MAGAZINE

Fashion news: Ο Christian Louboutin υμνεί τον ελληνικό πολιτισμό στην “Greekaba” capsule συλλογή του

Αναδεικνύει το μεσογειακό καλοκαίρι, σε συνεργασία με τον δικό μας καλλιτέχνη, Κωνσταντίνο Κακανιά


Fashion news: Ο Christian Louboutin υμνεί τον ελληνικό πολιτισμό στην “Greekaba” capsule συλλογή του

Η ιστορία και η ομορφιά της Ελλάδας έχουν αποτελέσει πολλές φορές πηγή έμπνευσης για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, τοποθετώντας τη χώρα μας στο επίκεντρο της διεθνούς fashion σκηνής. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα δεν είναι άλλο από την “Cruise 2022” collection της Maria Grazia Chiuri για τον οίκο Dior, η οποία παρουσιάστηκε πέρσι στο Καλλιμάρμαρο. Ωστόσο, όλη αυτή η «γιορτή» προς τιμήν του πολιτισμού μας είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, όταν ο θρυλικός Alexander McQueen επέλεξε ως μούσες του τις θεότητες της μυθολογίας, για να δημιουργήσει την Haute Couture σειρά του, το 1997, για τον Givenchy. 

Κάποια χρόνια αργότερα, το 2006, η σκυτάλη πέρασε στον Jean Paul Gaultier, το show του οποίου εκείνη την άνοιξη είχε ως «πρωταγωνίστριες» στην πασαρέλα φούστες που παρέπεμπαν σε φουστανέλες. Το 2017, η Madeleine Vionnet αφιέρωσε τις δημιουργίες της για την άνοιξη και το καλοκαίρι στην αρχαία Ελλάδα, ενώ κάτι αντίστοιχο έκαναν και οι Dolce & Gabbana, με την “Alta Moda”, το 2019, να συνθέτει έναν ύμνο για τον πολιτισμό μας μέσα από μια ανυπέρβλητα glam σχεδιαστική ματιά.

THE “GREEKABA” COLLECTION

jpg-sh-fw22-greekaba-17.jpg


Φτάνοντας στο σήμερα, ο γάλλος σχεδιαστής Christian Louboutin, εμπνευσμένος από την πολιτισμική μας κληρονομιά, το μεσογειακό καλοκαίρι, αλλά και τα στοιχεία της γης και της θάλασσας, παρουσιάζει τη νέα συλλογή του για τη σεζόν Fall/Winter 2022, που φέρει την ονομασία “Greekaba”. Την αποκάλυψε για πρώτη φορά στην Paris Fashion Week τον περασμένο Μάρτιο κι αμέσως έκλεψε τις εντυπώσεις. Σε αυτήν περιλαμβάνονται μια σειρά από υποδήματα κι αξεσουάρ, όπως ψηλοτάκουνα πέδιλα, μπότες, εσπαντρίγιες, loafers και τσάντες, που έχουν δημιουργηθεί «αγκαλιάζοντας» την κουλτούρα μας και με σεβασμό στη δεξιοτεχνία των ελλήνων τεχνιτών.

MISS TEPENDRIS ON THE GAME

jpg-sh-fw22-greekaba-41.jpg


Όλα τα items απεικονίζουν τις περιπέτειες του fashion designer κι αθεράπευτου traveler στην Αθήνα και τις Κυκλάδες, ως ενός άλλου, σύγχρονου Οδυσσέα. Στο πλευρό του βρίσκεται η «Κυρία Τεπενδρή» -ο φανταστικός χαρακτήρας που δημιούργησε ο έλληνας καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κακανιάς-, που για χρόνια είχε τον δικό της χώρο στους “New York Times”. H Miss Tependris και το πιστό σκυλάκι της, ο Pepe, γίνονται οι συνοδοιπόροι του Louboutin στο ταξίδι του στην Ελλάδα, μέσα από εντυπωσιακά μοτίβα-σκηνές που υπογράφει εικονογραφικά ο Κωνσταντίνος Κακανιάς, ο οποίος συνδέεται με μια ισχυρή σχέση φιλίας με τον αεικίνητο γάλλο σχεδιαστή. Τα σχέδια που εντοπίζονται στα κομμάτια της σειράς ενισχύονται με σύμβολα από την ελληνική λαϊκή τέχνη, καθώς και τη μυθολογία, ενώ παρατηρείται και το χαρακτηριστικό μπλε ματάκι, που έχει γίνει -μεταξύ άλλων- σήμα κατατεθέν της χώρας μας.

THE CHARITY

jpg-sh-fw22-greekaba-08.jpg


Όπως μας έχει συνηθίσει ο Christian Louboutin, μέρος των εσόδων από τη συλλογή του θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αυτήν τη φορά, το brand συνεισφέρει στο “Together for Children” (TFC), μια ελληνική μη κερδοσκοπική ένωση αποτελούμενη από εννέα οργανώσεις-μέλη, που όλες εργάζονται για την παροχή άμεσης κι ουσιαστικής υποστήριξης σε παιδιά κι ενήλικες με αναπηρίες, αλλά και στις οικογένειές τους που το έχουν ανάγκη. Στόχος είναι αυτοί οι άνθρωποι να χτίσουν θετική σκέψη, να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους και ν’ αναπτύξουν την αυτοέκφρασή τους - βασικές αξίες και του ίδιου του γάλλου designer.

1

Tote bag

“Greekaba” capsule collection

2

High heel sandal

“Greekaba” capsule collection

3

Espadrilles

“Greekaba” capsule collection

4

Clutch

“Greekaba” capsule collection

5

Mules

“Greekaba” capsule collection

6

High heel sandal

“Greekaba” capsule collection

Info: Η “Greekaba” collection αποτελεί τον καλύτερο «σύντροφο» γι’ αυτό το καλοκαίρι -και όχι μόνο- για κάθε λάτρη της μόδας, κι είναι διαθέσιμη σ’ επιλεγμένες boutique στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά κι online, διεθνώς από 1η Ιουνίου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2022