fbpixel

Search icon
Search
Oscars: Οι 10+1 remarkable red carpet εμφανίσεις όλων των εποχών
STYLE PEOPLE

Oscars: Οι 10+1 remarkable red carpet εμφανίσεις όλων των εποχών

Μια fashionable αναδρομή εν όψει της σημερινής τελετής


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τελετή απονομής βραβείων στο ημερολόγιο του Χόλιγουντ και το πιο λαμπερό κόκκινο χαλί ολόκληρου του έτους. Μέτα από μία χρόνια με πολύ λίγους καλεσμένους -στη περσινή 93η τελετή απονομής, λόγω της πανδημίας το κοινό αποτελούνταν από μόλις 170 παρευρισκομένους- η σημερινή βραδιά των Όσκαρ έχει στρέψει όλα τα βλέμματα επάνω της.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη κι ανυπομονώντας για το τι θα δούμε αλλά και ποιοι θα είναι οι καλλιτέχνες που θα κερδίσουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο, παρακάτω κάνουμε μία αναδρομή στις καλύτερες εμφανίσεις όλων των εποχών. Ανακαλύψτε τες!

1. Audrey Hepburn, 1954 

Image source: REX

Ξεκινώντας από το μακρινό παρελθόν, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην εμφάνιση της αγαπημένης Audrey Hepburn. Το 1954 η διάσημη ηθοποιός είχε κερδίσει τις εντυπώσεις με την πολύ λεπτή της μέση και την απίστευτη ομορφιά της μέσα στην τουαλέτα του Γάλλου σχεδιαστή Givenchy. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από εκείνη τη χρονιά, ο διάσημος μόδιστρος έντυσε την Hepburn σε όλα τα red carpets των Όσκαρ. Το φόρεμα ονομάστηκε "décolleté Sabrina".

2. Cher, 1986

Image source: Lennox McLendon/AP

Χωρίς να παραδοθεί στη μόδα των εντυπωσιακών big dresses της εποχής, η Cher φρόντισε να έχει την προσοχή όλων επάνω της στο κόκκινο χαλί του 1986. Το μαύρο φόρεμά της αποτελούνταν από δύο κομμάτια αλλά και ένα εντυπωσιακό head piece του Bob Mackie. Όπως σε κάθε εμφάνιση, έτσι και σ' αυτήν η εκκεντρική καλλιτέχνης έκανε όλους να μιλούν γι' αυτήν. 

3. Nicole Kidman, 1997 

Image source: AP

Η Nicole Kidman έκανε μια fashion statement στα Όσκαρ του 1997 με ένα λαμπερό satin dress του Christian Dior που ενθουσίασε εκτός από τους υποστηρικτές της μόδας και τον συνόδό της Tom Cruise. Το μεταξωτό της φόρεμα ήταν και το πρώτο σχέδιο από collection υψηλής ραπτικής που έκανε την εμφάνισή του σε κόκκινο χαλί. Παρόλα αυτά το χρώμα δεν τους βρήκε όλους σύμφωνους. 

4. Julia Roberts, 2001

Πριν από 20 χρόνια η αγαπημένη ηθοποιός κέντρισε το ενδιαφέρον με την μαύρη τουαλέτα με τις λευκές ρίγες Valentino. Η ίδια έχει πει σε συνέντευξη της στο περιοδικό People ότι φυλάει το συγκεκριμένο φόρεμα για την κόρη της σ' ένα κουτί κάτω από το κρεβάτι της. Κρατώντας το χρυσό αγαλματίδιο έμοιαζε υπέροχη!

5. Charlize Theron, 2004

Το 2004 η Charlize Theron μάγεψε στην κυριολεξία τα πλήθη. Η ξανθιά τότε ηθοποιός επέλεξε ένα Gucci λαμπερό φόρεμα, με ουρά και διακριτικά κοσμήματα. Η σιλουέτα της ήταν εντυπωσιακή, κάνοντας μας περίπου μια 20ετία μετά να μην μπορούμε να ξεχάσουμε αυτήν την εμφάνιση.

6. Halle Berry, 2002

Image source: AP

Η Berry είχε βγάλει έναν πολύ ισχυρό λόγο για τον ρόλο της στο "Monster's Ball" εκείνο το βράδυ, ο οποίος συζητήθηκε εξίσου με το φόρεμα Elie Saab που επέλεξε. Από τη νίκη της το 2002, μόνο τέσσερις Αφροαμερικανές γυναίκες έχουν προταθεί για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, συμπεριλαμβανομένης της Ruth Negga ("Loving") το 2017.

7. Beyonce, 2005

Image source: AP

Το μαύρο βελούδινο φόρεμα Atelier Versace με διαμαντένια σκουλαρίκια ήταν μια από τις πιο απλές εμφανίσεις της Beyoncé, ωστόσο, πραγματικά αξέχαστη. Εκείνο το βράδυ, η 23χρονη τότε super star, η οποία βρισκόταν στα πρώτα της βήματα ερμήνευσε τρία τραγούδια για τους παρευρισκόμενους.

8. Angelina Jolie, 2012

H 36χρονή τότε Angelina Jolie έμοιαζε καταπληκτική μέσα στη μαύρη επίσης, Atelier Versace τουαλέτα της. Το σκίσιμο στην εντυπωσιακή τουαλέτα ήταν αυτό που «έκλεψε» και την παράσταση. Μάλιστα, ο τρόπος, ο οποίος επιδείκνυε συνεχώς το πόδι της ήταν ένα από τα highlights της βραδιάς. Το μόνο που είχε χρειαστεί να κάνει για να ολοκληρώσει την εικόνα της ήταν να προσθέσει το κόκκινο κραγιόν της. Τα κοσμήματά της διακριτικά, αφήνοντας το φόρεμα να πρωταγωνιστήσει. 

9. Charlize Theron, 2019

 Η Charlize Theron εμφανίστηκε με καστανό καρέ κι ένα γαλάζιο φόρεμα Christian Dior, το οποίο μας «έκοψε» την ανάσα. Το μπροστινό του μέρος κάλυπτε ολόκληρο το σώμα της ενώ τον λαιμό της κοσμούσε ένα μαργαριταρένιο κολιέ. Η ανοιχτή πλάτη του ήτα αφοπλιστική, απογειώνοντας τη θηλυκότητά της. Σίγουρα πρόκειται για μία εμφάνιση που δύσκολα θα ξεχάσουμε.

10. Lady Gaga, 2019

Image source: Jordan Strauss/Invision/AP

Εκείνη τη χρονιά η απόλυτη Lady Gaga έστρεψε τα βλέμματα επάνω της για πολλούς λόγους. Πρώτον για το Όσκαρ που κέρδισε λόγω του τραγουδιού Shallow, από την ταινία "A Star is Born", δεύτερον για τη χημεία που είχε με το συμπρωταγωνιστή της Bradley Cooper -«φουντώνοντας» ακόμα περισσότερο τις φήμες που τους ήθελαν ζευγάρι- και τρίτον για το υπέροχο Αlexander McQueen μαύρο φόρεμά της. Η εμφάνισή της απογειώθηκε με τα μαύρα opera gloves και το Tiffany κίτρινο διαμαντένιο 128 καρατίων κολιέ της, το οποίο λέγεται ότι αξίζει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.

11. Brad Pitt 2020

Last but not least... Του έχουμε αδυναμία κι αυτό δεν κρύβεται. Μάλιστα το 2020 ίσως κέρδισε περισσότερο χώρο στην καρδιά μας. Με τον χρόνο να είναι σύμμαχός του δεν μπορεί να μην εντυπωσιάζει σε κάθε εμφάνισή του. Το iconic look του με κοστούμι Brioni έκανε όλα τα φλας των φωτογράφων να αστράφτουν κι εμάς να ανυπομονούμε για την επόμενη red carpet εμφάνισή του!