fbpixel

Search icon
Search
Οργή στο Παλάτι του Buckingham για την 5η σεζόν του The Crown
ARTS & CULTURE

Οργή στο Παλάτι του Buckingham για την 5η σεζόν του The Crown

Κυκλοφορεί στις 9 Νοεμβρίου στο Netflix με έντονο παρασκήνιο


Από την πρώτη κιόλας σεζόν, οι σχέσεις Παλατιού και Netflix είναι τεταμένες. Λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της 5 season της αγαπημένης σειράς The Crown, η οποία εξιστορεί τη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ και της οικογένειας της από τη στιγμή που ανέλαβε το θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Daily Mail δηλώνει ότι έχει ξεσπάσει οργή στο Buckingham, κυρίως για τον τρόπο που παρουσιάζει τις τελευταίες στιγμές της Lady D πριν χάσει τη ζωή της στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. Μάλιστα, ο επίσημος βιογράφος της βασιλομήτορος, χαρακτήρισε τη σειρά ως «σκόπιμα επιβλαβή» και «απεχθή», παρουσιάζοντας μιας σκηνή που ο τότε πρίγκιπας Κάρολος λέει στη βασίλισσα ότι θα έπρεπε να είναι «φυλακή» γιατί ήταν «κακή μητέρα». Το Netflix από τη δική του πλευρά, αρνείται να προσθέσει διευκρίνηση σε συγκεκριμένες σκηνές ενώ τονίζει συστηματικά, ότι η σειρά δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αλλά πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας. 

Σύμφωνα με τη Sun, ακόμα και τα μέλη της παραγωγής δείχνουν να διστάζουν να γυρίσουν τα συγκεκριμένα επεισόδια. «Αισθανόμαστε σαν να ξεπερνιέται μια πολύ λεπτή γραμμή», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

310437404-165583842746148-3361636629982937876-n.jpg

Η πλατφόρμα έχει τονίσει έντονα ότι παρόλο που αναφέρονται στις τελευταίες ημέρες της Πριγκίπισσας Diana, από σεβασμό η σκηνή του ατυχήματος στη σήραγγα Pont de l'Alma στο κέντρο του Παρισιού, δεν θα παιχτεί στις οθόνες μας. Παρόλα αυτά πηγές που βρίσκονται κοντά στο William τονίζουν ότι ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είναι εξαγριωμένος με την αναφορά στο τέλος της μητέρας του για καθαρά ψυχαγωγικούς σκοπούς.

«Το να βρίσκεσαι στο Παρίσι και να μετατρέπεις τις τελευταίες μέρες και ώρες της Diana σε δράμα είναι πολύ άβολο. Η σειρά προσπαθούσε πάντα να παρουσιάσει μια φανταστική εκδοχή της βασιλικής ιστορίας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθησία. Αλλά τελευταία, καθώς τα πράγματα πλησιάζουν στο σήμερα, είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί αυτή η ισορροπία», αναφέρει πηγή από την παραγωγή στη Sun.

311612878-1605278323222937-8419987717763160117-n.jpg

Σ' αυτήν τη διαμάχη Παλατιού και Netflx πήρε θέση μέχρι και η πρώην υπουργός Πολιτισμού Nadine Dorries δήλωσε ότι το σωστό θα ήταν η σειρά να εμφανίζει μια προειδοποίηση πως πρόκειται για προϊόν μυθοπλασίας και όχι για την πραγματική απεικόνιση της ιστορίας.«Εάν ένα πρόγραμμα είναι καθαρά μυθοπλασία, όπως προφανώς είναι αυτή η σειρά, στο όνομα της δικαιοσύνης και της διαφάνειας, θα πρέπει να το δηλώνει σαφώς. Είναι αρκετά παράξενο να εμφανίζονται άνθρωποι που ζουν σήμερα αλλά δεσμεύονται από το πρωτόκολλο και δεν μπορούν να αντικρούσουν ψευδείς εντυπώσεις και επινοημένα σενάρια, γνωρίζοντας ότι πολλοί τηλεθεατές θα τα θεωρήσουν αληθινά», τόνισε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός.

Οι νέες φωτογραφίες

Παρά τις διαφωνίες και τα σκάνδαλα, η διαδικτυακή πλατφόρμα πριν από μερικές ημέρες κυκλοφόρησε νέες φωτογραφίες από την 5η σεζόν του The Crown, προσφέροντας μας μια πρώτη γεύση για το τι θα δούμε σε λίγες ημέρες. 

«Καλωσορίσατε στα '90s. Μία πρώτη γεύση από την πέμπτη σεζόν του The Crown, που φτάνει στις 9 Νοεμβρίου», έγραφε η λεζάντα που συνόδευε τις εικόνες.

311480601-5537269526334103-4056558540081592787-n.jpg

Στη νέα αυτή σεζόν πολλοί από τους ηθοποιούς αλλάζουν, καθώς διανύουμε τη δεκαετία των '90s, που δημιουργήθηκαν και τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ανάμεσα στην Diana και τον Κάρολο αλλά και άλλα σημαντικά γεγονότα, τα οποία άλλαξαν και επηρέασαν σημαντικά την ιστορία της βασιλική οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας. Πιο συγκεκριμένα το νέο καστ απαρτίζεται από τους Imelda Staunton ( Βασίλισσα Ελισάβετ Β' ), Elizabeth Debicki ( Πριγκίπισσα Diana ), Dominic West ( Πρίγκιπας Κάρολος ), Olivia Williams ( Camilla Parker Bowls ).

Το μόνο που μένει τώρα είναι να παρακολουθήσουμε τα νέα επεισόδια της σειράς και να δούμε πως θα εξελιχθεί η σχέση ανάμεσα στους royals και στην πλατφόρμα του Netflix!