fbpixel

Search icon
Search
Olive Oil Shot: Γιατί πρέπει να το εντάξετε στην καθημερινή σας wellness routine
HEALTH

Olive Oil Shot: Γιατί πρέπει να το εντάξετε στην καθημερινή σας wellness routine

Ανακαλύψτε τα health benefits που προσφέρει μια κουταλιά έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στην καθημερινότητά σας


Με το wellness να έχει κατακτήσει τα trends και την καθημερινότητα των περισσότερων, όλοι μας έχουμε στόχο να παραμένουμε υγιείς, γεμάτοι ευεξία, αλλά δεν υπάρχει πάντα αρκετός χρόνος για να εφαρμόσουμε όλες τις ιεροτελεστίες υγείας που θα θέλαμε για να διατηρήσουμε το σώμα μας σε άριστη κατάσταση. Παρόλο που δεν υπάρχει μια γρήγορη λύση που να ικανοποιεί όλες τις wellness ανάγκες μας, υπάρχει ένα προϊόν που βοηθά στη βελτίωση πολλαπλών πτυχών του φυσικού σώματος και υποστηρίζει ακόμη και το καθαρό δέρμα.

Και το καλύτερο; Πιθανότατα το έχετε ήδη στο σπίτι σας. Σωστά, βγάλτε το μπουκάλι με το ελαιόλαδο! Ανακαλύψτε τι προσφέρει η θαυματουργή αυτή τροφή..

1. Υγεία της καρδιάς

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μειώνει τα επίπεδα της LDL (κακής) χοληστερόλης και αυξάνει τα επίπεδα της HDL (καλής) χοληστερόλης. Μειώνει επίσης τη συστολική αρτηριακή πίεση. Αυτή η ισορροπία μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

2. Υγεία του εντέρου

Η μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο μπορεί να βελτιώσει το μικροβιόκοσμο του εντέρου.

shutterstock-2112503519.jpg

3. Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Χάρη στα αντιοξειδωτικά και τα υγιεινά λιπαρά του ελαιολάδου, ένα πιο υγιές έντερο έχει ως αποτέλεσμα ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Υγεία του εγκεφάλου

Το ελαιόλαδο σχετίζεται με τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και τον χαμηλότερο κίνδυνο νευροεκφυλιστικών ασθενειών, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ. Τα υγιή λιπαρά υποστηρίζουν τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων και τη συνολική διανοητική διαύγεια.

5. Υγεία του δέρματος

Οι βιταμίνες του ελαιολάδου μπορούν να θρέψουν το δέρμα, βελτιώνοντας την υφή και την όψη του. Η κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί επίσης να προστατεύσει από την οξειδωτική βλάβη και την πρόωρη γήρανση.

6. Ισορροπία σακχάρου στο αίμα

Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους πάσχουν ή κινδυνεύουν από διαβήτη τύπου 2.

7. Διαχείριση βάρους

Το EVOO έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διαχείριση του βάρους και μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Για να μεγιστοποιήσετε αυτά τα οφέλη, οι ειδικοί συνιστούν την ενσωμάτωση τουλάχιστον μισής έως μιας ολόκληρης κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο στην καθημερινή σας διατροφή. Προειδοποιούν επίσης ότι δεν είναι όλα τα ελαιόλαδα ίδια. Ορισμένα ελαιόλαδα, ιδίως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO), είναι υπερφορτωμένα με συστατικά που προάγουν την υγεία. 

shutterstock-2461106357.jpg

Παρακάτω, ανακαλύψτε τα συστατικά που πρέπει να αναγράφονται στην ετικέτα αυτών των ελαιόλαδων

Πολυφαινόλες

Υπάρχουν τρεις κύριες πολυφαινόλες που βρίσκονται στο ελαιόλαδο.

-Η ολεοκανθάλη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες παρόμοιες με αυτές της ιβουπροφαίνης. Αυτό μπορεί να μειώσει τη χρόνια φλεγμονή και να ανακουφίσει τον πόνο που σχετίζεται με καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα.

-Η υδροξυτυροσόλη βοηθά στην προστασία των κυττάρων από οξειδωτικές βλάβες, υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη.

-Η ελαιοευρωπαΐνη είναι η κύρια φαινολική ένωση στο EVOO. Έχει νευροπροστατευτική δράση. Αυτή η ένωση συμβάλλει στην πικρή γεύση του ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και παρέχει αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά οφέλη. Υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την υγεία της καρδιάς. 

Αντιοξειδωτικά

Το πρόσωπό σας δεν είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεται αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη) βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Υποστηρίζει την υγεία του δέρματος, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. 

Μονοακόρεστα λίπη

Το ελαϊκό οξύ επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα του ελαιολάδου. Μειώνει τις φλεγμονές, βελτιώνει την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τα επίπεδα κακής χοληστερόλης και αυξάνει τα επίπεδα καλής χοληστερόλης.

Βιταμίνη Κ

Η Κ είναι το σημείο αναφοράς όσον αφορά τις βιταμίνες στο EVOO. Είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος, συμβάλλει στη διατήρηση ισχυρών οστών και υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία. Παίζει, ακόμα, καθοριστικό ρόλο στο μεταβολισμό του ασβεστίου, μειώνοντας τον κίνδυνο καταγμάτων των οστών και οστεοπόρωσης.