fbpixel

Search icon
Search
Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου για να περάσετε μοναδικά
CITY VIBES

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στη Θεσσαλονίκη την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου για να περάσετε μοναδικά

Υπέροχες προτάσεις για όλα τα γούστα & για κάθε στιγμή της ημέρας


Μπορεί φέτος αυτή η εθνική γιορτή να είναι πιο διαφορετική από ποτέ άλλοτε, αλλά η Θεσσαλονίκη εντοπίζει πάντα τον τρόπο να αφιερώνει χρόνο και μοναδικές στιγμές τόσο στους κατοίκους της όσο και στους επισκέπτες. Ακόμα και χωρίς τις εμβληματικές παρελάσεις που κυριαρχούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στους δρόμους του αστικού τοπίου, υπάρχουν προτάσεις που θα σας ενθουσιάσουν και αν τις ακολουθήσετε σας υποσχόμαστε πως θα χαλαρώσετε και θα αφήσετε για λίγο πίσω σας όλα αυτά που διαδραματίζονται και σας προβληματίζουν. Παραμείνετε πιστοί στα μέτρα προστασίας και στη νέα πραγματικότητα και χαρείτε την πόλη που μοιάζει πιο όμορφη από ποτέ χάρη στα χρώματα του φθινοπώρου.

Για όλους εσάς τους αθεράπευτους city lovers, η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται στον ιδανικότερο προορισμό για να περάσετε αυτήν την ημέρα από το πρωί μέχρι όσο επιθυμείτε!

Start your day with a walk

kosmos-stin-aristotelous-synnefa.jpg


Τι καλύτερο από το να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μια μεγάλη αναζωογονητική βόλτα που θα σας γεμίσει ενέργεια! Εκμεταλλευτείτε τις πρωινές ώρες ώστε να αποφύγετε την πολυκοσμία, περπατήστε στους δρόμους του κέντρου και απολαύστε στο έπακρο τα χρώματα της πόλης που αυτήν την περίοδο συνδυάζουν τις αποχρώσεις του λαμπερού ήλιου με τα σκούρα φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα και δίνουν άλλη διάσταση στις αστικές αναφορές. Θαυμάστε τον καταγάλανο ουρανό που θα σας συνεπαίρνει διαρκώς με τα χρώματά του, περιηγηθείτε στα must-visit αξιοθέατα και φωτογραφηθείτε στα σημεία που σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Εφόσον θα έχετε οπλιστεί με την απαραίτητη αύρα και οι μπαταρίες σας θα είναι γεμάτες, κανονίστε τα σχέδια για την υπόλοιπή σας ημέρα αν κι εμείς σας τα έχουμε ετοιμάσει ήδη!

It's all about art

bibliopoleio-miet-by3KJ.jpg


Εσείς που θέλετε να παραμείνετε πιστοί στο ραντεβού σας με την τέχνη, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση «Για λουλούδια θα μιλάμε τώρα;» στην πόλη μας. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα που δημιουργήθηκαν με αφορμή τα λουλούδια, από καλλιτέχνες που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές, προέρχονται από διαφορετικούς τόπους και χρησιμοποιούν διαφορετικά εικαστικά μέσα. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Caroline Luigi, Βασίλης Ζωγράφος, Ελένη Θεοφυλάκτου, Κωνσταντίνος Λαδιανός, Τέτα Μακρή, Γιώργος Μπουδαλής, Μαρία Μπουρίκα, Μαρία Ξυνοπούλου, Φένια Παγώνη, Νίκος Παπαδόπουλος, Γιούλα και Όλγα Παπαδοπούλου, Νίκος Ποδιάς, Νίκος Τριανταφύλλου.

Info: Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Τσιμισκή 11, 10:00 - 15:00.

Let's eat

115934279-227707845019834-8524330468500848462-n.jpg

Όσο η ώρα περνά, ο δρόμος θα σας οδηγήσει στο πολυαγαπημένο Canteen για να απολαύσετε ένα εκπληκτικό μεσημεριανό με λίγα μέλη της παρέας ή της οικογένειάς σας. Ρίξτε μια ματιά στον ολοένα και πιο εμπλουτισμένο κατάλογο και κάντε δικό σας το πιάτο της αρεσκείας σας. Από Α' ποιότητας κρεατικά μέχρι υπέροχες vegan εναλλακτικές, θα απογειώσετε τους γευστικούς σας κάλυκες με μερικές μόνο μπουκιές!

Info: Canteen All day Bar Restaurant, Δημ. Γούναρη 7.

Sunset o'clock

thessaloniki-kastra-eptapyrgio.jpg


Οι στιγμές απόλαυσης στην πόλη δε σταματούν εδώ! Την ώρα που δύει ο ήλιος και ο ουρανός βάφεται χρυσός, μαγευτείτε από την όψη της Θεσσαλονίκης στα ψηλότερα σημεία της. Ανηφορίστε προς τα Κάστρα στην Άνω Πόλη και ξαποστάστε για να θαυμάσετε την breathtaking θέα που αποτελείται από μαγικές θερμές αποχρώσεις και ιστορικής σημασίας σημεία. Όταν το μέρος καλυφθεί από το σκοτάδι που θα πέσει, ανοίξτε το βλέμμα σας για να δείτε με κάθε λεπτομέρεια την πόλη που θα φωτιστεί από τους προβολείς της και μείνετε σιωπηλοί για να ευχαριστηθείτε τη στιγμή έτσι όπως της αρμόζει.

The ultimate wine experience

121693879-1150113458717006-5131259829654940946-n.jpg

Κι επειδή ημέρα γιορτής χωρίς λίγο κρασί δε νοείται, αδράξτε αυτήν την ευκαιρία και κατευθυνθείτε προς το Ble Vin, το απόλυτο wine spot της πόλης. Εκεί, μπορείτε να απολαύσετε τόσο το ποτό σας που θα επιλέξετε από την τεράστια ποικιλία του καταλόγου και να συνδυάσετε με τα εξαιρετικά finger foods από τα οποία δε θα παίρνετε το χέρι σας.

Info: Ble Vin, Γεωρ. Σταύρου 14.

115956683-602974553945400-1143236300824927954-n-UEdqP.jpg

Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε το Local για να νιώσετε να ρέει στο αίμα σας ο παλμός της πόλης, τη στιγμή που θα απολαμβάνετε το ποτό σας. Ρίξτε μια ματιά στο εντυπωσιακό wine menu, επιλέξτε το δικό σας και συνδυάστε το με ένα λαχταριστό πιάτο ή μερικά finger foods που θα ξετρελάνουν τον γαστρονομικό σας χάρτη. Αφεθείτε στην απόλαυση και τη χαλαρωτική αύρα που συμπληρώνεται ιδανικά με ένα μοναδικό «μουσικό χαλί» να διαπερνά από τα ηχεία.

Info: Local Thessaloniki, Παλαιών Πατρών Γερμανού 17.

b0f8b5be-5946-4bda-a2ad-bf2fa36d5474.jpeg

Η ημέρα σας θα κλείσει υπέροχα με την απόλαυση ενός αυθεντικού ποτού ή cocktail στο μοναδικό Le Cercle De Salonique. Εκεί, ο ρομαντισμός συναντά το darkness και η άριστη εξυπηρέτηση την πρώτης τάξεως ποιότητα στα προϊόντα, σε ένα περιβάλλον με 20's διάθεση και σύγχρονα στοιχεία. Μάλιστα, μπορείτε να δοκιμάσετε και υπέροχα πιάτα αφού η in house chef, Ελισάβετ Σαλασίδη, βρίσκεται καθημερινά εκεί για όλους εσάς που θέλετε να γευτείτε snacks με επιρροές από την Αφρική, όπως το κρέας biltong ή τα αυθεντικά ιταλικά ζυμαρικά cappeletti. Bon appetit!

Info: Le Cercle De Salonique, Βασιλέως Ηρακλείου 7.

Netflix & chill

2-gzzvy.jpg

Έπειτα από μια γεμάτη ημέρα γεμάτη απολαύσεις, ήρθε η ώρα να πάτε προς το σπίτι σας για να ξεκουραστείτε και να πατήσετε το play button στη must-see ταινία θρίλερ "The Binding". Σύμφωνα με το inside story, μια γυναίκα ενώ επισκέπτεται τη μητέρα του αρραβωνιαστικού της στη νότια Ιταλία, πρέπει να καταπολεμήσει τη μυστηριώδη κατάρα που σκοπεύει να βλάψει την κόρη της. Αποκαλύψεις, αγωνίες, αλήθειες και ψέματα έρχονται στο φως και στοιχειώνουν τους πρωταγωνιστές. Ένα επικό θρίλερ που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα σε αυτήν την τόσο αμφιλεγόμενη κατηγορία ταινιών! Πρωταγωνιστούν: Riccardo Scamarcio, Mía Maestro, Giulia Patrignani κ ά.

Enjoy!