fbpixel

Search icon
Search
Οι well-being συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε φέτος το καλοκαίρι σύμφωνα με το ζώδιό σας
PSYCHOLOGY

Οι well-being συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε φέτος το καλοκαίρι σύμφωνα με το ζώδιό σας

Και θα αλλάξουν μια για πάντα το mindset σας


Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο της ξεκούρασης και της ξεγνοιασιάς. Ωστόσο, για πολλά ζώδια η εποχή αυτή δεν κυλά και τόσο ομαλά, ενώ μπορεί να προκαλέσει δεύτερες σκέψεις, με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να απολαύσουν την ανεμελιά του καλοκαιριού. Τοξικοί άνθρωποι γύρω σας, μειωμένη αυτοπεποίθηση και συνεχείς υποχρεώσεις σάς κάνουν να νιώθετε πως οι μέρες περνούν βασανιστικά, χωρίς να μπορείτε να δείτε τη θετική πλευρά της ζωής. Τι θα λέγατε να πείτε «αντίο» σε αυτήν την κατάσταση και να αλλάξετε μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε, προκειμένου να απολαύσετε το καλοκαίρι;

Παρακάτω, όλα όσα μπορεί να κάνει το κάθε ζώδιο για να ανατρέψει τα δεδομένα!

Κριός: Πάρτε χρόνο για τον εαυτό σας

Αυτήν την περίοδο οι υποχρεώσεις σας ολοένα και αυξάνονται. Χρειάζεστε διακοπές όσο τίποτα άλλο, γι' αυτό και τώρα είναι η σωστή στιγμή να πάρετε άδεια και να ξεκουραστείτε. Μαζί με ανθρώπους που σας κάνουν να περνάτε όμορφα, οργανώστε τις επόμενες διακοπές σας σε κάποιον ειδυλλιακό προορισμό της επιλογής σας και αφήστε για λίγο στην άκρη τη δουλειά και την τρέλα της πόλης.

shutterstock-1180227535-1.jpg

Ταύρος: Εκφράστε τα συναισθήματά σας

Είστε άνθρωποι που πολλές φορές κλείνεστε στον εαυτό σας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξετε. Μια νέα καλοκαιρινή γνωριμία θα σας κάνει να πιστέψετε και πάλι στον έρωτα και τώρα είναι η ευκαιρία να μοιράσετε απλόχερα την αγάπη σας. Μη σκέφτεστε πως κάποτε βρεθήκατε σε μια τοξική σχέση και μην είστε προκατειλημμένοι για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας.

Δίδυμος: Βάλτε σε τάξη τη ζωή σας

Είστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που σας προκαλεί στρες. Αυτό το καλοκαίρι είναι εδώ για να σας πείσει πως έφτασε η στιγμή να οργανωθείτε, τόσο στο κομμάτι της δουλειάς σας όσο και σε ό,τι αφορά στην προσωπική σας ζωή. Επαναπροσδιορίστε τους στόχους σας, κάντε ένα πλάνο και τηρήστε το, κλείστε τους λογαριασμούς που έχετε αφήσει ανοιχτούς και αφιερώστε χρόνο σε όσα σας κάνουν δημιουργικούς, όπως το αγαπημένο σας χόμπι.

swpub.jpg

Καρκίνος: Μην εμπιστεύεστε τους πάντες με κλειστά μάτια

Στη δική σας περίπτωση, όλα δείχνουν πως νιώθετε ευάλωτοι και πως έχετε την ανάγκη να βασιστείτε σε ανθρώπους, οι οποίοι ενδεχομένως να σας πληγώσουν. Σκεφτείτε διπλά για τα άτομα που έχετε δίπλα σας και μην τα εμπιστεύεστε χωρίς να επεξεργάζεστε αυτά που σας λένε. Για παράδειγμα, μια πρόταση για δουλειά ή ένα πολλά υποσχόμενο νέο project, απαιτούν περισσότερη επεξεργασία στο μυαλό σας. Ακολουθείστε το ένστικτο και μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις.

Λέων: Πείτε «ναι» στη γυμναστική και στον διαλογισμό

Είστε άνθρωποι δυναμικοί και δε φοβάστε να μιλήσετε ανοιχτά γι' αυτά που αισθάνεστε. Πολλές φορές, δίνεστε στους άλλους περισσότερο απ' όσο πρέπει, γεγονός που σας κάνει να μην ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για τον ίδιο σας τον εαυτό. Μεγάλο λάθος! Ώρα να επενδύσετε στο «εγώ» σας, λέγοντας ένα μεγάλο «ναι» στη γυμναστική, που θα σας βοηθήσει να εκτονωθείτε. Εναλλακτικά, δοκιμάστε τον διαλογισμό, ο οποίος θα αδειάσει το μυαλό σας απ' οτιδήποτε σας βαραίνει.

zimmermann-springsummer-2019-campaign-3.jpg

Παρθένος: Χαλαρώστε και διασκεδάστε

Αγαπάτε την τάξη και το πρόγραμμα στην καθημερινότητά σας. Κάποιες φορές, όμως, όλο αυτό λειτουργεί αρνητικά και σας προκαλεί overthinking. Κάντε ένα pause και φροντίστε αυτό το καλοκαίρι να το ζήσετε έτσι όπως πάντα ονειρευόσασταν. Πώς; Με ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν, φυσικά! Μη διστάσετε να βγείτε από την comfort zone σας και να απολαύσετε εμπειρίες που μέχρι τώρα σας φόβιζαν.

Ζυγός: Αλλάξτε το διατροφικό σας πρόγραμμα

Τον τελευταίο καιρό, η υγεία σας ίσως να αντιμετωπίζει ορισμένα -αντιμετωπίσιμα- προβλήματα. Προσπαθήστε να ενταχθείτε στα μονοπάτια ενός πιο healthy τρόπου ζωής, ξεκινώντας από τη διατροφή σας. Επιλέξτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, μιας και η summer season ενδείκνυται για τέτοιου είδους προσθήκες στα γεύματά σας.

zimmermann-swim-verao-2018-8.jpg

Σκορπιός: Απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας

Είναι αυτά τα άτομα που σας στερούν όλη σας την ψυχική ενέργεια. Καιρός να τους απομακρύνεται από δίπλα σας και να επενδύσετε σε ουσιώδεις σχέσης, στις οποίες θα περνάτε ευχάριστα. Μη σκέφτεστε πως θα μείνετε μόνοι σας, διότι ακόμη και η μοναξιά θα είναι «σχολείο» για εσάς.

Τοξότης: Συμφιλιωθείτε με το σώμα σας

Δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερες σκέψεις που αφορούν στην εικόνα σας. Βγείτε στην παραλία με περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ και ξεχάστε τις ατέλειές σας. Κάθε σώμα είναι όμορφο και κάθε ιδιαιτερότητα γοητευτική!

cover-dsc2840.jpg

Αιγόκερως: Απολαύστε τις μικρές στιγμές του καλοκαιριού

Δε χρειάζεται να επενδύετε πάντα στις μεγαλειώδεις στιγμές αυτής της ζωής. Προσπαθήστε να εκτιμήσετε τα μικρά πράγματα, τις λιτές απολαύσεις και όλα όσα σας κάνουν πραγματικά χαρούμενους. Ένας καφές με την παρέα σας, ένα βραδινό μπάνιο στη θάλασσα, η οικογένεια σας και ό,τι άλλο μπορεί να θεωρείτε δεδομένο.

Υδροχόος: Διαβάστε περισσότερα βιβλία

Λατρεύετε το διάβασμα, αλλά το έχετε αφήσει στην άκρη λόγω των υποχρεώσεων. Ο ελεύθερος χρόνος που σας απομένει τώρα το καλοκαίρι είναι η τέλεια ευκαιρία για να ξεφυλλίσετε το αγαπημένο σας ανάγνωσμα, στο σπίτι ή στην παραλία. Θα ταξιδέψετε μέσα από τις σελίδες του, θα διευρύνετε τους ορίζοντές σας και αξιοποιήσετε εποικοδομητικά την ώρα σας.

books.jpg

Ιχθύς: Η ψυχοθεραπεία δεν είναι ταμπού

Αντιθέτως, είναι κάτι που θα έπρεπε να έχετε σκεφτεί σοβαρά εδώ και καιρό! Η ένταση και τα προβλήματα της καθημερινότητας δεν είναι πάντοτε διαχειρίσιμα κι εσείς είστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που σας κάνει να μην αναγνωρίζετε τον ίδιο σας τον εαυτό. Ένας ειδικός σίγουρα θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε πιο καθαρά κι αισιόδοξα, αναγνωρίζοντας την αξίας σας και όλα όσα μπορείτε να καταφέρετε.