fbpixel

Search icon
Search
5 βιβλία μυστηρίου ιδανικά για διάβασμα στην παραλία
ARTS & CULTURE

5 βιβλία μυστηρίου ιδανικά για διάβασμα στην παραλία

Θα σας κρατήσουν τέλεια συντροφιά πλάι στο κύμα


Για πολλούς, τα βιβλία αποτελούν την τέλεια συντροφιά, καθώς κι ένας τρόπος για να δημιουργήσει κάποιος αναμνήσεις, εικόνες και ξεχωριστές στιγμές, πάντα με βάση την ιστορία που κρατά στα χέρια του. Οι νέες κυκλοφορίες των μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων και των επιτυχημένων συγγραφέων, υπόσχονται να χαρίσουν σε όλους εσάς τους book addicts την πιο όμορφη παρέα πλάι στο κύμα κατά τη διάρκεια των πρώτων σας μπάνιων στην παραλία, καθώς και στην πόλη.

Παρακάτω, οι απίστευτες μυστηριώδεις ιστορίες βιβλίων, στα οποία αξίζει να χαθείτε στις σελίδες τους!

Η τελευταία πτήση, Julie Clark

teleftaia-ptisi.jpg

Δύο ευάλωτες γυναίκες. Και οι δύο προσπαθούν να αποφύγουν έναν θανάσιμο αντίπαλο, ελπίζοντας να εξαφανιστούν για πάντα και να αφήσουν πίσω τον πόνο της παλιάς τους ζωής. Είναι άγνωστες μεταξύ τους, μέχρι τη συνάντησή τους στο μπαρ ενός αεροδρομίου. Καμιά τους δεν ξέρει από τι προσπαθεί να ξεφύγει η άλλη, ενώ και οι δύο πιστεύουν ότι η δική τους απελπισία είναι μεγαλύτερη. Και ξαφνικά, αποφασίζουν να αλλάξουν εισιτήρια, ταυτότητες, ζωές. Υπάρχει κάτι πολύ ερεθιστικό αλλά και πολύ τρομακτικό στην προοπτική να ζήσεις τη ζωή ενός αγνώστου. Να τα παρατήσεις όλα μια μέρα και να βρεθείς σε ένα ξένο σπίτι, χωρίς καμία γνώση του περιβάλλοντος: να ζήσεις στα τυφλά τη ζωή ενός άλλου. Ίσως αυτός να είναι ένας λόγος που γοητεύει τόσο η Τελευταία πτήση – σου δίνει την ευκαιρία να φανταστείς πώς θα ήταν να ξεκινούσες από την αρχή. Η ιστορία που αφηγείται η συγγραφέας όμως είναι κάτι περισσότερο από ένα συναρπαστικό και ανατρεπτικό θρίλερ: είναι ένα συναισθηματικά ευφυές, προκλητικό, συγκινητικό έργο με επίκεντρο τη γυναίκα.

Εκδόσεις Διόπτρα

Και δεν έμεινε κανένας, Agatha Christie

9786180128154-1.jpg

Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι φτάνουν στο Σόλτζερ, ένα μικρό νησί στα ανοιχτά του Ντέβον. Τους έχει όλους προσκαλέσει όλους στη μοναδική έπαυλη του νησιού ένας μυστηριώδης οικοδεσπότης. Καθώς μαζεύονται για να δειπνήσουν, ένας δίσκος γραμμοφώνου αρχίζει να παίζει και η φωνή του αόρατου οικοδεσπότη τούς κατηγορεί ότι καθένας κρύβει το δικό του ένοχο μυστικό. Προτού τελειώσει η βραδιά, ένας από όλους τους πέφτει νεκρός. Οι υπόλοιποι συνειδητοποιούν με τρόμο ότι βρίσκονται παγιδευμένοι σ' ένα έρημο νησί, μ’ έναν δολοφόνο ανάμεσά τους. Έναν δολοφόνο που ετοιμάζεται να χτυπήσει ξανά...

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σκοτεινή αγάπη, Colleen Hoover

titlo-d5xr4.jpg

Η ιστορία αυτή δεν είναι μια ακόμα ιστορία αγάπης. Η Tate και ο Miles δεν είναι καν φίλοι. Το μόνο που τους ενώνει είναι μια έντονη, αμοιβαία έλξη. Είναι εφικτό να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις, σχέση; Ναι, αρκεί η Tate να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Miles: Να μην ρωτήσει ποτέ τίποτα παραπάνω. Όμως δεν τα υπολόγισαν καλά. Όλα ανατρέπονται όταν βγαίνουν στην επιφάνεια τα αληθινά συναισθήματα... Υποσχέσεις αθετούνται. Καρδιές πληγώνονται. Κανόνες παραβιάζονται. Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. Τι θα επικρατήσει στο τέλος;

Εκδόσεις Διόπτρα

Το μυστήριο Μοντ Ντίξον, Αλεξάντρα Άντριους

9786180142846.jpg

Διακεκριμένη, ευπώλητη, μυστικοπαθής... Ποια στ' αλήθεια είναι η Μοντ Ντίξον; Η Φλόρενς Ντάροου πρόκειται να γίνει συγγραφέας. Όταν την απολύουν από την πρώτη της δουλειά στον εκδοτικό χώρο, αρπάζει την ευκαιρία να γίνει βοηθός της διάσημης Μοντ Ντίξον, μιας ιδιαίτερης συγγραφέως που κρατά κρυφή την αληθινή της ταυτότητα. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις για να πάρει τη δουλειά: απόλυτη μυστικότητα και διαμονή σε ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή. Ένα βιβλίο που φέρνει στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά και τη ζωή μιας μυστηριώδους γυναίκες για την οποία όλοι θέλουν να μάθουν την αλήθεια.

Εκδόσεις Ψυχογιός

Μαχαίρι, Jo Nesbo

3aa848b7-3ebe-4ad9-825c-f4319fae03ad.jpeg

Το «Μαχαίρι» είναι η 12η περιπέτεια του ντετέκτιβ που έχει χάσει σχεδόν τα πάντα προσπαθώντας να καταπολεμήσει το έγκλημα. Σε αυτό το βιβλίο ο Harry Hole βρίσκεται στο σημείο μηδέν! Η Rachel τον έχει διώξει από το σπίτι, έχει ξανακυλήσει στο ποτό και ταυτόχρονα δουλεύει με τον αστυφύλακα κάτι ασήμαντες υποθέσεις. Πέρα απ' αυτό ο πρώτος δολοφόνος που συνέλαβε στην καριέρα του τον καταδιώκει. Ο διαβόητος βιαστής και δολοφόνος Swine Fine κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος και αφού έχει εκτίσει την ποινή του είναι αποφασισμένος να συνεχίσει το εγκληματικό του έργο, παίρνοντας πρώτα εκδίκηση από τον αστυνομικό που τον έκλεισε για τόσα χρόνια στην φυλακή. Το σημείο που ξεκινάνε όλα είναι όταν ο Harry ξυπνά με τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα και χωρίς καμία ανάμνηση της προηγούμενης νύχτας.

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Καλή ανάγνωση!