fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

336953931-908613670382065-7087500491848910803-n.jpg
Image source: @katerinaevangelatos

Βαθμολογία: 10/10

Μετά τον καταπληκτικό Ιππόλυτο που είδαμε στο Θέατρο Δάσους με την τόσο ανατρεπτική και απρόσμενη σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Ευαγγελάτου θεωρώ ότι η νέα θεατρική παράσταση που ετοιμάζει, με τίτλο «The Doctor» θα είναι επίσης συγκλονιστική. Με τη Στεφανία Γουλιώτη σε πρωταγωνιστικό ρόλο, που είναι ανεπανάληπτη σε κάθε της σκηνική παρουσία, περιμένουμε με ανυπομονησία μέχρι την πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου. 

Not

snapinstaapp-347332126-894940428243022-813669901180987315-n-1080.jpg

Δεν θα πω not. Θα πω μόνο ναι στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο γιατί και τα Βατράχια της Έφης Μπίρμπα ήταν μια ακόμη συγκλονιστική παράσταση. Χίλια μπράβο!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

novak-djokovic-071518-ap-1531669492.jpeg

Βαθμολογία: 8/10

Τα τελευταία χρόνια, η Σερβία σαν χώρα έχει βιώσει μαγικές στιγμές στον τομέα του αθλητισμού. Στο ποδόσφαιρο, η Εθνική ομάδα συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κι έδωσε τη δική της μάχη. Τώρα, η ομάδα μπάσκετ αναδείχθηκε δεύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ -φυσικά- υπάρχει και ο μεγάλος, Novak Djokovic, που κατέκτησε ΚΑΙ το US Open. Όλα αυτά, την ώρα που στην Ελλάδα οι επιτυχίες συνεχώς μειώνονται κι ειδικά στα ομαδικά αθλήματα, η χώρα έχει μπει σε ένα πολύ λάθος μονοπάτι. Η Σερβία -λοιπόν- με όλη αυτή τη φιλοσοφία και την αθλητική παιδεία είναι για μένα το απόλυτο παράδειγμα και οι πανηγυρισμοί του κόσμου στο Βελιγράδι, με την ομάδα μπάσκετ και τον Nole, είναι η εικόνα που κρατάω από αυτές τις ημέρες…


Not

bucks-ap-houston-102122-10212022.jpeg

Βαθμολογία: 1/10

Είναι πραγματικά φοβερό αυτό που συμβαίνει με την περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όταν κατακτά τον τίτλο του MVP του ΝΒΑ είναι ο Έλληνας Θεός, είναι ο Greek Freak. Όλο το υπόλοιπο διάστημα -ωστόσο- μπορεί να δέχεται «βέλη» για ό,τι λέει και ό,τι κάνει. Αυτό έγινε και τώρα. Ο διάσημος super star, μίλησε στο podcast «48 minutes» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην καταγωγή του. «Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του. Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω. Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός». Αυτά ήταν τα λόγια του κι όμως, για μία ακόμη φορά βρέθηκαν ξανά αυτοί που έσπευσαν να τον κατακρίνουν. Αυτοί που αισθάνθηκαν… δικαιωμένοι (!) καθώς θεωρούν πως δεν είναι Έλληνας. Θλιβερό όλο αυτό, πραγματικά…

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

img-0-2.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Πάντα ξεχώριζα τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, μέσω των οποίων ενισχύεται ακόμη περισσότερο το κίνητρό μας να εξελίσσουμε τις γνώσεις μας. Η Knowcrunch αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός προοδευτικού διεθνούς εκπαιδευτικού φορέα, πλήρως αναγνωρισμένο από τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος ξεχωρίζει για το βραβευμένο από 3 οργανισμούς course στο πεδίο του digital & social media marketing. Η επιτυχία του αποδεικνύεται και από την πληρότητα των τμημάτων του κάθε χρόνο. Το τμήμα του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα έγινε ήδη sold-out. Το νέο τμήμα στην Αθήνα ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου 2023 και στη Θεσσαλονίκη στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 με εισηγητές τους καλύτερους και πιο έμπειρους επαγγελματίες της αγοράς. Το στοιχείο - κλειδί είναι ότι οι απόφοιτοι της Knowcrunch προτιμώνται από την αγορά εργασίας με 80%-100% απορρόφηση, ενώ οι instructors ασχολούνται με τον καθένα προσωπικά για την εξασφάλιση συνεργασιών.

Not

download.jpeg

Βαθμολογία: 4/10

Το ταξίδι της γνώσης, της παρατήρησης και της εξέλιξης είναι διαφορετικό για τον καθένα μας. Ειδικά αυτήν την περίοδο, στην οποία οι μικροί μαθητές έχουν ξεκινήσει τη σχολική τους διαδρομή, είναι σημαντικό να έχουν την υποστήριξη των γονιών τους σε κάθε βήμα. Είναι απαραίτητο οι γονείς να μην παρεμβαίνουν έντονα και να μην πιέζουν τα παιδιά τους - δυστυχώς το βλέπω συχνά και διαφωνώ-, αλλά να προσπαθούν να κατανοήσουν τις κλίσεις τους, όποιες και να είναι αυτές. Μόνο έτσι, ο κόσμος θα γίνει πιο όμορφος!

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

snapinstaapp-376713103-625059103114821-2024255970116444629-n-1080.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Ο μήνας μόδας έχει εισχωρήσει officially στην φθινοπωρινή μας ατζέντα και τα shows μας εκπλήσσουν το ένα μετά το άλλο. Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 της Advisry, με τίτλο "Technicolor", διαθέτει το χαρακτηριστικό preppy και επίσημο στιλ της μάρκας με ένα athleisure twist, κάτι το οποίο λάτρεψα. Παρατηρώντας ένα προς ένα τα looks, συνειδητοποίησα ότι υπάρχει κάτι για όλους σε αυτή τη συλλογή, είτε αναζητάτε τα πολυαγαπημένα τζορτς της φετινής σεζόν, μπλέιζερ χωρίς ώμους σε στιλ 80s, κομμάτια σε συνεργασία με την Αdidas, είτε ακόμη και βελούδινα σετ. Η Advisry έχει καλύψει όλες τις κατηγορίες.

Not

snapinstaapp-375371656-803342501570667-5104970427953385061-n-1080.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Κάτι το οποίο σχολίασα και στο προηγούμενο NOT μου, οι βάτραχοι του JW Anderson, φαίνεται πως τελικά ήρθαν για να μείνουν αφού αυτή τη βδομάδα προχώρησε στην κυκλοφορία και ενός clutch βατράχου…Όσο και να αγαπώ τον John Anderson και την edgy αισθητική του, μέρα με τη μέρα καταλαβαίνω πως οι βάτραχοί του δεν θα εισέλθουν ποτέ στα HOT μου.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

screenshot-2023-09-15-at-22306-pm.png

Βαθμολογία: 10/10

Γράφοντας αυτό το hot/not από το Βιετνάμ, από τη Haiphong και πληκτρολογώντας στο λάπτοπ μου ενώ πίνω τον παγωμένο americano, και περιμένω την πτήση για τη Da Nang συνειδητοποιώ για ακόμη μια φορά το πόσο τυχεροί είμαστε και το πόσο ευγνώμονες θα πρέπει να νιώθουμε που ζούμε και υπάρχουμε στις συνθήκες που ξέρουμε. Τα ταξίδια σε τέτοιους τόπους σε φέρνουν αντιμέτωπο με την πραγματικότητα σου όπως την ξέρεις και με την πλευρά σου που οφείλει να νιώθει κάθε στιγμή πως όλα πάνε καλά. Και πως ακόμη και αν δεν πάνε, κάπως η ζωή θα βρει το δρόμο και τον τρόπο της. Όταν άνθρωποι σαν αυτούς επιβιώνουν, σε συνθήκες που δεν είχαμε καν φανταστεί, τότε εμείς θα πρέπει να χαμογελάμε χωρίς να σταματάμε. Ζωή σε αγαπώ που με φέρνεις εκεί που πρέπει, τις στιγμές που το χρειάζομαι περισσότερο.

Not

img-6215.PNG
Image source: @melissawoodtepperberg

Βαθμολογία: 0/10

Αυτή η μέρα θα θυμίζει για πάντα σε όλους τη στιγμή που ο δυτικός πολιτισμός ήρθε αντιμέτωπος με το τι θα πει πόλεμος. Μέσα στο σπίτι σου, μέσα στη χώρα σου, την ώρα που είσαι στη δουλειά σου. Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια και όλα να μοιάζουν κάπως μακρινά αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή η μέρα θα θυμίζει για πάντα το πόσο κοντά μας μπορεί να έρθει η απειλή. Το μέρος αυτό, που έμεινε κενό, με ένα μνημείο που ανατριχιάζει, σε φέρνει ουσιαστικά αντιμέτωπο με την ανυπαρξία σου. Σε κάνει να ανατριχιάζεις με τη μαγνητική του ενέργεια και τελικά να συνειδητοποιείς πως κάθε μέρα άνθρωποι, σε άλλες μεριές της γης βιώνουν αυτό το συναίσθημα. Θα τελειώσει τελικά ποτέ αυτή η βαρβαρότητα; Ίσως αυτά τα δύο φώτα από την 11/09 που γέμισαν τον ουρανό της Νέας Υόρκης να μας δώσουν το έναυσμα για να φτάσουμε πιο κοντά.

Χρύσα Σιμώνη

Hot

salonica-restaurant-xrysos-skufos.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Με ιδιαίτερη τιμή το Salonica Restaurant του Makedonia Palace υπό τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, υποδέχεται για ακόμη μία χρονιά το βραβείο Χρυσού Σκούφου. Κατά την τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων 2023 που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου από το Αθηνόραμα, εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο!

Το Salonica Restaurant προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία. Για αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα ο chef Σωτήρης Ευαγγέλου δήλωσε : “Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που για ακόμη μια φορά βραβεύτηκαν οι προσπάθειές μας για τη δημιουργία μιας γαστρονομικής εμπειρίας που ξεπερνά τις προσδοκίες των πελατών μας. Αυτό το βραβείο αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης μας στην τέχνη της μαγειρικής και στην αγάπη μας για την ελληνική κουζίνα”

Not

shutterstock-350102345.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Πρόσφατα είδα το ντοκιμαντέρ του Netflix, 'Poisoned', το οποίο φανερώνει τις πολύ πραγματικές, πολύ επικίνδυνες συνέπειες των ασθενειών που μπορούν να προκληθούν από τους μολυσματικούς παράγοντες των τρόφιμων που καταναλώνουμε καθημερινά. Εκτός του ότι μου υπενθύμισε τη σημαντικότητα της εντατικής απολύμανσης, μπορώ να πω ότι με σόκαρε και σίγουρα δε χρειαζόμουν αυτό το άγχος στην καθημερινότητά μου, σε κάθε επίσκεψη στο super market.