fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

00-0016-082320231692798209-1.webp
Image source: Yannis Antonoglou / SOOC

Βαθμολογία: 10/10

Δεν μπορώ παρά να θαυμάσω το σθένος και την ψυχική δύναμη των ανθρώπων που στα δύσκολα, όπως οι φωτιές που ακόμη μαίνονται, βγαίνουν μπροστά και με αυτοθυσία εθελοντικά κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν και να προσφέρουν. Είδαμε συγκλονιστικές εικόνες με ανθρώπους που μεταφέρουν αγκαλιά ζώα η αγωνιούν να τα δροσίσουν και να προσφέρουν πρώτες βοήθειες. Θέλω να πιστεύω ότι η ανθρωπιά και τα βαθιά συναισθήματα αγάπης και προσφοράς δεν είναι κάτι σπάνιο. Και για εμάς τους Έλληνες η αλληλεγγύη και το φιλότιμο βρίσκεται στο dna μας.

Not

23greece-fire-photos-thurs-01-lhbt-superjumbo.webp
Image source: Nicolas Economou/Reuters

Βαθμολογία: 0/10

Μακάρι βέβαια να είναι από τις τελευταίες φορές που αντικρίσαμε τέτοιες τραγικές εικόνες, αλλά τα καλοκαίρια μας μοιάζει να έχουν χάσει την ανεμελιά τους.

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

antigoni-drisbioti5-scaled.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Υπάρχουν τα αθλήματα που μαγνητίζουν τα βλέμματα και βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο κι υπάρχουν κι αυτά, που δε συγκεντρώνουν τη λάμψη που τους αξίζει. Ο στίβος ανήκει -δυστυχώς- στη δεύτερη κατηγορία κι η αλήθεια είναι, πως έχουμε την τάση όλοι μας να ασχολούμαστε με αυτόν, κάθε φορά που κάποιος αθλητής ή αθλήτρια κατακτούν κάποιο μετάλλιο, πανηγυρίζουν κάποια διάκριση. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε το δικό της… μαγικό πριν από μερικές ημέρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και είδε όλα τα βλέμματα να στρέφονται επάνω της. Η σπουδαία αθλήτρια ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 35 χιλιόμετρα με χρόνο 2:43.22 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα βαδίστρια με μετάλλιο σε Παγκόσμιο, γράφοντας τη δική της ιστορία. Ήταν πολύ φορτισμένη, το έζησε, το απόλαυσε όπως ακριβώς της άξιζε κι ακόμη περισσότερο, της αξίζει μία βαθιά υπόκλιση από όλους μας…

Not

arkheio-lipsis.webp

Βαθμολογία: 1/10

Την στιγμή που τέτοιοι, σπουδαίοι, αθλητές παλεύουν με κάθε μέσο μέσα κι έξω από τα γήπεδα, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, υπάρχουν και οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν αυτά τα super φανταχτερά ονόματα, που εισπράττουν απίστευτα ποσά και βλέπουν κορυφαία κλαμπ να βγάζουν από τα ταμεία τους εκατομμύρια, προκειμένου να τα εντάξουν στο δυναμικό τους. Προσωπικά, λατρεύω το ποδόσφαιρο, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί φέτος το καλοκαίρι δε μου αρέσει καθόλου. Οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας ξοδεύουν αλόγιστα εκατομμύρια και στρώνουν… χρυσάφι στα πόδια παικτών που μέχρι τώρα πρωταγωνιστούσαν στην Ευρώπη και η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει. Ο Cristiano Ronaldo, o Νeymar, ο Κarim Benzema και ο Sadio Mane είναι μερικοί μόνο από τους αστέρες που έχουν μετακομίσει εκεί το τελευταίο διάστημα κι αν συνεχίσει να μεγαλώνει αυτή η λίστα, κανείς δεν ξέρει τί μπορεί να συμβεί…

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

download.jpeg
Image source: Photographer Alejandro Plesch

Βαθμολογία: 9/10

«Ένα βήμα πίσω». Aυτό είναι το βήμα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε τις περισσότερες φορές για να προχωρήσουμε με ψυχραιμία σε οποιαδήποτε απόφασή μας. Η επιστροφή στη φύση και η γοητευτική της ησυχία μάς θυμίζουν από που ξεκινήσαμε και μας φέρνουν ξανά σε επαφή με το κέντρο μας. Ένα μικρό διάλλειμα από την ένταση της μεγαλούπολης πάντα με κάνει να γελώ πιο δυνατά, να σκέφτομαι πιο ώριμα και να αντιμετωπίζω ακόμη και τις πιο στρεσογόνες καταστάσεις με ηρεμία.

Not

download-1.jpeg
Βαθμολογία: 0/10

«Στις πιο δύσκολες συνθήκες φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρας του ανθρώπου». Αυτό έλεγαν οι παλιοί και είναι αλήθεια ότι το ρητό αυτό αποδεικνύεται δυστυχώς ή ευτυχώς καθημερινά. Με αφορμή τις θλιβερές ειδήσεις για τις συνεχείς πυρκαγιές που έχουν κυκλώσει και συνεχίζουν να απειλούν ασύστολα την χώρα μας, για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ο σκληρός, ωμός και απάνθρωπος τρόπος, με τον οποίο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει τους μετανάστες. Στην είδηση των απανθρακωμένων σωμάτων 18 μεταναστών αρκετοί ήταν οι Έλληνες που αντέδρασαν αρνητικά και χωρίς ίχνος ηθικής. Λυπάμαι ξανά και ξανά, ας είμαστε άνθρωποι…

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

bottega-veneta.jpg
Image source: @highsnobiety

Βαθμολογία: 8/10

Ακούστε, φίλοι των πολυτελών αθλητικών παπουτσιών. Η Bottega Veneta μπαίνει στην ομαδική συζήτηση του Y2K runner group με το παπούτσι Orbit που πρόκειται να εκτοξευθεί σύντομα σε τροχιά. Το εμπνευσμένο από τα 90s Orbit sneaker της Bottega προσφέρεται σε μερικές συμπαγείς χρωματικές αποχρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των tonal back, silver/white και parakeet green/silver.

Κάθε ζευγάρι ολοκληρώνεται με ένα τεχνικό άνω μέρος που περιλαμβάνει φαινομενικά συνθετικό υλικό που τοποθετείται πάνω σε πλέγμα που θυμίζει την περίφημη έννοια intreccio της Bottega. Παρόμοια υφάσματα αναλαμβάνουν τη γλώσσα, ενώ το καουτσούκ περιλαμβάνει τη σόλα που είναι έτοιμη για τρέξιμο.

Το sneaker Bottega Veneta Orbit αναμένεται να κάνει pre-launch στην Κίνα στην ιστοσελίδα της Bottega Veneta στις 31 Αυγούστου και στις παγκόσμιες ναυαρχίδες της Bottega Veneta από τις 15 Σεπτεμβρίου. Η τιμή; Περίπου 1.000 δολάρια!

Not

ddd6f99ad1b2d688ab0da9c687d99f94.jpg
Image source: Eytys

Βαθμολογία: 3/10

Η Eytys, η εταιρεία μόδας με έδρα τη Στοκχόλμη, πυροδότησε ακούσια μια μικρή τάση όταν κυκλοφόρησε μπλουζάκια "Eurotrash" για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023. Το μπλουζάκι έγινε αθόρυβα viral μεταξύ των νέων, έμπειρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Ευρωπαίων αγοραστών. Ωστόσο, it’s a no from me!

Για όσους είναι δεν το θυμούνται, το Eurotrash είναι μια φράση που περιγράφει κυρίως την προ του Y2K εποχή σε όλη την Ευρώπη, όπου οι άνδρες χτένιζαν τα μαλλιά τους ψηλά και έσφιγγαν τα παντελόνια τους, οι γυναίκες έβαζαν τα μαλλιά τους στολισμένα και φορούσαν χαμηλοκάβαλα τζιν και όλοι άκουγαν Eiffel 65.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

image-67188225.JPG

Βαθμολογία: 10/10

Τα μακρινά ταξίδια σε βοηθούν πάντα να δεις μια διαφορετική εκδοχή της πραγματικότητας σου. Όσο και αν η πραγματικότητα σου, σου αρέσει ή όσο και αν θες να την αλλάξεις. Σε βοηθούν να βγεις από τη ζώνη άνεσης σου, να δεις τη ζωή με άλλα μάτια, να δεις τους ανθρώπους διαφορετικά και τελικά σε ιντριγκάρουν να τολμήσεις να σκεφτείς, μήπως δεν είσαι εσύ, όπως σε είχες φανταστεί. Τα κάνω όσο πιο συχνά μπορώ, και σας εύχομαι να τα κάνετε και εσείς. Η ελευθερία σκέψης που θα λάβετε, αξίζει όλα τα χρήματα του κόσμου.

Not

image-6483441.JPG

Βαθμολογία: 1/10

Σε πολλά αστυνομικά τμήματα της χώρας οι πολίτες έκαναν ουρές, για να ανανεώσουν τις ταυτότητες τους, πριν έρθει η νέα μορφή τους. Είναι γνωστό εδώ και κάποιο καιρό πως από το Σεπτέμβριο οι αστυνομικές ταυτότητες, για τους Έλληνες, αλλάζουν μορφή και αντικαθιστούνται από τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα. Αν και αυτή είναι μια συζήτηση η οποία γίνεται τουλάχιστον για 10 χρόνια, η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι που επιμένουν στις απόψεις τους, φαίνεται να μην επηρεάζονται. Είναι ένα ακατανόητο χαρακτηριστικό αυτής της κοινωνίας που είναι δικτυωμένη από παντού, να φοβάται πως θα «τσιπαριστει» μέσα από κάτι τέτοιο. Δείχνει κάτι για εμάς ή μήπως υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους;

Χρύσα Σιμώνη

Hot

marc-jacobs-beauty-2.webp
Image source: Marc Jacobs

Βαθμολογία: 9/10

Αφού έφυγε αθόρυβα από τα ράφια των καταστημάτων και έκλεισε τις δραστηριότητές της το 2021, η Marc Jacobs Beauty είναι έτοιμη να μετατρέψει την εξαφάνιση της σε μια μεγάλη επιστροφή. Μια νέα 15ετής συμφωνία αδειοδότησης μεταξύ της Coty και της Marc Jacobs επιβεβαιώνει ότι η Marc Jacobs Beauty επιστρέφει, κυρίως λόγω της έντονης ζήτησης από την πλευρά των καταναλωτών.

Η Kendo της LVMH και το Sephora ξεκίνησαν την Marc Jacobs Beauty το 2013 και η μάρκα χτύπησε αμέσως μια χορδή με διασημότητες και καθημερινούς αγοραστές. Η Jessica Lange, η Irina Shayk, η Kaia Gerber, η Winona Ryder και η Adwoa Aboah ήταν μερικά μόνο από τα πρόσωπα της Marc Jacobs Beauty 1.0. Η μάρκα προσέλκυσε πρεσβευτές με επιρροή, όπως ο go-to makeup artist της Selena Gomez Hung Vanngo και η Sarah Tanno, η οποία είναι υπεύθυνη για πολλά από τα εμβληματικά μακιγιάζ της Lady Gaga. Ο ίδιος ο Jacobs φορούσε συχνά τα προϊόντα στα κόκκινα χαλιά και στην πόλη. Ανυπομονώ να δω what's to come!

Not

hailey-bieber-080523-01-596d80bb046b41638ee253bcdb10c65b.jpg
Image source: @haileybieber

Είμαι εντελώς υπέρ της δημιουργικότητας σε όλο της το φάσμα, από τη μόδα μέχρι την ομορφιά και σε όλους τους πιθανούς τομείς. Παρόλαυτα νιώθω πως τα trends έχουν φτάσει στο απροχώρητο και όλα προέρχονται όπως καταλαβαίνετε από το...TikTok. Strawberry make-up, latte make-up, espresso make-up, Barbiecore, cottagecore, cowboycore και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ. Τουλάχιστον μπορούμε να γίνουμε λίγο πιο creative ως προς της ονομασίες - ή και στα γενικότερα concept που παρουσιάζουμε.