fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

timthumb-800x500.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Το διάσημο brand Adidas και ο ιταλικός οίκος πολυτελείας Gucci ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για μια δεύτερη εκπληκτική συλλογή η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα κι όπως όλα δείχνουν πρόκειται να εξαντληθεί αστραπιαία. Η πρώτη συνεργασία αφορούσε τόσο τα ρούχα όσο και τα παπούτσια και τα αξεσουάρ. Αυτή τη φορά, το επίκεντρο θα είναι τα sneakers, προς τέρψη των συλλεκτών και των sneaker addicts. Η συλλογή θα είναι εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '80, με έντονα χρώματα, το περίφημο μονόγραμμα double G, αλλά και vintage κοψίματα για τα λίγα μοντέλα ρούχων. 

Not

c9e762f21ffe506689025177e3916d59.jpg
Βαθμολογία: 6/10
Σίγουρα η άνοιξη μας φτιάχνει τη διάθεση και τα έντονα χρώματα γίνονται ολοένα και πιο στις εμφανίσει μας. Άλλωστε αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις των τελευταίων σεζόν. Λέω «ναι» στα bold colours αλλά «όχι» στους αταίριαστους συνδυασμούς και στα σύνολα που δημιουργούν «φασαρία». Αφιερώστε λίγο περισσότερο χρόνο στον καθρέφτη για επιτυχημένες εμφανίσεις.  


Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

221730-1362276jpg2000x1333-q95-crop-smart-upscale.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η δεύτερη σεζόν του Next in Fashion έχει στριμάρει εδώ και μερικές μέρες στο Netflix κι αν ανήκετε στους fashion lovers είμαι σίγουρη ότι το έχετε ολοκληρώσει ήδη. Δεν θα σταθώ στους διαγωνιζόμενους και στο καλλιτεχνικό κομμάτι, καθώς ήταν αναμενόμενο ότι ο πήχης θα είναι πολύ ψηλά. Αυτό όμως που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η συμπαρουσιάστρια του  Tan France, Gigi Hadid. Επικοινωνιακή, με ιδιαίτερες γνώσης και πολύ ακομπλεξάριστη είναι ισάξια αντικαταστάτρια της Alexa Chunk. Αν δεν το έχετε δει μέχρι τώρα το Σαββατοκύριακο είναι μια ιδανική ευκαιρία. 

Not

shutterstock-218888884-scaled-1920x0-c-default.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Παραμένοντας στον χώρο της μόδας, εξαιτίας της απρόσμενης αποχώρησης του Jeremy Scott από τον Moschinο αλλά και των creative directors του οίκου Trussardi σε συνδυασμό με τις ξαφνικές αλλαγές σε μεγάλους οίκους μόδας το τελευταίο διάστημα, μου έχει γεννηθεί το εξής ερώτημα: Ποιο είναι το μέλλον της μόδας; Για ποιον λόγο τα μεγάλα fashion houses σταματάνε τις συνεργασίες τους με τους creative directors που τους οδήγησαν στη σύγχρονη επιτυχία. Είναι απόφαση της διοίκησης των οίκων γιατί θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα εποχή ή οι καλλιτεχνικοί διευθυντές χάνουν το κίνητρό τους και θέλουν να «απελευθερωθούν»; Και το πιο περίεργο είναι ότι οι λήξεις των συνεργασιών γίνονται χωρίς να έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης ή τουλάχιστον για κάποιον λόγο δεν ανακοινώνεται. Πρόκειται για το τέλος μιας επιτυχημένης εποχής ή για την έναρξη μιας νέας, γεμάτη δημιουργικότητα που ανυπομονούμε να γνωρίσουμε; 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

shutterstock-1931610188.jpg
Βαθμολογία: 10/10

H αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, τα podcast αποκτούν όλο και περισσότερους fans. Σε άλλους αρέσουν τα αθλητικά, σε άλλους αυτά που ασχολούνται με το topic της ψυχολογίας, σε άλλους τα χαλαρωτικά. Ό,τι κι αν ζητήσει κανείς, θα το βρει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο πλέον. Προσωπικά, δεν ήμουν ποτέ από αυτούς που αγαπούσαν ανέκαθεν τα podcast, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχουν μπει στην καθημερινότητά μου κι η αλήθεια είναι πως διαπίστωσα κι εγώ πως έχουν πολλά να μας προσφέρουν. Βρείτε αυτά που σας ταιριάζουν κι αφεθείτε σε κάτι διαφορετικό…

Not

shutterstock-297936494.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Το τελευταίο διάστημα, έχουν πολλαπλασιαστεί οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω μου κι αισθάνονται περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να ακολουθήσουν έναν διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό. Άλλοι πιο νέοι, άλλοι πιο μεγάλοι, ωστόσο, αυτό που τους συνδέει όλους, είναι η επιθυμία -ή και η ανάγκη- για κάτι διαφορετικό. Όλοι τους όμως, διστάζουν. Γίνονται ενοχικοί, φοβούνται να κάνουν το επόμενο βήμα, να φύγουν από κάτι που πλέον δεν τους προσφέρει καμία απολύτως ευχαρίστηση. Δεν έχει σημασία αν ήταν αυτό που ήθελαν να κάνουν από παιδιά, πλέον, κάτι έχει αλλάξει. Κι ενώ στο εξωτερικό είναι απόλυτα αποδεκτό και πολύ σύνηθες να αλλάζει ένας άνθρωπος τομέα εργασίας πολλές φορές στη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής, αισθάνομαι πως στην Ελλάδα εξακολουθούμε να εγκλωβιζόμαστε μόνοι μας σε έναν φαύλο κύκλο. Όταν κάτι δεν σου προσφέρει αυτά που ζητάς, το αφήνεις, δεν επιμένεις, γιατί αυτός που χάνει μέρα με τη μέρα είσαι εσύ και μόνο εσύ!

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

71q-eqqf1sl-ac-uf10001000-ql80.jpg
Βαθμολογία: 10/10

Το βιβλίο "Oneness With All Life" του αγαπημένου μου Eckhart Tolle είναι η καινούργια ανακάλυψη της εβδομάδας. Αποτελώντας μια μικρή εκδοχή του "A New Earth" με αποσπάσματα από αυτό το μαγικό βιβλίο, θα σας μαγέψει. Όπως έχει πει και ο ίδιος είναι κατάλληλο για μια εμπνευσμένη ή διαλογιστική ανάγνωση. Για αυτόν τον λόγο δεν συνιστά να το διαβάσετε κατευθείαν από την αρχή ως το τέλος, αλλά θεωρεί πως πρέπει να επικεντρώνεστε σε ένα κεφάλαιο τη φορά, σταματώντας και ίσως ξαναδιαβάζοντας όποια αποσπάσματα σας προκαλούν μια εσωτερική απάντηση. Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Not

should-i-care-what-my-boyfriend-likes-on-instagram-man-repeller-feature-2.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Διαβάζοντας τον τίτλο «τοξική θηλυκότητα» σε ένα άρθρο της Lifo και τα λόγια «Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, το πρόβλημα είναι οι άκαμπτοι έμφυλοι ρόλοι: τόσο η τοξική αρρενωπότητα όσο και η τοξική θηλυκότητα είναι πολιτισμικές ασθένειες από τις οποίες μολύνονται όλοι», μου έδειξαν πως βρισκόμαστε στο μέσο μιας πραγματικής πανδημίας. Από εμάς για εμάς. Αντιγράφω ακριβώς αυτά που γράφτηκαν και σας προτρέπω να το διαβάσετε ολόκληρο: «Έχει να κάνει με τις γυναίκες που συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε "τοξικό", όπως ο εκφοβισμός, το gaslighting ή η συναισθηματική χειραγώγηση μέσα σε μια σχέση; Μήπως έχει σκοπό να πιστοποιήσει ότι και οι γυναίκες όχι μόνο μπορούν να είναι κακές αλλά μπορούν να είναι εξίσου κακές με τους άνδρες; Ή πρόκειται για συμπεριφορά με ειδικά "θηλυκά" χαρακτηριστικά; Είναι η "τοξική θηλυκότητα" ένας όρος που σκοπό έχει να αναδείξει τις έμφυλες προσδοκίες που θέτει η κοινωνία στις γυναίκες; Είναι τελικά η συζήτηση περί "τοξικής θηλυκότητας" δίκαιη, φεμινιστική ή ξεκάθαρα αντιφεμινιστική»;

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

snapinstaapp-331834340-891948172086513-7154327919762674497-n-1080.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Απλότητα, γνησιότητα, ομορφιά. Η μόδα μπορεί να ανακυκλώνει, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις κεντρικές τάσεις της, όμως το στοιχείο - κλειδί, το οποίο έχει τη δύναμη να ξεχωρίζει πάντα, χαρίζοντας φωτεινά μηνύματα είναι η αλήθεια. Το ιταλικό πρακτορείο μοντέλων L'Imperfetta της Carlotta Giancane σπάει κάθε προηγούμενο ρεκόρ και αψηφά τον όρο «τελειότητα». Το πρακτορείο συνεργάζεται με μοντέλα που είναι ασυνήθιστα για τη βιομηχανία από πολλές απόψεις, είναι όλων των μεγεθών και ηλικιών και ορισμένα έχουν αναπηρίες. Άλλα πάλι μοντέλα αντιμετωπίζουν ιατρικές παθήσεις, όπως αλωπεκία ή κουβαλούν στο σώμα τους ουλές από τραυματισμούς ή αποχρωματισμούς του δέρματος. Όλα είναι ομορφιά και γοητεία, γιατί είναι η αλήθεια τους. Αυτή τη μόδα θαυμάζουμε και από αυτήν εμπνεόμαστε!

Not

15824354-605.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Από την άλλη πλευρά, παρόλο που η παγκόσμια βιομηχανία της μόδας υποκλίνεται στις αξίες του diversity, προβάλλοντας τη διαφορετικότητα σε μεγάλα covers, στην πραγματικότητα παρακολουθούμε ότι παραμένει πιστή στην ultra - thin εικόνα των μοντέλων, ειδικά στις πασαρέλες. Τελικά, ποια είναι η αλήθεια της μόδας και των σχεδιαστών; Για πόσο ακόμη θα φλερτάρουν με τη σκελετωμένη ομορφιά;

Μάρα Γρηγοριάδου

Hot

83247.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ο Jeremy Scott και η Hyundai μετέτρεψαν κομμάτια αυτοκινήτων σε Couture ή μήπως Car-ture? Μπορεί ο Jeremy Scott να μην εργάζεται πλέον για τον οίκο Moschino, αλλά όπως φαίνεται ο σχεδιαστής παραμένει πολυάσχολος με τις δημιουργίες του! Ο Scott προχώρησε σε μια πρωτοπόρο συνεργασία με την Κορεατική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων και δημιούργησε διαφορά Couture κομμάτια από μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Τα αποτελέσματα κυμαίνονται μεταξύ φορεμάτων από ζώνες ασφαλείας μέχρι υψηλής ραπτικής τουαλέτες!

Not

83960.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σταρ του R&B και ο «γίγαντας» των αθλητικών έχουν συμφωνήσει να λήξουν τη συνεργασία τους. Η τελευταία ξεκίνησε το 2019, όταν η adidas ονόμασε την Beyoncé ως creative design partner. Ως μέρος του νέου της ρόλου, η superstar επανακυκλοφόρησε το brand της “IVY PARK” -το οποίο είχε πρώτο-δημιουργήσει το 2016- κάτω από την ομπρέλα της Adidas. Όπως φαίνεται πλέον έχουν αναπτυχθεί μερικές δημιουργικές διάφορες μεταξύ των δυο μερών, και η superstar επιθυμεί να ανεξαρτητοποιήσει το brand της ώστε να βρίσκεται στον πλήρη έλεγχο των δημιουργιών της. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό report του Wall Street Journal, το συμβόλαιο τους θα έληγε μετά το 2023. Συνεπώς καταλαβαίνουμε ότι η συνεργασία αυτή παύει πριν από την επίσημη ημερομηνία λήξης της.