fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

41sox15q.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Θυμάμαι πέρσι είχα ενθουσιαστεί με το Project Piato που είχα δει στο Benaki Museum Shop της οδού Κριεζώτου στην Αθήνα μέσα στις γιορτές. Φέτος ακολουθεί το το #ProjectMIRROR στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα! Έχοντας ως σημείο εκκίνησης καθρέφτες σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, καλλιτέχνες και σχεδιαστές δημιουργούν αφιλοκερδώς μοναδικά έργα που εντυπωσιάζουν με την ευρηματικότητά τους, θα εκτεθούν και θα τεθούν προς πώληση στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα μέχρι και την Τρίτη 29/11. Έπειτα θα διοχετευθούν και στα υπόλοιπα Πωλητήρια του Μουσείου. Η καθιερωμένη σειρά εκθέσεων #Project έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου του Μουσείου Μπενάκη. Έτσι και φέτος, τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου, ώστε να δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν πληρέστερο αρχείο προς όφελος των μελλοντικών γενεών.

Not

cf5661f736506b80cd79c6856d92b5ec.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Δεν υπάρχει κάτι πιο λυπηρό από το να μην είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή μας θα πρέπει όταν κοιτάμε στον καθρέφτη να υπάρχει «καθαρότητα» και γαλήνη. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όμορφες και σταθερές σχέσει και κατ' επέκταση μία ευτυχισμένη ζωή.

Βασιλική Δουκουμοπούλου 

Hot 

1.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Δυόμισι χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που δέχθηκε την άδικη επίθεση με οξύ η Ιωάννα Παλιοσπύρου, και η ίδια, πριν από λίγες ημέρα σε μια πρωτοβουλία-ένδειξη δύναμης και ανθρωπιάς θέλησε να ανακοινώσει από εκείνο το σημείο την ίδρυση του Ioanna Paliospirou Foundation. Με σύνθημα, We Heal Together, αποτελεί ένα ίδρυμα όπου όλοι εγκαυματίες θα βρίσκουν μία αγκαλιά και μία οικογένεια που θα τους βοηθά στο δύσκολο ταξίδι της αποκατάστασης. Στο πλευρό της, η διαφημιστική εταιρεία Anchor, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και οι ιδρύτριές της, δύο Θεσσαλονικιές γυναίκες, η Κατερίνα Μαναβή και η Κατερίνα Δούκα, στηρίζουν το σημαντικό αυτό εγχείρημα.

Not

shutterstock-715171912.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Πρωτοβουλίες σαν αυτή που προαναφέρθηκα με γεμίζουν αισιοδοξία, σε μια περίοδο που η κοινωνική μέριμνα περνάει κρίση. Λυπάμαι που βλέπω διασυρμό αυτόκλητων σωτήρων στα κανάλια - και βασικά περισσότερο λυπάμαι για όσα πέρασαν στα χέρια τους τα θύματα. Ελπίζω ακόμα σε ένα καλύτερο, πιο καθαρό μέλλον - ας μην φυτρώσουν άλλα κεφάλια «τεράτων», ας κοπούν από τη ρίζα, όπως κάθε κακό.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

image-768x714.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η δύναμη του κύκλου μας» δημιουργεί το πρώτο συλλεκτικό κόσμημα: Μια χαριτωμένη καραμέλα! Εμπνευσμένη από τη δύναμη των παιδιών με ΣΔτ1 σε χρώμα μπλε, από τον μπλε κύκλο που αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο του Διαβήτη. Το συλλεκτικό αυτό κόσμημα διατίθεται σε μενταγιόν με αλυσίδα από επιχρυσωμένο ατσάλι 24 καρατίων, αλλά και σε βραχιόλι με οικολογικό δέρμα, δίνοντας την ευκαιρία να φορεθεί από άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών. Επίσης, το χρώμα της καραμέλας είναι από υλικό σμάλτου.

Η σπουδαία αυτή πρωτοβουλία αποτυπώθηκε με τη δημιουργία αυτού του κομψού αξεσουάρ, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε πανελλαδικά από την αλυσίδα καταστημάτων και το e-shop της Galerie De Beaute (www.galeriedebeaute.gr), στη συμβολική τιμή των 12€. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τη δημιουργία Πολυχώρου της Π.Ε.Α.Ν.Δ. που θα αποτελεί το πρώτο σημείο αναφοράς για τις οικογένειες των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. Πρέσβειρα της καμπάνιας του κοσμήματος είναι η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη, που με την γλυκύτητά της και την αφιλοκερδή συμμετοχή της, ενισχύει το μήνυμα της καμπάνιας! Ακόμα να πάρετε το δικό σας; 

Not

shutterstock-549090334.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι παλεύουν με τις αγχώδεις διαταραχές και τα προβλήματα ψυχικής υγείας. Άνθρωποι που βρίσκονται στην πιο παραγωγική τους ηλικία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, έρχονται αντιμέτωποι με ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τους δυσχεραίνουν και συχνά, εμποδίζουν την καθημερινότητά τους. Ο απαιτητικός τρόπος ζωής αλλά και οι δυσκολίες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σ' αυτά τα αποτελέσματα. Ελπίζω κάποια στιγμή όλα αυτά να αλλάξουν και όσοι χρειάζονται βοήθεια να τη ζητήσουν. Η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική! 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

ronaldo-300322-1536x1010.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Υπάρχουν κανονικοί αθλητές, υπάρχουν και super-ήρωες. Στη δεύτερη φορά ανήκει αναμφίβολα ο Cristiano Ronaldo! Η προσοχή όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου το τελευταίο διάστημα, είναι στραμμένη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ κι ο Πορτογάλος, έγραψε ΞΑΝΑ τη δική του ιστορία. O Cristiano, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που πέτυχε γκολ σε πέντε διαφορετικά Mundial, γράφοντας ακόμη μία χρυσή σελίδα με την Εθνική του ομάδα. «Ήταν μία όμορφη στιγμή, το πέμπτο μου γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξέραμε ότι το πρώτο ματς θα ήταν κρίσιμο, αλλά ταυτόχρονα πέτυχα κι ένα παγκόσμιο ρεκόρ, έγινα ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα. Είμαι περήφανος», ανέφερε ο Πορτογάλος μετά το παιχνίδι με την Γκάνα και το ιστορικό του γκολ και φυσικά, όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στο μεγαλείο του για μία ακόμη φορά.

Not

httpwwwthestivalgrmediak2itemscachef499e2e30ca0d168421145e94fd46543-xl.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη επικρατεί αναστάτωση μετά την απόφαση να επιβληθεί εισιτήριο εισόδου για το Καυταντζόγλειο Στάδιο. Η οικογένεια του στίβου της πόλης, αλλά και δεκάδες γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους να αθληθούν καλούνται να καταβάλουν το ποσό των 12 ευρώ, ενώ μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν δωρεάν τις εγκαταστάσεις. Είναι μία απόφαση που προκαλεί ερωτηματικά κι είναι πραγματικά πολύ κρίμα να μην έχουν τη δυνατότητα πολλά παιδιά να αθληθούν ελεύθερα.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

alximistis.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Σε μια περίεργη καθημερινότητα θα βάλω ένα απόσπασμα από τον Αλχιμηστή του Paulo Coelho:

-Αν γνωρίζεις καλά την καρδιά σου, δε θα σε αιφνιδιάσει ποτέ. Γιατί θα γνωρίζεις τα όνειρα και τις επιθυμίες σου και θα ξέρεις πώς ν’ αντιδράσεις. Κανείς δεν μπορεί ν’ αγνοήσει την καρδιά του. Επομένως, είναι καλύτερα ν’ακούς τι σου λέει. «Μπορεί να διαμαρτύρομαι μερικές φορές», έλεγε η καρδιά του, «επειδή είμαι μια καρδιά ανθρώπου και οι καρδιές των ανθρώπων είναι έτσι. Φοβούνται να πραγματοποιήσουν τα μεγαλύτερα τους όνειρα επειδή νομίζουν ότι δεν το αξίζουν ή ότι δεν θα τα καταφέρουν. Εμείς οι καρδιές πεθαίνουμε από το φόβο μόνο και μόνο που σκεφτόμαστε "θησαυρούς" που θα μπορούσαν να είχαν ανακαλυφθεί και όμως έμειναν για πάντα θαμμένοι στην άμμο.» 

-Η καρδιά μου φοβάται τον πόνο, είπε το αγόρι.

-Πες της ότι ο φόβος του πόνου είναι χειρότερος και από τον ίδιο τον πόνο. Και ότι καμία καρδιά δεν υπέφερε όταν ξεκίνησε να αναζητήσει τα Όνειρα της, γιατί κάθε στιγμή αναζήτησης είναι μια στιγμή συνάντησης με την Αιωνιότητα.

Not

uni303893-1.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Έχει περίπου ένα χρόνο που όλα όσα ξέρουμε διαλύονται. Δεν ξέρω αν φταίει που έφτασε η περίφημη εποχή του Υδροχόου ή που τελικά όλα όσα είναι χτισμένα πάνω σε σαθρές βάσεις καταστρέφονται. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρη: πλέον δεν ξέρω σε τι να πιστέψω. Όλα όσα συμβαίνουν, όλα όσα αντιλαμβάνομαι σαν πραγματικότητα και όλα όσα μας προσέφεραν στο πιάτο διαλύονται. Γίνεται πια μια αλλαγή που μπορείς ακόμη και να τη μυρίσεις. Ο κόσμος σταμάτησε να πιστεύει σε όλα όσα ίσχυαν και κάθε μέρα και από ένα κάστρο πέφτει. Κάθε μέρα αποδεικνύεται πως η εξουσία διαφθείρει, το χρήμα κυβερνά και οι διασυνδέσεις σε κάνουν έναν επίγειο θεό. Τουλάχιστον στο μυαλό σου. Εκεί όπου όλα δημιουργούνται και καταστρέφονται σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Μια απορία μου μένει μόνο. Άραγε όλοι αυτοί που συνεχίζουν σε αυτές τις συμπεριφορές πιστεύουν πως θα απολαμβάνουν τους σάπιους καρπούς τους για καιρό ακόμη; Θα κλείσω με ένα στίχο που όλοι μας θα έπρεπε να είχαμε χαραγμένο με μεγάλα γράμματα κάπου μέσα μας:

Κάποτε θα 'ρθουν να σου πουν

Πως σε πιστεύουν σ' αγαπούν

Και πως σε θέλουν

Έχε το νου σου στο παιδί.

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

dsc00456.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Οι "Chef Stories" πάντα πρωτοτυπούν και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον μας για τη μαγειρική και τη γαστρονομία. Οι άνθρωποί τους φροντίζουν για τη διοργάνωση συχνών events και masterclasses. Χθες, απολαύσαμε ένα μοναδικό cooking workshop consulting, με πρωταγωνιστή το ευρωπαϊκό ρύζι. H Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης Α.Ε. με διακριτικό τίτλο ΕΑΣΘ σε συνεργασία με το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (KRAV) μας προσκάλεσαν σε ένα άκρως ελκυστικό masterclass με την rice ambassador, Ντίνα Νικολάου. Γευτήκαμε υπέροχα και νόστιμα πιάτα, που μας μετέφεραν στα αρώματα και τη διαχρονική γοητεία της ελληνικής παράδοσης.

Not

shutterstock-1758966962.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Είναι γεγονός ότι αρκετές φορές συναντώ στις κουζίνες άτομα με μεράκι και πάθος για την τέχνη, που έχουν ακολουθήσει. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και περιπτώσεις chef, οι οποίοι αισθάνομαι ότι δεν έχουν μοιραστεί ακόμη τη σπίθα. Δυστυχώς, συγχέουμε αρκετές φορές τη γαστρονομία με το «φαίνεσθαι» και όχι το «είναι». Η κουζίνα είναι ένας καθημερινός στίβος, γι' αυτό χρειάζεται προσωπικότητες με πείσμα, πρωτοτυπία και υπομονή.