fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

l9lm7lku.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Η προσοχή μου στράφηκε για ακόμα μία χρονιά στο Ladies Run. Πρόκειται για έναν θεσμό που μετράει ήδη μια δεκαετία και έχει προσφέρει πάνω από 30.000 ευρώ σε ευπαθείς ομάδες γυναικών και έχει χαρίσει συγκινήσεις ζωής. Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ladies κάθε ηλικίας πλημμύρισαν την Astir Beach για να τρέξουν ξανά! Φορώντας το επετειακό τεχνικό T-shirt περιηγήθηκαν στα περίπτερα των χορηγών καθώς η DJ του αγώνα Μαρία Παπιδάκη, τις ξεναγούσε από μικροφώνου στις δραστηριότητες που είχαν προβλεφτεί πριν την εκκίνηση.

Not 

shutterstock-294243506.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Η προσφορά είναι από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή μας. Αυτό καλό είναι να το θυμόμαστε καθημερινά και όχι μόνο σε γιορτές και σε περιόδους που γίνονται περισσότερες οργανώσεις. Θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας. 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

thecrown-s05-image-174-copy-z9t9F.webp

Βαθμολογία: 9/10

Το επίσημο trailer για την 5η σεζόν της σειράς The Crown έκανε την επίσημη κυκλοφορία του και πραγματικά δεν περιμένω την ώρα για να τη δω. Ούσα λάτρεις των royals της Μεγάλης Βρετανίας παρακολουθώ φανατικά από την 1η season τη σειρά του Peter Morgan, ο οποίο παρουσιάζει τη ζωή στο Παλάτι από τη στιγμή που ο πατέρας της Ελισάβετ, Βασιλιάς Γεώργιος έμαθε για την αρρώστια τους και έπειτα. Όπως έγινε αντιληπτό, από το trailer, στη νέα σεζόν που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου ολόκληρο το καστ των ηθοποιών έχει αλλάξει, και η ιστορία φυσικά επικεντρώνεται στη Diana, με την Elizabeth Debicki να είναι τρομακτικά ίδια με την αείμνηστη Πριγκίπισσα. Ανυπομονώ!

Not

310008345-1107053519952629-7124961801502724118-n-1.jpg
Βαθμολογία: 6/10

Παραμένοντας στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ, αναστάτωση και οργή έχει προκαλέσει η κυκλοφορία του The Crown. Από την αρχή οι σχέσεις ανάμεσα σε Netflix και royals ήταν τεταμένες, αλλά τώρα που η αγγίζει πολύ έντονα το θέμα της Diana και τις τελευταίες στιγμές πριν από τον θάνατό της - ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της βασιλικής οικογένειας - τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Βιογράφοι της οικογένειας αλλά και στενές πηγές του William τονίζουν τη δυσαρέσκειά του. Από την άλλη, το Netflix έχει τονίσει επανειλημμένα ότι το σενάριο δεν βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Θα ήταν καλύτερο σ' αυτήν την περίοδο η οικογένεια να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που επικρατούν και με το πώς ο νέος Βασιλιάς θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού του και να μην φέρονται με τον ίδιο τρόπο σε ότι είναι αντίθετο στα πρωτόκολλα, όπως έκαναν και πριν 50 χρόνια. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

shutterstock-1499514050.png

Βαθμολογία: 8/10

Η αλήθεια είναι πως η καθημερινότητα με τους γρήγορους ρυθμούς, τις πολλές απαιτήσεις και τον αρνητισμό που κυριαρχεί παντού, μερικές φορές μας απορροφά σημαντική ενέργεια και τελικά, καταλήγουμε να μην απολαμβάνουμε τίποτα. Προσπαθήστε να βρείτε μερικά λεπτά μέσα στην ημέρα σας, για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, να του δείξετε λίγη περισσότερη αγάπη, να τον φροντίσετε. Απολαύστε το αγαπημένο σας γεύμα, πείτε "ναι" σε μία beauty routine που θα σας χαλαρώσει, χαρίστε στο πρόσωπό σας ένα facial massage, ακόμη κι αν δεν έχετε στην κατοχή σας τα απαραίτητα tools. Λίγα λεπτά είναι αρκετά και θα παρατηρήσετε σημαντική διαφορά στη διάθεσή σας!

Not

shutterstock-692287723.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Κακοποίηση μικρών παιδιών, κατηγορίες για ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας. Αυτή είναι η καθημερινότητά μας το τελευταίο διάστημα και πραγματικά, όλα όσα συμβαίνουν με κάνουν να απορώ και να φοβάμαι για το μέλλον. Αν δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον, αν άνθρωποι που φαινομενικά μοιάζουν να είναι απόλυτα ισορροπημένοι, έχουν αρρωστημένα μυαλά, τότε τι κάνουμε και τι θα κάνουμε; Σίγουρα αυτός δεν είναι ο κόσμος που μας αξίζει και κυρίως, που αξίζει σε μικρές ψυχούλες που ξεκινούν τη ζωή τους στο απόλυτο σκοτάδι...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

rika-new.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη της Ρίκας Διαλυνά στην τηλεόραση συνειδητοποίησα πόσο πολύ λατρεύω τις συνεντεύξεις ατόμων, μεγαλύτερης ηλικίας που μέσα σε λίγα μόλις λεπτά καταφέρνουν να δώσουν όλο το νόημα της ζωής. Τις ακούω με απίστευτο ενδιαφέρον και κάθε φορά νιώθω πως μπορείς, μέσα από αυτές, να καταλάβεις τη ζωή και όλα της τα νοήματα. Μιλούν για την επιτυχία, την αποτυχία, τις στιγμές, τις παράξενες αλλαγές που φέρνει η ζωή και όλα όσα μπορεί ένας άνθρωπος να νιώσει και να βιώσει αν πιστέψει πως μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο.

Not

unsplash.webp

Βαθμολογία: 0/10

Ένα περίεργο περιστατικό εκτυλίχθηκε στη λίμνη Μιντ στις αρχές Οκτωβρίου όταν ένας ανήλικος μολύνθηκε από μια σπάνια αμοιβάδα, που «τρώει» τον εγκέφαλο. Το παιδί πέθανε αλλά παρόλα αυτά ο αξιωματούχος της υγειονομικής περιφέρειας της Νεβάδα τόνισε πως αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Πιο συγκεκριμένα, στις ανακοινώσεις τους οι αρχές ανέφεραν πως η αμοιβάδα Naegleria fowleri είναι ένας μονοκύτταρος οργανισμός, τόσο μικρός που είναι ορατός μόνο με μικροσκόπιο και κατά κύριο λόγο υπάρχει σε περιοχές με λιμνάζοντα ύδατα και σπανιότερα σε πισίνες με ανεπαρκή χλωρίωση ή σε μολυσμένο νερό της βρύσης. Με απλούστερα λόγια, όσο και αν προσπαθείς να προσέξεις σε αυτή τη ζωή, ποτέ δε μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος για την εξέλιξη.

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

mparmpastathis-1.png
Βαθμολογία: 10/10

Η σχέση μας με την τροφή καθορίζει τον τρόπο, με τον οποίο βλέπουμε τον εαυτό μας, αλλά και τον κόσμο γύρω μας. Τα θρεπτικά συστατικά, καταφέρνουν να χαρίσουν ενέργεια και συμβάλλουν στην καλή σωματική, αλλά και ψυχική μας υγεία. Διαβάζοντας την έρευνα του μη κερδοσκοπικού επιστημονικού οργανισμού, Ινστιτούτου Ρrolepsis, σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες παιδιών ηλικίας 4-8 ετών στην Ελλάδα, χάρηκα για τα ελπιδοφόρα αποτελέσματά της. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ένα σημαντικό ποσοστό τους καταναλώνει πολύ συχνά λαχανικά και όσπρια, ένα αισιόδοξο μήνυμα, που μπορεί να γίνει ένα σωστό πρότυπο και για τα υπόλοιπα παιδιά στη χώρα μας.

Η αγαπημένη εταιρεία λαχανικών, εκτός της υποστήριξής της στο ερευνητικό έργο του Iνστιτούτου, συνεχίζει να ενισχύει με συνέπεια το Πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», έχοντας προσφέρει μέχρι σήμερα 8 τόνους σπανάκι για την παραγωγή 124.520 πιτών, που διατέθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ως δεκατιανό σε μαθητές που βρίσκονταν σε ανάγκη. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεχίζουν να γίνονται πράξη οι συγκεκριμένες προσπάθειες, με σεβασμό στις ανάγκες των παιδιών.

Not
shutterstock-1050601700-1.png
Βαθμολογία: 5/10

Από την άλλη πλευρά, είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι το ψηφιακό marketing συνεχίζει να προωθεί ανθυγιεινές τροφές προς τα παιδιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Νορβηγία, στην οποία, η συγκεκριμένη προσέγγιση φαίνεται να κυριαρχεί. Πριν ένα χρόνο, μια μελέτη που διεξήχθη από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Όσλο (OsloMet), κατέληξε σύμφωνα με τα ποσοτικά της δεδομένα, ότι 8 στις 10 διαφημίσεις τροφίμων και ποτών που απευθύνονταν σε παιδιά στη Νορβηγία, παραβίαζαν τις οδηγίες του ΠΟΥ και προωθούσαν την ανθυγιεινή διατροφή.