fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

gigi-and-bella-hadid-at-tom-ford-ss23-runway-show-at-new-york-fashion-week-09-14-2022-2.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ερωτεύτηκα την S/S '23 συλλογή του Tom Ford που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Ο σχεδιαστής μάς γύρισε στα 70's και 80's, με τα λαμπερά σύνολα να έχουν την τιμητική τους. Δίνω extra πόντους στις αδερφές Hadid, που έμοιαζαν σαν να είναι βγαλμένες από άλλον πλανήτη.

Not

fashionweek-1.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Λίγες είναι οι collections που ξεχώρισα φέτος από τις μέχρι στιγμής fashion weeks. Δυστυχώς, πολλοί από τους σχεδιαστές κινήθηκαν σε παρεμφερή σχεδιαστικά μονοπάτια, με τις συλλογές τους να μην έχουν να προτείνουν κάτι τόσο εντυπωσιακό και το καινούριο. Εναποθέτω τις ελπίδες μου στο Λονδίνο και στο Παρίσι που ακολουθούν.

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

dsf3685-2.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Λατρεύω να μαθαίνω για ανθρώπους και δράσεις που προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη και ό,τι ζει και κινείται πάνω σε αυτόν. Και κάπως έτσι μού γεννάται το ερώτημα: Μπορεί η τέχνη να σώσει τον κόσμο; Σ' ένα ερώτημα παλιό όσο και ο άνθρωπος, απαντάει με τον δικό του τρόπο το Skyriano σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, την αγορά και τον καλλιτεχνικό πυρήνα του νησιού, με στόχο την προστασία του σκυριανού αλόγου μέσα από δράσεις με άξονα την τέχνη. Όντας μια από τις πλέον σπάνιες ράτσες στον κόσμο, η πλειονότητα των 260 περίπου σκυριανών αλόγων βρίσκεται στο ομώνυμο νησί των Σποράδων. Ζώα συντροφικά και έξυπνα, που αποτελούν διαχρονικά αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ταυτότητας του τόπου - στοιχείο που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στον σκοπό της προσπάθειας του Skyriano.

Not

gettyimages-598584250-1517582040-2.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Σε άλλα νέα, αλυσίδα ένδυσης Gap θα τερματίσει τη συνεργασία της με τον Kanye West και το εμπορικό του σήμα Yeezy μετά από μια δημόσια διαμάχη, κατά την οποία, ο Αμερικανός ράπερ και σχεδιαστής επέκρινε την εταιρεία. «Με απλά λόγια, ενώ μοιραζόμαστε ένα όραμα να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας, πρωτοποριακά και χρηστικά σχέδια για όλους τους καταναλωτές μέσω μοναδικών omni εμπειριών με το Yeezy Gap, ο τρόπος με τον οποίο συνεργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα δεν ευθυγραμμίζεται», δήλωσε ο Mark Breitbard, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gap. Το τέλος μιας εποχής που άφησε τη δική της ιστορία στον κόσμο της μόδας!

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

calzedomania-wwd-ad-new-0-002.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Η νέα σεζόν έχει ξεκινήσεις με μοναδικά event στα οποία μας παρουσιάζονται όλα τα υπέροχα κομμάτια και οι τάσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας τον χειμώνα που έρχεται. Μία μοναδική βραδιά μας επιφυλάσσει και το ιταλικό brand Calzedonia. Πιο συγκεκριμένα στις 26 Σεπτεμβρίου, στην Πόλη του Φωτός, έχει προγραμματιστεί μία ξεχωριστή βραδιά, στον μεγαλοπρεπή χώρο του Palais Brongniart. Το creative agency Villa Eugénie θα λειτουργήσει ως ανεκτίμητος συνεργάτηςΔιαχρονική κομψότητα, ακαταμάχητο στυλ και ένα πραγματικά αξέχαστο event. Σε λίγες ημέρες η Calzedonia θα κατακτήσει το Παρίσι με το CALZEDOMANIA - A Legs Celebration. Αναμένεται να είναι μία πλήρως καθηλωτική brand experience για τον εορτασμό των iconic καλσόν της. Με δεδομένο ότι το καλσόν αποτελεί σύμβολο του παριζιάνικου στυλ από τη δεκαετία του 1940, μία εποχή που τα πόδια των μοντέλων, ηθοποιών και χορευτών έλαμπαν με τα πιο κομψά αξεσουάρ. Σ΄αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι η Calzedonia, με περισσότερα από 215 καταστήματα στη Γαλλία, επιλέγει τη Ville Lumière, στο Παρίσι ως σκηνή και δημιουργεί ένα show για να γιορτάσει την παγκοσμίου φήμης αίγλη του brand στον τομέα του legwear. Το brand θα ζωντανέψει τον βασιλικό νεοκλασικισμό του Palais Brongniart (πρώην έδρα του Χρηματιστηρίου του Παρισιού), αντλώντας από τη μαεστρία της Villa Eugénie. Can't wait!

Not

4ca59933e72ed79cfa749c2468f9563b.jpeg
Image source: @whowhatwear

Βαθμολογία: 6/10

Παραμένοντας στον χώρος της μόδας, διανύουμε μία μεταβατική περίοδο. Παρόλα αυτά η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και γι' αυτό καλούμαστε να διαλέξουμε από τα φθινοπωρινά essentials. Denim pants, sneakers, πουκάμισα και oversized blazers για τις ώρες που χρειάζεται είναι must. Μην βιάζεστε να φορέσετε τα κομμάτια που θα απασχολήσουν κατά τη χειμερινή περιόδο, καθώς θα είστε out of concept. Συμβαδίστε με τις ανάγκες της εποχής και να είστε σίγουρες ότι θα δημιουργήσετε εντυπωσιακά σύνολα που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

meghales-sinaulies-stin-ellada-to-2022-1.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Ο Σεπτέμβρης είναι παραδοσιακά αγαπημένος μήνας όσων λατρεύουν τις συναυλίες και τα υπαίθρια θέατρα. Αυτών που προτιμούν αυτόν τον τρόπο ψυχαγωγίας και ξεφεύγουν από τα ίδια τα ίδια. Φέτος, έχω την εντύπωση πως τα θέατρα κι οι συναυλίες συγκεντρώνουν περισσότερους ανθρώπους από ποτέ! Ακόμη και στα social media, κυριαρχούν παντού stories και posts κι είναι πραγματικά πολύ όμορφο αυτό. Είτε είστε λάτρεις των τεχνών, είτε όχι, αξίζει να βρεθείτε σε κάτι τέτοιο κι είναι σίγουρο, πως θα σας μαγέψει!

Not

antetokounbo-2.jpeg

Βαθμολογία: 1/10

Ο ρατσισμός είναι εδώ, είναι βαθιά ριζωμένος στην κοινωνία μας και -δυστυχώς- για μία ακόμη φορά, έκανε την εμφάνισή του με εμφατικό τρόπο. Η Εθνική ομάδα αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση του Eurobasket 2022, επειδή πολύ απλά ηττήθηκε από τη Γερμανία. Δεν αποκλείστηκε επειδή παίζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε αυτήν και σίγουρα, δε φταίει το γεγονός ότι ο MVP του ΝΒΑ και τα αδέρφια του, είναι βασικά στελέχη της. Όταν να εξαφανιστούν όλα αυτά τα άρρωστα μυαλά, που εξακολουθούν να πιστεύουν πως αυτά τα παιδιά -και τα οποιαδήποτε άλλα- δεν αξίζουν να φορούν τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, σίγουρα όλα θα είναι καλύτερα...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

gntm.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Υπερήφανος  υποστηρικτής της ομορφιάς και του λαμπερού κόσμου της μόδας, η DUST+CREAM, στηρίζει για 5 η χρονιά, ως «Αποκλειστικός Χορηγός προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης προσώπου και σώματος», τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μόδας της ελληνικής τηλεόρασης, Greece’s Next Top Model. Γνωρίζοντας, λοιπόν, τα προϊόντα αυτής της εταιρίας και φυσικά τη δυναμική του συγκεκριμενου show είμαι super excited για τις αμέτρητες beauty προτάσεις που θα παρακολουθήσω στην τηλεόραση.

Not

21uk-queen-mediumsquareat3x.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Οι υπερβολές -μετά θάνατον- δεν έχουν όριο στην Αγγλία αφού τεράστια πλήθη κόσμου καταφθάνουν από όλο τον κόσμο για να "αποχαιρετήσουν" τη Βασίλισσα Ελισάβετ. Με τις αρχές να τονίζουν πως ο χρόνος αναμονής μπορεί να φτάσει έως και τις 14 ώρες και με τις λιποθυμίες πλέον να καταμετρούνται, δε μπορώ να καταλάβω την παράλογη αυτή πρακτική.

Ελένη Παπαστεργίου

Not

the-little-mermaid-disney.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Πόση χαρά και συγκίνηση μπορεί να μας χαρίσει μια πρωτοβουλία. H Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, Halle Bailey, ενσαρκώνει τον χαρακτήρα της μικρής γοργόνας στην ομώνυμη ταινία της Disney και μεταφέρει το αλτρουιστικό μήνυμα της ισότητας. Το teaser trailer της κυκλοφόρησε με hashtags όπως #representationmatters και #Blackgirlmagi, με τις προβολές να ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια. Η Disney Cable Channel υπερασπίζεται την επιλογή μαύρης ηθοποιού για τη νέα Μικρή Γοργόνα και αποτελεί την πιο γλυκιά ιδέα. Μαύρα κορίτσια που το παρακολούθησαν χθες μας γέμισαν με αισιοδοξία, καθώς το πρώτο τους χαριτωμένο σχόλιο ήταν: «Είναι σαν εμένα, θέλω να το δω!».

Not

241065864-1231624923917540-7778795025283087518-n.jpg

Βαθμολογία: 0/10

Μια ειλικρινής, δυναμική και κομψή προσωπικότητα του καλλιτεχνικού κόσμου έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή. Η Ειρήνη Παππά μάς δίδαξε τι σημαίνει ελευθερία, απλότητα και πάθος για τη ζωή και την τέχνη. Αρχαιοελληνική χάρη, και ένα βλέμμα που έβγαζε «σπίθες» αποτέλεσαν μερικά από τα χαρακτηριστικά της στοιχεία που την έκαναν να ξεφύγει από τα στενά όρια της Ελλάδας και να ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό. Καλό ταξίδι στο φως...