fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

fireshot-capture-123-plasmata-bodies-dreams-and-data-mia-ekthesi-psifiakis-tekhnis-sto-p-wwwonassisorg.png

Βαθμολογία: 10/10

Συνηθίζω να εξερευνώ νέες εκθέσεις και να «χάνομαι» μέσα από αυτά που αυτές είναι ικανές να προσφέρουν στους επισκέπτες. Αυτό το διάστημα το ενδιαφέρον μου επικεντρώθηκε στα «Πλάσματα» που έκαναν απόβαση στο Πεδίον του Άρεως. Ένα χρόνο μετά το "You and AI", η Στέγη επιστρέφει με τη νέα έκθεση ψηφιακής τέχνης, "Plásmata: Bodies, Dreams, and Data". 25 διεθνή έργα, περισσότερα από 250 τετραγωνικά μέτρα LED οθονών, 40 συσσωρευτές ηλιακής ενέργειας που δημιουργούν ένα τεχνητό φεγγάρι, αλλά κι ένας τεράστιος κόκκινος πλανήτης, θέτουν ερωτήματα γύρω από τις ταυτότητες και τα όρια, τους κατασκευασμένους κόσμους και τη σχέση μας με την τεχνολογία. Τα Plásmata, μας καλούν να προβληματιστούμε, όμως υπόσχονται και να μας διασκεδάσουν μέσα στο αθηναϊκό καλοκαίρι. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Not

shutterstock-1916587334.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Με στεναχωρεί το γεγονός πως τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα. Μπορεί η Θεσσαλονίκη να έχει εξίσου επιτυχημένους δημιουργούς που συνδράμουν στο κομμάτι της τέχνης, αλλά παρατηρώ πως τα events και οι εκθέσεις είναι εμφανώς λιγότερα απ' ό,τι στην πρωτεύουσα. Υπάρχει κι εδώ κόσμος που ενδιαφέρεται και που αναζητά τρόπους να ξεφύγει από την καθημερινότητα. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

ceresio7-mykonos-02.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Το καλοκαίρι είναι στιγμές... Τη φετινή summer season ανυπομονώ να εξερευνήσω τα must-visit καλοκαιρινά στέκια για τα οποία έχω ακούσει τα καλύτερα. Το Ceresio7 Mykonos (Καλογερά 25, Μύκονος 846 00) στο Νησί των Ανέμων είναι ένα από αυτά! Πρόκειται για μια δημιουργική και αισθητική ιδέα των DSQUARED2, Dean και Dan Caten, και του αρχιτεκτονικού γραφείου Storage Milano. Στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο που συνδυάζει αρμονικά το παραδοσιακό στυλ του νησιού με την ιταλική φινέτσα και τον κομψό μοντερνισμό της δεκαετίας του '50. Το εστιατόριο, με σεφ τον Elio Sironi, απλώνεται σε έκταση μεγαλύτερη από 400 τ.μ., σε μια όμορφη αυλή με λευκή τοιχοποιία όπου η διακόσμηση του χώρου κινείται σε κόκκινες και μπλε αποχρώσεις. Ξεκινώντας με το εντυπωσιακό δάπεδο, το πράσινο στοιχείο της φύσης που είναι απόλυτα εναρμονισμένο μέσα στο χώρο, τα κομψά καθίσματα του εστιατορίου και φτάνοντας μέχρι τα κεραμικά σκεύη στο τραπέζι, οι επισκέπτες βιώνουν την ξεχωριστή φιλοξενία του Ceresio7 Mykonos, το οποίο άνοιξε τις πύλες για τη φετινή summer season και μας περιμένει!

Not

shutterstock-689518807.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Όσο κι αν αγαπώ το καλοκαίρι, η τόσο υψηλή θερμοκρασία έναν τέτοιο μήνα είναι πραγματικά ανυπόφορη! Μια βόλτα στο κέντρο θυμίζει σαν να βρισκόμαστε τον Ιούλιο, αλλά με πολύ περισσότερο κόσμο στους δρόμους. Ίσως αυτός να είναι και ο βασικός λόγος που αποζητώ περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά διακοπές, έστω και μερικές ημέρες σε κάποιο νησί της χώρας μας. Άλλο ένα παράδειγμα για το πώς η κλιματική αλλαγή κάνει εμφανή τα σημάδια της!

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

fotografia.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ακόμα μία πρωτιά που μας κάνει περήφανους. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης , καθώς ανακηρύχθηκε ως το «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» στα «Βραβεία Αριστείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης 2022». Για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις καλύτερες πρακτικές και τις πιο καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους που εφαρμόζονται από τους μεγαλύτερους φορείς Κατάρτισης πανευρωπαϊκά. Μετά από μία πολύμηνη και άκρως απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης, ομάδα εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής έφερε την ΑΚΜΗ στην 1η θέση, ξεχωρίζοντας τη συμμετοχή της ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψηφιότητες. Η βράβευση έγινε σε ειδική τελετή, με τον Επίτροπο Απασχόλησης Νίκολα Σμιτ να ανακοινώνει τα τελικά αποτελέσματα. Πολλά συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά!

Not

david-bowie-ne-le-8-janvier-1947-capricorne.webp

Βαθμολογία: 5/10

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ "Moonage Dream" για τη ζωή του David Bowie που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών, αποφάσισα να δω το "Bowie: The Man Who Changed the World", το οποίο υπάρχει στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix. Μιλάει για τη ζωή του εκκεντρικού καλλιτέχνη από την παιδική του ηλικία μέχρι και το τέλος της ζωής του. Δυστυχώς, από την αρχή κιόλας με απογοήτευσε κι ενώ προσπάθησα να το συνεχίσω, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ούτε τα πρόσωπα αλλά ούτε και οι σκηνές και οι εικόνες κράτησαν το ενδιαφέρον μου. Αν το σκέφτεστε σας προτείνω να μην το δείτε. 

Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

1d70d9ad0b367a77c77a765888e91814.jpeg

Βαθμολογία: 10/10

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο και σπουδαία πρόσωπα, σπουδαίοι καλλιτέχνες παίρνουν -επιτέλους- τη λάμψη που τους αξίζει. Η Εύη Καλογηροπούλου απέσπασε ένα πολύ σημαντικό βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών και σίγουρα αυτό έχει από μόνο του τεράστια αξία! Η δεύτερη μικρού μήκους ταινία της, «Στον Θρόνο του Ξέρξη», απέσπασε το βραβείο Canal+ στο τμήμα «Εβδομάδα Κριτικής» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της ταινίας, έχει αναλάβει η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, σε παραγωγή του Onassis Culture, ενώ το cast συμπληρώνουν οι Γιώργος Μαζωνάκης, Άντζελα Μπρούσκου, Μυρτώ Κοντονή, Ξένια Ντάνια, Λορένζο Σαρζάν, Kevin Zans Ansong, Jordan Genidogan και Βασίλης Κουτσογιάννης.

Not

spacey.jpg

Βαθμολογία: 2/10

Ο Kevin Spacey έχει διαγράψει μία σπουδαία πορεία κι έχει ενσαρκώσει σημαντικούς ρόλους στην καριέρα του, ωστόσο, όλες οι καταγγελίες των τελευταίων ετών για σεξουαλικές επιθέσεις, έχουν αλλάξει σημαντικά την άποψη του κοινού γι' αυτόν. Κατηγορήθηκε για πρώτη φορά για παρενόχληση το 2017 κι ακολούθησαν άλλες 16 καταγγελίες ανδρών για παρενόχληση, παιδοφιλία, σωματικά αγγίγματα και κακοποίηση. Τώρα, κατηγορείται -ξανά- για άλλες τέσσερις επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, για περιστατικά που αφορούν δύο περιπτώσεις στο Λονδίνο το 2005, άλλες δύο το 2008 και κανείς δεν ξέρει, τι άλλο θα προκύψει στη συνέχεια...

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

shutterstock-345991721.jpg

Βαθμολογία: 9/10

Ζώντας ανάμεσα σε δύο χώρες και ταξιδεύοντας συχνά σε τρίτες έχω συνειδητοποιήσει πολλά τα οποία δύσκολα κανείς αναγνωρίζει όσο παραμένει στη δική του πραγματικότητα. Πρώτον κάθε λαός θεωρεί πως φταίνε οι πολιτικοί του, δεύτερον είναι πεπεισμένος πως τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα του είναι από αποφάσεις εσωτερικές, τρίτον ελάχιστοι από αυτούς που βρίσκονται σε ένα μέρος βιώνουν την πραγματική ταυτότητα ενός Ευρωπαίου. Όλα αυτά γιατί είναι θετικά; Γιατί αν τα καταλάβεις και μετά γυρίσεις πίσω μπορείς να ζήσεις με το Greek dream μερικά από τα πιο ωραία χρόνια της ζωής σου. Καλοκαίρι στην Ελλάδα είπαμε; Please insert it.

Not

shutterstock-681676399.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Η παγκόσμια κοινή γνώμη βρίσκεται πάλι συγκλονισμένη μπροστά στο μακελειό στο Τέξας. Ο 18 χρονος που σκότωσε 19 παιδιά και 2 δασκάλους έδειξε για ακόμη μια φορά πως η κοινωνία της Αμερικής αφήνει τους ανθρώπους της παραδωμένους στα πιο εσωτερικά τους ένστικτα. Δίνοντας την ευκαιρία στον κάθε ένα να κρατάει από ένα όπλο αποδεικνύει πως έχει αποτύχει. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι θάνατοι παιδιών και εφήβων οφείλονται σε ατυχήματα με όπλα. Μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μια πραγματική συζήτηση για αυτό το θέμα;

Ελένη Παπαστεργίου

Hot

de-niro-Iel8J.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Η Θεσσαλονίκη επεκτείνεται, αποκτά έναν γοητευτικό διεθνή αέρα και της ταιριάζει πολύ! Είμαι πολύ χαρούμενη που η «πόλη της καρδιάς», όπως την αποκαλώ χαϊδευτικά, έχει μεταμορφωθεί σε ένα καλλιτεχνικό κέντρο και όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος στις χολιγουντιανές παραγωγές ταινιών. Μετά τα επιτυχημένα γυρίσματα για τις ταινίες με πρωταγωνιστές τον Antonio Banderas και τον Aaron Eckhart, ακολουθεί ο Robert De Niro, το κεντρικό πρόσωπο του "Tin Soldier". Οι εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. γέμισαν με μεγάλους προβολείς, γερανούς και ειδικούς εξοπλισμούς, κάνοντας το κέντρο της πόλης να λάμπει. Ανυπομονούμε για την συνέχεια!

Not

shutterstock-1321725980.jpg

Βαθμολογία: 1/10

Κανείς δεν ξεχνά τον φόβο που είχαν προκαλέσει η «μπλε φάλαινα» και ο "Jonathan Galindo", δύο παιχνίδια άκρως επικίνδυνα για την ψυχική και σωματική υγεία και ισορροπία των παιδιών και εφήβων. Πριν λίγες ημέρες διάβασα για την νέα «τάση» στην πλατφόρμα του TikTok. Έχει τίτλο "Blackout Challenge" και ακολουθεί σχεδόν το ίδιο μοτίβο με τα ίδια ακριβώς κίνητρα δυστυχώς! Πολλοί χρήστες που ακολούθησαν τις «εντολές» του παιχνιδιού απέκτησαν σημαντικές σωματικές βλάβες. Το μήνυμα που είναι απαραίτητο να επικοινωνήσουμε ειδικά στους γονείς είναι να ενημερώνουν τα παιδιά τους και να μην φοβούνται να μοιραστούν μαζί τους σκέψεις, αγωνίες, αλλά και σημαντικές συμβουλές. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να προστατεύουν και να αγαπούν τον εαυτό τους!