fbpixel

Search icon
Search
Στη Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ ο Robert de Niro για τα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier»
ARTS & CULTURE

Στη Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ ο Robert de Niro για τα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier»

Mετά την πόλη της Δράμας, επόμενος προορισμός ήταν οι εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ.


Όπως είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ξεκίνησαν και επίσημα στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. τα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier», στην οποία πρωταγωνιστούν οι Robert De NiroJamie Foxx και Scott Eastwood. Χθες το βράδυ, ειδικοί εξοπλισμοί, γερανοί και μεγάλοι προβολείς τοποθετήθηκαν στην πρόσοψη του κτιρίου, φωτίζοντας τους κεντρικούς δρόμους μπροστά στην Δ.Ε.Θ. Όλα ήταν έτοιμα για τα βραδινά γυρίσματα, με τον Αμερικανό ηθοποιό, Robert De Niro, να καταφτάνει από την πόλη της Δράμας, όπου έγινε ο πρώτο κύκλος. Ένα οργανωμένο σκηνικό επικράτησε μαζί με τα φορτηγά των συνεργείων παραγωγής. Xoλιγουντιανοί ηθοποιοί θα βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης για πενήντα ημέρες. Τα γυρίσματα θα ολοκληρωθούν την 25η Ιουλίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο δημοφιλής ηθοποιός για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται στην πόλη μας, θα διαμένει στο Macedonia Palace

shutterstock-448604470.jpg


«Tin Soldier»

Μια ταινία δράσης με την επίσημη υπογραφή των εταιριών παραγωγής "Current Entertainment" και "Unified Pictures" και τους Steven Chasman και Keith Kjarval αποτελεί την τρίτη σημαντική απόδειξη της καλλιτεχνικής συνέργειας μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής που λαμβάνει χώρα στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. O Steven Chasman είχε δηλώσει ότι τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο έγινε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη αναζήτηση τοποθεσίας ωστόσο είχε αρκετό κρύο και τότε σκέφτηκε ότι η Ελλάδα δεν ήταν αυτό που πίστευε. Πλήθος κομπάρσων θα «ντύσουν» τα σκηνικά και θα βοηθήσουν στην εκτέλεση των γυρισμάτων και αυτής της παραγωγής. 

Η Θεσσαλονίκη ως κέντρο χολιγουντιανών ταινιών

img-20220524-204927-htvAB.jpg

Με αφορμή την συγκεκριμένη παραγωγή, συνομιλήσαμε με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκη κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας: «Αν δεν μπορεί η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει το σκηνικό μεγάλων χολιγουντιανών παραγωγών, τότε ποια άλλη πόλη θα μπορούσε; Είμαστε ευτυχείς που οι συντονισμένες προσπάθειες αποδίδουν καρπούς και φέρνουν αυτήν την τόσο θετική εξέλιξη για την πόλη. Πέραν της διαφήμισης για τη Θεσσαλονίκη, της ενίσχυσης του brand name της, τον σημαντικό κύκλο εργασιών που αφήνει εκατομμύρια στην πόλη και ενισχύει την απασχόληση, αυτές οι ταινίες ανοίγουν έναν νέο δρόμο. Βλέπουμε ότι η μία παραγωγή διαδέχεται την άλλη, καθώς γίνονται ευρύτερα γνωστά τα πλεονεκτήματα του τόπου και έτσι η προοπτική καθιέρωσης της Θεσσαλονίκης ως πόλης ιδανικής για κινηματογραφικές παραγωγές αξιώσεων και υψηλών απαιτήσεων γίνεται πραγματικότητα. Υπέροχες τοποθεσίες, πολλές εναλλακτικές, αστικός πολιτισμός, κτίρια, γαστρονομία και περιβάλλον δεν περνούν πλέον απαρατήρητα. Θέλω να πιστεύω ότι και οι μεγάλοι αυτοί αστέρες του Χόλιγουντ θα απολαύσουν τις ομορφιές της πόλης και θα γίνουν οι καλύτεροι "πρεσβευτές'' της στο εξωτερικό.Η τελευταία παραγωγή με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατά 80% θα γυριστεί στην πόλη μας».