fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε



Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

238973954-955456458363334-8446097834680334734-n-1.jpg
Image source: @benakishop

Βαθμολογία: 10/10

Ο πολιτισμός μας είναι γεμάτος διαφορετικές πτηχές και η κάθε μία συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Αυτά τα ξεχωριστά χρυσά σκουλαρίκια, από το Μουσείο Μπενάκη αποτελούν πιστά αντίγραφα ενός ζευγαριού από την Ήπειρο, του α’ μισού 18ου αι. Παρουσιάστηκαν πιο μοντέρνα και σύγχρονα από ποτέ, καθώς μπορούν να κυριαρχήσουν σε κάθε μας εμφάνιση. 

Not

galazia-nera-2.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Η Χαλκιδική αποτελεί μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας με πολλές κρυφές ομορφιές. Παρόλα αυτά παρατηρούμε ότι η συγκέντρωση του κόσμου σε μερικά σημεία της που από την μία πλευρά την μετατρέπει σε κοσμοπολίτικο προορισμό, δεν παύει να «χαλάει» λίγο από αυτήν τη μοναδικότητά της. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

img-7820.jpg


Βαθμολογία: 9/10

Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το να βλέπουμε τις γυναίκες γύρω μας να είναι ενωμένες σαν μια γροθιά δύναμης -ειδικά αυτήν την περίοδο που τα δικαιώματα πολλών καταπατούνται. Στην ουσία, έχουν η μία την άλλη και η τρέχουσα επικαιρότητα το αποδεικνύει περίτρανα, ενώ για άλλη μια φορά στέκονται στα πόδια τους, όσο ακατόρθωτο κι αν φαντάζει. Έχουν μάθει να πολεμούν και να νικούν όλες τις απειλές γύρω τους. Ας είναι αυτή η τελευταία φορά που βρίσκονται αντιμέτωπες με αυτές τις ανατριχιαστικές καταστάσεις.


Not

42d1940c9a7a40664da156c40a277d26.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, με κυριεύει αυτή η μελαγχολία που οφείλεται στο ότι το καλοκαίρι έχει σχεδόν τελειώσει, παρόλο που στην πραγματικότητα δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα, παρά μόνο οι αριθμοί στο ημερολόγιο. Δε χρειάζεται να σκεφτόμαστε πως ακολουθεί μια δύσκολη σεζόν, ούτε να κάνουμε από τώρα συνοδοιπόρο μας το άγχος για τους ρυθμούς της ρουτίνας στους οποίους πρέπει και πάλι να ενταχθούμε. Γιατί είναι ακόμα καλοκαίρι και πρέπει να το απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο! 

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

1d11e5ebeed3c42540f69555bbe34fb8-xl.jpg


Βαθμολογία: 10/10

Οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στη χώρα μας έχουν συγκλονίσει όλους και οι προσπάθειες διάφορων οργανώσεων αλλά και των πολιτών έχουν τεράστια ανταπόκριση. Μία εξίσου σημαντική κίνηση είναι αυτή της Dust & Cream. Πιο συγκεκριμένα, η CREAM TEAM παρέχει μέρος των εσόδων των καταστημάτων DUST+CREAM συνολικά για την περίοδο από 09.08.2021 έως 22.08.2021 στην ανακούφιση των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα. Το ποσό αφού συγκεντρωθεί θα αποδοθεί στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας προκειμένου να διατεθεί στην αποκατάσταση των ζημιών στις περιουσίες των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Επιπλέον δεσμεύεται σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και τις μη-κυβερνητικές οργανώσεις, να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία αναδάσωσης των καμένων περιοχών, προκειμένου να αποκατασταθεί όσο γίνεται πιο άμεσα το φυσικό περιβάλλον στις περιοχές αυτές.

Not

240111096-527401751697026-9221279868445736188-n.jpg

Βαθμολογία: 4/10

Η παραπάνω εικόνα περιγράφει ακριβώς όλα αυτά που αισθάνομαι τον τελευταίο καιρό με την κατάσταση που βιώνει ο πλανήτης μας εδώ και κάποιους μήνες. Ο COVID-19, οι γυναικοκτονίες, οι πυρκαγιές, η κρίση στο Αφγανιστάν, η κλιματική αλλαγή... Υπάρχει άραγε ακόμα ελπίδα; Έχει μείνει κάτι να σωθεί; Ειλικρινά, δεν ξέρω την απάντηση πια!


Αγάπη Γαβριηλίδου

Hot

shutterstock-324636698.jpg
Βαθμολογία: 9/10
Τα τελευταία χρόνια, η αλήθεια είναι πως όλο και περισσότεροι επιλέγουν να φύγουν για διακοπές αυτό το διάστημα κι ακόμη και τον Σεπτέμβρη. Γι΄αυτούς που δε θέλουν να βρεθούν σε ένα νησί γεμάτο με κόσμο, αυτή η περίοδος μοιάζει ιδανική επιλογή. Η Ελλάδα είναι γεμάτη με πανέμορφα μέρη, τα οποία μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε κι αν δεν έχετε κλείσει κι εσείς τις διακοπές σας, ήρθε η ώρα να επιλέξετε το αγαπημένο σας νησί και να βρεθείτε σε αυτό, μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Θα έχετε τη δυνατότητα να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε την κάθε στιγμή μακριά από την πολυκοσμία. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Νοt
611a43ebc040ad0018ce6bdd.jpeg

Βαθμολογία: 0/10

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν κι η επικράτηση των Taliban απασχολεί τη διεθνή επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες. Τα φρικιαστικά βίντεο, οι εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό κι οι μαρτυρίες των ίδιων των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί αποτυπώνουν πλήρως την κατάσταση σε μία χώρα, που ήδη έχει περάσει πολλά αυτά τα χρόνια. Την ίδια στιγμή, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα, ωστόσο κανείς δεν αντιδρά. Κανείς δεν αναλαμβάνει δράση, δεν κινητοποιείται, αφήνοντας έναν ολόκληρο λαό στη μοίρα του. Οι μητέρες προσπαθούν να περάσουν τα μωρά τους πάνω από συρματοπλέγματα, γυναίκες κάθε ηλικίας είναι αντιμέτωπες με το θάνατο και τα βλέμματα όλων είναι γεμάτα πόνο και φόβο. Μέχρι πότε;

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

pancakes-zPY8B.jpg

Βαθμολογία: 8/10

Ο καιρός χαλάει και μου θυμίζει για ακόμη μια φορά πως οι εποχές έρχονται για να φύγουν και πως οι άνθρωποι είμαστε εδώ για να τις παρατηρούμε και για να τις γευόμαστε σε κάθε τους μορφή. Όχι πως χρειαζόταν σε κάποιον αυτή η παρατήρηση, αλλά ήθελα απλώς να μου (μας) θυμίσω τώρα που έρχεται το φθινόπωρο να είμαστε πιο δεκτικοί, με όλα. Με αυτά που μας περιβάλλον, με αυτά τα αόρατα που παλεύουμε και με εκείνα τα μικρά και μεγάλα που χαρακτηρίζουν το δρόμο μας. Γιατί αυτός είναι. Θα βάλω pancakes σαν περιγραφή γιατί πραγματικά αυτά αντιπροσωπεύουν όλα τα πρωινά που είμαστε μόνοι και δίνουμε αξία σε κάθε μας δευτερόλεπτο. Όπως ακριβώς πρέπει.

Not

tsitsipas-5.jpg

Βαθμολογία: 6/10

Δημιουργώντας απόψεις, χτίζοντας αντιλήψεις. Αυτό θα μπορούσε να είναι τίτλος, υπότιτλος ή και ολόκληρο κείμενο μέσα σε 4 λέξεις. Με τόσα νοήματα και άλλες τόσες σημασίες. Εν προκειμένω αφορά φυσικά όλους τους ανθρώπους που έχουν απόψεις σε θέματα που κανείς δε τους δικαιοδοτεί. Οι τενίστες μιλούν για το τένις, οι γιατροί για την ιατρική και οι δικηγόροι για τα εγκλήματα. Τι; Δεν μπορούμε να έχουμε άποψη; Εύλογη η αυτοερώτηση και για αυτό το λόγο αυτοδιορθώνομαι λέγοντας πώσ: Ναι, μπορούμε αρκεί να βασίζεται κάπου.