fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR βαθμολογούν τα #Ηot_οr_Νot νέα της εβδομάδας

Ό,τι ξεχώρισαν, τους έκανε εντύπωση ή τους δυσαρέστησε


Σταυρούλα Κλειδαριά

Hot

2-T4NaC.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ο μήνας Μάρτιος πήρε το όνομά του από το λατινικό όνομα του Θεού Άρη, Mars. Ο Μάρτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Ελλάδα, στα Ελευσίνια μυστήρια. Εκεί οι νεαροί μύστες φορούσαν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί χέρι και αριστερό πόδι, ενώ οι νεαρές γυναίκες στόλιζαν με αυτή το άγαλμα της Αθηνάς. Σύμφωνα με την πιο σύγχρονη παράδοση, Μάρτη ή αλλιώς Μαρτιά, φορούσαν τα μικρά παιδιά για να μην «καούν» από τον ανοιξιάτικο ήλιο. Μόλις δύο μέρες έμεινα για να υποδεχθούμε το καινούριο μήνα και μαζί του να φορέσουμε όλοι το δικό μας Μάρτη. Δε μπορώ να μη σας προτείνω τη φετινή επιλογή που ξεχωρίζω και θα που δε βλέπω την ώρα να τη φορέσω. Πρόκειται για το Μάρτη-χελιδόνι που έχει σχεδιάσει η αρχιτέκτονας, Μπέλα Λουλουδάκη. Διαφορετικός, minimal και ιδιαίτερος, θα μπορείτε να το φοράτε στην καθημερινότητά σας και μετά το τέλος του μήνα. Plus, αποτελεί μία ιδανική επιλογή για δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Not

clkwu-pl9sn.jpg
Image source: @yperoxes.gynaikes

Βαθμολογία: 3/10

Δεν μπορώ να ανεχτώ την κάθε μορφής λεκτικής, ψυχικής και σωματικής βίας που συμβαίνει δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό στην κοινωνία μας. Εκείνο που με θλίβει ακόμα περισσότερο είναι η αποσιωπίοιησή της, η οποία συμβαίνει συχνά και το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα είναι να οδηγεί σε αδιέξοδο. 

Κωνσταντίνος Τανιάς

Hot

img-4914.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Ο Stephen Curry, τρεις φορές πρωταθλητής και δύο φορές MVP με την ομάδα των Golden State Warriors, λανσάρει το νέο του brand “THE CURRY Brand”, σε συνεργασία με την UNDER ARMOUR, με σκοπό να αλλάξει το «παιχνίδι» για τα καλά και να θέσει νέα θεμέλια στη βιομηχανία της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης. Πρόκειται για μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συλλογή -την οποία έχω ήδη λατρέψει- με απίστευτα comfortable σχεδίαση, η οποία αποτελείται τόσο από αθλητικά ρούχα όσο και από παπούτσια. Και το καλύτερο; Ο βασικός λόγος δημιουργίας του brand είναι η ενίσχυση των μπασκετικών κοινοτήτων στην Αμερική, καθώς ένα ποσοστό των ετήσιων εσόδων θα επενδύεται σε κοινότητες με λιγότερους πόρους!

Not

img-4915.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Οι αποκαλύψεις και τα νέα δεδομένα στους χώρους του θεάματος αλλά κι εκεί που ελάχιστοι «σπάνε» τη σιωπή τους, ολοένα και αυξάνονται κι έχουν τον τρόπο να σοκάρουν. 2021 και ακόμα κάνουμε λόγο για ρατσισμό απέναντι σε ανθρώπους που απλώς επιλέγουν να διατηρούν ένα ήσυχο προφίλ, ακραίες συμπεριφορές σε όσους προσπαθούν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και κακοποιητικές στάσεις σε εκείνους που δεν έχουν τη δύναμη να αντιδράσουν, ακόμα και σε μικρά παιδιά. Ας γίνει αυτή μια καλή και ηχηρή αρχή για να διώξουμε μακριά τέτοιου είδους ζητήματα που δεν ανήκουν στο σήμερα και ας καταστεί η ελπίδα ως η μοναδική σανίδα σωτηρίας.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

Hot

00037-fendi-fall-21.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Όπως γνωρίζετε όλες οι fashion lovers, την Τετάρτη ξεκίνησε η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021. Μέχρι στιγμής όλοι οι οίκοι και οι σχεδιαστές έχουν παρουσιάσει δημιουργίες και παραστάσεις που μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον. Είμαι τόσο χαρούμενη που επιτέλους γνωστά και διάσημα fashion houses επιλέγουν να θέσουν ως βασικό στοιχείο στις συλλογές τους την άνεση και τη δυνατότητα να εντάξουμε τις δημιουργίες τους στην καθημερινότητα μας ανεξαρτήτως στιλ. Πιστεύω ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι ένα από τα θετικά που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο. 

Not

01c99203f9ce56638d10b52d0f460264.jpg

Βαθμολογία: 5/10

Η επίσημη έναρξη της άνοιξης απέχει μόλις μιαν ανάσα αλλά οι ηλιόλουστες μέρες έχουν κάνει την εμφάνιση τους. Μου έχει λείψει τόσο πολύ μια βόλτα με φίλους κι ένα «ήρεμο» μεσημεριανό φαγητό κάτω από τον ήλιο. Καθώς η μέρα μεγαλώνει αυτή η ανάγκη γίνεται όλο και πιο έντονη. Ελπίζω να μην είναι πολύ μακριά οι γεμάτες ελπίδα ημέρες που θα έρθουν.

Αναστασία Πολίτογλου

Hot

mosialos-1.jpg

Βαθμολογία: 10/10

Έχω μάθει να ακούω τη γνώμη των ανθρώπων που έχουν λόγο να μιλάνε για συγκεκριμένα θέματα. Έκαστος στο είδος του που έλεγε και η παλιά και αγαπημένη διαφήμιση των παιδικών μας χρόνων. Ο κ. Μόσιαλος, λοιπόν, είναι ένας από αυτούς που έχει το επίσημο δικαίωμα να το κάνει για το θέμα των εμβολίων και για αυτό το λόγο, οι πρόσφατες δηλώσεις του με κάνουν περισσότερο από χαρούμενη. Όπως ανέφερε: «Έξι εμβόλια είναι κατά 100% αποτελεσματικά, όσον αφορά την προστασία που παρέχουν από νοσηλεία ή θάνατο, εάν μετά τον εμβολιασμό κάποιος κολλήσει κορωνοϊό, είτε το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη είτε την παραλλαγή που κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία.» Αυτό δεν αποτελεί έναν ευχάριστο λόγο να περιμένουμε το Μάρτιο;

Not

5248989.jpg

Βαθμολογία: 3/10

Προσφυγή κατά της προφυλάκισης ετοιμάζει ο δικηγόρος του. Μια από τις φράσεις που ακούγονται όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες. Και που από όσο φαίνεται ικανοποιούν μια μερίδα των πολιτών. Δεν είναι λυπηρό, λοιπόν, το πώς αυτό συμβαίνει αλλά είναι αδιανόητο πώς κάποιος έχει τη δύναμη να το υποστηρίξει στον επικρατέστερο δημόσιο διάλογο της εποχής που δεν είναι άλλος από αυτόν που γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε, λένε, πως είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας.