fbpixel

Search icon
Search
Oι συντάκτες του GLOW.GR παρουσιάζουν τους αγαπημένους τους καλοκαιρινούς προορισμούς
WHAT'S GLOW

Oι συντάκτες του GLOW.GR παρουσιάζουν τους αγαπημένους τους καλοκαιρινούς προορισμούς

Τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα


Σταυρούλα Κλειδαριά

shutterstock-718773277.jpg


H Πάτμος είναι το αγαπημένο μου νησί που έχει μπει στην καρδιά μου εδώ και χρόνια και συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που για μένα το κάνουν μοναδικό και αξεπέραστο. Aγαπώ την αρχοντική αύρα που αποπνέει η Χώρα της, και την αίσθηση μυστικιστικής ανάτασης που νοιώθεις σε κάθε σημείο της, σαν να γίνεσαι κοινωνός μιας ανώτερης συνάντησης με το Θείο. Λατρεύω την κομψότητα των σπιτιών της κι αυτή την αίσθηση πως ο τόπος αυτός είναι μοναδικός, απόκοσμος, σαν να ανήκει αλλού με ομορφιές και παραλίες του παραδείσου. Προτιμώ και τον κόσμο του, που συνειδητά έχει επιλέξει να ζει στο πιο όμορφο και ιδανικό κομμάτι της Ελλάδας. Και επιστρέφει, ξανά και ξανά!

Κωνσταντίνος Τανιάς

shutterstock-1165420888.jpg


Αυτός ο Δεκαπενταύγουστος με βρίσκει στην Ίο -ένα νησί που σίγουρα είναι πολλά παραπάνω από το nightlife για το οποίο είναι φημισμένο. Αν και λίγα 24ωρα εδώ, η γοητεία αυτού του τόπου με έχει συναρπάσει. Όπου κι αν στρέψω το βλέμμα μου, όλα φαντάζουν ονειρικά, κι αν έπρεπε να δώσω μια εικόνα στην έννοια «παράδεισος», τότε σίγουρα αυτή θα ήταν κάποιο καλντερίμι αυτού του νησιού με θέα το απέραντο γαλάζιο. Ας χαρούμε αυτές τις καλοκαιρινές ημέρες εκεί όπου μόνο εμάς ευχαριστεί κι ας ορίσουμε την ευτυχία με τον δικό μας τρόπο. Η ομορφιά της Ελλάδας, άλλωστε, μετατρέπεται στο ιδανικό background για κάθε δυνατή εμπειρία, που θα μας συντροφεύει για πάντα.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου

shutterstock-1333794359.jpg

Δε μπορώ να κρύψω ότι λατρεύω την Κυκλαδίτικη ομορφιά και γι' αυτό προσπαθώ κάθε καλοκαίρι να επισκέπτομαι περισσότερα από ένα νησιά. Πέρσι πέρασα μέρος των διακοπών μου στη Σίφνο, για πρώτη φορά, και από την αρχή της παραμονής μου σκέφτηκα ότι πρόκειται για ένα νησί που θα ήθελα να δοκιμάσω να ζήσω μόνιμα. Πιο συγκεκριμένα έμενα στο Κάστρο του νησιού και είμαι σίγουρη ότι δε θα ξεχάσω την μοναδικότητα του όσα χρόνια κι αν περάσουν. Η εκκλησία των Επταμάρτυρων στην άκρη του γκρεμού είναι κάτι το ξεχωριστό και κάθε ένας από εσάς πρέπει να την επισκεφθεί έστω και μία φορά στη ζωή του. Η γαλήνη που θα νιώσετε δεν περιγράφετε με λόγια. Plus, το υπέροχο φαγητό του νησιού και τα γραφικά χωριουδάκια του θα σας κάνουν να θέλετε να επεστρέφετε στη Σιφνό κάθε χρόνο!

Αγάπη Γαβριηλίδου

shutterstock-796516834.jpg

Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε, μπορεί συχνά να χανόμαστε στους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας, ωστόσο βαθιά μέσα μας, όλοι γνωρίζουμε πως είμαστε ευλογημένοι που γεννηθήκαμε στην Ελλάδα. Η χώρα μας διαθέτει αμέτρητους προορισμούς για το καλοκαίρι και το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε ποιος μας ταιριάζει περισσότερο. Για μένα, το απόλυτο μέρος, το πιο αγαπημένο μου νησί είναι η Κρήτη. Αυτός ο τόπος τα προσφέρει όλα! Μπορείς να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις, να απολαύσεις το πιο νόστιμο φαγητό, να κολυμπήσεις σε φοβερά όμορφες παραλίες, να περπατήσεις στα δρομάκια της... Η Κρήτη είναι ο δικός μου summer προορισμός κι αν δεν την έχετε επισκεφτεί, θα πρέπει σίγουρα να μπει και στη δική σας λίστα!

Αναστασία Πολίτογλου

shutterstock-1735781963.jpg


O απόλυτα περιζήτητος προορισμός των weekenders της Αθήνας, έχει γίνει και ο δικός μου αγαπημένος. Το Αγκίστρι ξεχωρίζει για την καταπράσινη αύρα και τα παραδεισένια νερά των θαλασσών του. Υπό τη σκιά της πανέμορφης Αίγινας και σε ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα, το εν λόγω νησί παρουσιάζεται ως μια αναπάντεχη έκπληξη όσων επισκεπτών έχουν βρεθεί σ’ αυτό για τις διακοπές ή τα Σαββατοκύριακά τους. Το free camping με πρώτη γραμμή τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα κρυστάλλινα νερά, η πεζοπορία στα γραφικά σοκάκια, οι καταδύσεις για τους λάτρεις των extreme sports, το ψάρεμα των πρώτων πρωινών ωρών και η ποδηλασία κάτω από το λαμπερό ήλιο και με background το πράσινο ειδυλλιακό τοπίο, αποτελούν μερικές από τις δραστηριότητες που δεν θα έπρεπε να λείπουν από τη must to do list των εκδρομέων.