fbpixel

Search icon
Search
Οι συνήθειες που όλοι ακολουθούμε και δεν είναι καλές για την υγεία μας
WELLNESS

Οι συνήθειες που όλοι ακολουθούμε και δεν είναι καλές για την υγεία μας

Ανακαλύψτε ποιες είναι αυτές και αλλάξτε τες


Η λανθασμένη πληροφόρηση έχει οδηγήσει στο γεγονός να έχουμε υιοθετήσει μια συγκεκριμένη ρουτίνα εκ της οποίας πολλά πράγματα δεν είναι όπως τα νομίζουμε. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ένα παραπάνω προσεκτικοί και να αναζητάμε έγκυρες πηγές για όσα αφορά την υγεία του οργανισμού μας. Από την πιο απλή συνήθεια μας, όπως η κατανάλωση τροφών, εάν πραγματοποιούνται λανθασμένα μπορούν στον χρόνο να προκαλέσουν επιπτώσεις. Γι' αυτό εμείς συγκεντρώσαμε τις πιο βασικές συνήθειες που κυριαρχούν στην ζωή μας και μέχρι σήμερα είχαμε την γνώση ότι είναι σωστές και υγιεινές, αλλά δεν υποστηρίζονται από έρευνες.

Τι οφείλουμε να αλλάξουμε στην ρουτίνα μας;

Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών

shutterstock-481603627.jpg

Οι διατροφικές συνήθειες είναι ένα φλέγον ζήτημα και αρκετά σοβαρό, εάν διαχειριζόμαστε λάθος το σώμα μας. Ένα λάθος που πιστεύουν πολλοί ότι αποδίδει θετικά είναι να μην καταναλώνουν προϊόντα χωρίς λιπαρά, με σκοπό να αδυνατίσουν. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι ότι η αλήθεια διαφέρει, αφού οι τροφές χωρίς λιπαρά μπορεί να περιέχουν άλευρα, επεξεργασμένα σάκχαρα και πολλά άλλα πρόσθετα που μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους.

Έντονη καθημερινή γυμναστική

shutterstock-1191654085.jpg

Φυσικά, σε αυτό το θέμα δεν αναφερόμαστε σε αθλητές που τους επιτρέπεται και λόγω φυσικής κατάστασης, αλλά στον μέσο άνθρωπο. Ειδικότερα όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο περισσότεροι στρέφονται προς την γυμναστική. Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στο σώμα μας και να μην το κουράζουμε, να ακούμε τις ανάγκες του και να του δίνουμε τον κατάλληλο χρόνο ανάρρωσης. Με την καθημερινή γυμναστική δεν θα αλλάξει ριζικά το σώμα, αλλά μπορεί εύκολα να το τραυματίσετε. Μην υπερβάλλετε και αφιερώστε χρόνο στην γυμναστική σας 3-4 φορές την βδομάδα με ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα.

Έκθεση στον ήλιο

82d16ed797cd6975988abb7e92928093.jpg

Η λήψη της βιταμίνης D είναι σαφώς σημαντική και απαραίτητη για τον οργανισμό μας, αλλά η συνεχής και διαρκής έκθεση μας στον ήλιο είναι ταυτόχρονα επικίνδυνη. Όταν έρχονται οι ζεστές καλοκαιρινές μέρες περνάμε ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο και αυτό μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρκίνο του δέρματος. Ο ήλιος είναι επικίνδυνος για τυχόν εγκαύματα, για αυτό μην εκθέτετε το σώμα σας ειδικά μεσημεριανές ώρες κάτω από την ακτινοβολία του ήλιου. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και προτιμήστε να κάνετε ηλιοθεραπεία απογευματινές ώρες και φυσικά δεν ξεχνάμε ποτέ να προφυλάσσουμε το σώμα μας είτε στη βόλτα μας είτε στη παραλία με την χρήση του αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

Υπερβολική ποσότητα νερού

shutterstock-1173699880.jpg

Η κατανάλωση νερού επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην υγεία μας, αλλά όπως σε κάθε περίπτωση, έτσι κι εδώ οφείλεται να γίνεται με μέτρο. Όλοι αναφέρουν την σπουδαιότητα της κατανάλωσης νερού με αποτέλεσμα πολλοί να παρασύρονται και να ζορίζουν τους εαυτούς τους να καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που μπορεί να αλλάξει τη λειτουργία των νεφρών μας και τη διάρθρωση του αίματος. Οι ειδικοί συνιστούν 6 με 8 ποτήρια ημερησίως ή το περισσότερο 2 λίτρα.

Εγγραφείτε στο GLOW Newsletter για να ενημερώνεστε για όλα τα wellness θέματα που σας απασχολούν!