fbpixel

Search icon
Search
Οι πρεμιέρες που τράβηξαν όλα τα βλέμματα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών
ARTS & CULTURE

Οι πρεμιέρες που τράβηξαν όλα τα βλέμματα στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών

Νέες παραγωγές και λαμπεροί stars του Hollywood δεν σταματάνε να εντυπωσιάζουν στο Φεστιβάλ των Καννών


Το 77ο Cannes Film Festival συνεχίζει τη διεξαγωγή του με back to back πρεμιέρες. Οι νέες αυτές παραγωγές παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο φεστιβάλ και έχουν ήδη τραβήξει τα βλέμματα κάθε λάτρη του κινηματογράφου. Τα πολυαναμενόμενα film ξεχώρισαν, τόσο λόγω των ταλαντούχων και λαμπερών ηθοποιών της βιομηχανίας, όσο και για λόγους σκηνοθεσίες και script που διαθέτουν. Χολιγουντιανές παραγωγές με πρωτότυπες αλλά κλασσικές υποθέσεις και σενάρια ξεδιπλώνονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ των Καννών, ενώ περιμένουμε και πολλά ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί.

Ας δούμε τις πρεμιέρες που έκλεψαν τις εντυπώσεις και κορύφωσαν την ενέργεια του φεστιβάλ και κατέκτησαν τις καλύτερες κριτικές από τους ειδικούς του χώρου!

Rumors

170047.webp
Η ταινία 'Rumours" είναι μία νέα σκοτεινή κωμωδία, σε σκηνοθεσία των Guy Maddin, Evan Johnson και Galen Johnson. Πρωταγωνιστούν οι φανταστικές Cate Blanchett και Alicia Vikander, που έκαναν αρκετά αισθητή την παρουσία τους τόσο στο κόκκινο χαλί, όσο και στην αίθουσα προβολής. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών στις 18 Μαΐου 2024.

Στην ταινία παρακολουθούμε τους παγκόσμιους ηγέτες να συναντιούνται στο Group of 7, ενώ προσπαθούν να συντάξουν κοινή δήλωση για μια απροσδιόριστη παγκόσμια κρίση. Στη συνέχεια όμως βρίσκονται χαμένοι στο δάσος και περικυκλωμένοι από πυκνή ομίχλη. Απειλούμενοι από τα απέθαντα σώματά του και έναν γιγάντιο εγκέφαλο, περιηγούνται στα βασανισμένα πάθη μεταξύ τους. Η ατραξιόν της ταινίας, φυσικά, είναι η Cate Blanchett,η οποία παρουσιάζεται αθυρόστομη και αστεία στο ρόλο της χαζοχαρούμενης οικοδέσποινας της συνόδου κορυφής, Hilda Ortmann, μια Γερμανίδα καγκελάριος με περίπου το ίδιο χτένισμα και γούστο με την Angela Merkel. Όπως φαίνεται είναι η σειρά της Γερμανίας να υποδεχτεί τους ηγέτες των έξι άλλων δημοκρατιών της G7, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και, όπως επανειλημμένα αναφέρεται με αυτοσαρκαστική δυσπιστία, του Καναδά. Ένα Σαββατοκύριακο γευμάτων, δείπνων και επιφανειακών πολιτικών συζητήσεων σε ένα πολυτελές, απομονωμένο εξοχικό κτήμα, όπου δεν θα χρειαστεί να δουν απλούς ανθρώπους, τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Horizon: An American Saga — Chapter 1

share.jpg

Μία αμερικανική επική ταινία γουέστερν, που χωρίζεται σε δύο μέρη, σε συνεργασία με τον Jon Baird, σε παραγωγή, σκηνοθεσία και πρωταγωνιστικό ρόλο του μοναδικού Kevin Costner. Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί ένα καστ που αποτελείται από τους Sienna Miller, Sam Worthington, Giovanni Ribisi, Jena Malone, Abbey Lee, Michael Rooker, Danny Huston, Luke Wilson, Isabelle Fuhrman, Jeff Fahey, Will Patton, Tatanka Means, Owen Crow Shoe, Ella Hunt, Jamie Campbell Bower και Thomas Haden Church.

Περιγράφεται ως ένα κινηματογραφικό γεγονός δύο τμημάτων, όπου το Κεφάλαιο 1 έκανε πρεμιέρα στο 77ο Φεστιβάλ Καννών στις 19 Μαΐου και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 28 Ιουνίου, ενώ το Κεφάλαιο 2 θα κυκλοφορήσει στις 16 Αυγούστου, και τα δύο από την Warner Bros Pictures. Τοποθετείται στην περίοδο του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου και απεικονίζει την επέκταση της αμερικανικής Δύσης. Η ταινία διαδραματίζεται το 1859 σε περιοχές που εκτείνονται από το Wyoming έως το Kansas και έχει επιβλητικά σκηνικά που μοιάζουν με το Monument Valley. Ένα μεγάλο μέρος της ταινίας είναι χτισμένο γύρω από τη βία που ξεσπά ανάμεσα στους εποίκους και τις φυλές των ιθαγενών, ένα θέμα που την πηγαίνει πίσω στην εποχή που τα αμερικανικά γουέστερν ήταν σε μεγάλο βαθμό ρατσιστικά.

The Substance

substance-movie.png
Μία ανατρεπτική ταινία τρόμου, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Coralie Fargeat, με πρωταγωνιστές την μαγευτική Demi Moore, τη Margaret Qualley και τον Dennis Quaid. Η συγκεκριμένη επιλέχθηκε ακόμη και για να διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου έκανε πρεμιέρα στις 19 Μαΐου 2024. 

Σοκαριστικό και έντονο και αλλόκοτα διασκεδαστικό, το "The Substance" είναι μια φεμινιστική ταινία τρόμου, που αφορά το σώμα και αξίζει να προβληθεί σε κάθε είδους κινηματογραφική αίθουσα. Η Coralie Fargeat, η σεναριογράφος-σκηνοθέτης του film, έχει μια φωνή που είναι πλάγια αλλά ταυτόχρονα in-your-face, φανταχτερά προσιτή και συναρπαστικά ακραία. Αντλεί μεγάλο μέρος από την υπερβολική προσπάθεια που έχει καταλήξει να ορίζει τις ταινίες τρόμου, αλλά σε αντίθεση με την πλειοψηφία αυτών των ταινιών, το "The Substance" είναι το έργο ενός σκηνοθέτη με όραμα και έχει κάτι πρωτότυπο να μας πει. 

Bird

mv5bodvhnjhjogqtngmzoc00zjm5ltgzy2mtzdkxzwyyyjlindrjxkeyxkfqcgdeqxvyodiyoteymzy-at-v1.jpg

Το "Bird" αποτελεί μια δραματική ταινία του 2024, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Andrea Arnold και με πρωταγωνιστή τον Barry Keoghan. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών στις 16 Μαΐου 2024.

Η υπόθεση της νέας αυτής ταινίας ακολουθεί την Bailey, η οποία ζει με τον αδελφό της Hunter και τον πατέρα της Bug, που τους μεγαλώνει μόνος του σε μια μικρή κοινωνία στο βόρειο Kent. Ο Bug ωστόσο, δεν έχει πολύ χρόνο να τους αφιερώσει και έτσι η Bailey αναζητά αλλού την προσοχή και την περιπέτεια. Η Bailey όμως βρίσκει συχνά τον εαυτό της στη θέση του μάρτυρα ανησυχητικών εγκλημάτων που σχετίζονται με συμμορίες μεταξύ των μεγαλύτερων εφήβων. Ακόμη και αυτό όμως, όπως και τα πάντα στη ζωή της, της φαίνονται αδιάφορα, εκτός από την αγάπη της για τα πουλιά. Και τότε συμβαίνει κάτι παράξενο, ένας εκκεντρικός, προβληματισμένος τύπος που ονομάζεται Bird εμφανίζεται και ζητάει από την Bailey βοήθεια.