fbpixel

Search icon
Search
Oι πλαστικές επεμβάσεις με άμεσα αποτελέσματα σε λίγο χρόνο
MAGAZINE

Oι πλαστικές επεμβάσεις με άμεσα αποτελέσματα σε λίγο χρόνο

Insta plastic για άμεση ανανέωση!


Οι εποχές πλέον έχουν αλλάξει και το ταμπού των αισθητικών επεμβάσεων έχει ξεπεραστεί. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια η Πλαστική Χειρουργική παρουσιάζει τρομερή άνοδο, αφού όλο και περισσότερες γυναίκες και άντρες δεν διστάζουν να δοκιμάσουν κάποια θεραπεία. Εκτός από τη διόρθωση, τη βελτίωση και την αποκατάσταση, οι επεμβάσεις αυτές ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, όταν φυσικά γίνονται με μέτρο και από τον εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Εάν, λοιπόν, θέλετε να αλλάξετε κάτι επάνω σας, βάλτε το στο πλάνο και τολμήστε το! Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι ανώδυνες και η επιστροφή σας στις δραστηριότητές σας, πιο άμεση από ποτέ. Δείτε ποιες επεμβάσεις γίνονται… μια κι έξω και διαρκούν για μια ζωή!

ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Πώς εφαρμόζεται: Εάν το βλέμμα σας δείχνει κουρασμένο και γερασμένο, με τη μέθοδο αυτή αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος στα άνω βλέφαρα ή στις σακούλες κάτω από τα μάτια, χαρίζοντάς σας νεανικό βλέμμα. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται (επεμβατικές και μη) και το αποτέλεσμα είναι άμεσο μετά το χειρουργείο. Τα ράμματα αφαιρούνται έπειτα από πέντε έως εφτά ημέρες, και στη συνέχεια επιστρέφετε στην εργασία σας. Μετά την επέμβαση ενδέχεται να εμφανιστούν εκχυμώσεις και οίδημα.

  • Διάρκεια επέμβασης: 45΄
  • Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα: 10 – 15 χρόνια
  • Επίπεδο πόνου: Ανώδυνη
  • Αναισθησία: Τοπική
shutterstock-226718791.jpg

ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Πώς εφαρμόζεται: Αν γεννήσατε ή χάσατε πολλά κιλά, με συνέπεια τη χαλάρωση των κοιλιακών μυών και του δέρματος, με την κοιλιοπλαστική μπορείτε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, βελτιώνοντας το μέγεθος και το σχήμα της. Η τομή πραγματοποιείται χαμηλά (στο σημείο της καισαρικής) και θα χρειαστεί να μείνετε ένα βράδυ στην κλινική, ενώ για τις επόμενες 15 ημέρες πρέπει να αποφεύγετε την έντονη δραστηριότητα. Θα επιστρέψετε στις καθημερινές σας συνήθειες την επόμενη ημέρα και στην εργασία σας μία εβδομάδα αργότερα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο.

  • Διάρκεια επέμβασης: περίπου 3 ώρες
  • Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα: Μπορεί να είναι μόνιμο, εφόσον δεν υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις βάρους
  • Επίπεδο πόνου: Μέτριος, αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα
  • Αναισθησία: Ολική νάρκωση

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Πώς εφαρμόζεται: Η επέμβαση αυτή αποκαθιστά προβλήματα στη ρινική κοιλότητα, το σχήμα (στραβή μύτη) και το μέγεθός της, κάποιο ανατομικό πρόβλημα (στραβό ρινικό διάφραγμα) και δυσκολίες στην αναπνοή (αντιμετωπίζει τη ρινική συμφόρηση, σταματάει το ροχαλητό). Η ρινοπλαστική έχει δύο τύπους: α) κλειστή (οι τομές γίνονται εσωτερικά) και β) ανοιχτή (η τομή γίνεται στη στυλίδα της μύτης και δε φαίνεται). Μετά το χειρουργείο, τοποθετείται ένας προστατευτικός νάρθηκας, ο οποίος αφαιρείται έπειτα από 7 ημέρες. Για τις επόμενες 3-4 ημέρες θα υπάρχουν οιδήματα και μελανιές. Στην εργασία σας επιστρέφετε άμεσα ή μία εβδομάδα αργότερα.

  • Διάρκεια επέμβασης: περίπου 90΄
  • Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα: Είναι μόνιμο
  • Επίπεδο πόνου: Μέτριος, αντιμετωπίζεται με απλά αναλγητικά
  • Αναισθησία: Ολική νάρκωση
shutterstock-509505757.jpg

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟΣΑΓΟΝΟ

Πώς εφαρμόζεται: Όταν το δέρμα γερνάει, η περιοχή κάτω από τον λαιμό χαλαρώνει και σε κάποιους συγκεντρώνεται πιο εύκολα λίπος κάτω από το πιγούνι, επηρεάζοντας τη συνολική εικόνα της κάτω γνάθου.

Κατά την επέμβαση, ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί μία κάνουλα αναρρόφησης, την οποία εισάγει μέσω μιας μικρής οπής στο δέρμα, για να αφαιρέσει το λίπος από το προγούλι. Αν η ποσότητα που θα αφαιρεθεί είναι μεγάλη και υπάρχει χαλάρωση στην περιοχή, τότε συστήνεται και lifting λαιμού. Θα χρειαστεί να φορέσετε έναν ελαστικό νάρθηκα για όσες μέρες συστήσει ο γιατρός. Η επιστροφή στην εργασία σας γίνεται σε διάστημα από πέντε έως εφτά ημέρες. Πολύ συχνά το λίπος που αφαιρείται εγχέεται σε σημεία του προσώπου που χρειάζονται αναπλήρωση.

  • Διάρκεια επέμβασης: 45΄-60΄
  • Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα: Διαρκεί χρόνια, εφόσον δεν υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις βάρους
  • Επίπεδο πόνου: Ανώδυνη
  • Αναισθησία: Τοπική

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Πώς εφαρμόζεται: Η επέμβαση διορθώνει το σχήμα ή το μέγεθος των αυτιών και δίνει λύση στα «πεταχτά» αυτιά (αφεστώτα ώτα). Πραγματοποιείται με τοπική νάρκωση. Διαμέσου μιας τομής πίσω από το αυτί, αποκολλάται το δέρμα από τον υποκείμενο χόνδρο, ώστε να διορθωθεί στη συνέχεια το σχήμα του. Μετά το χειρουργείο, επιστρέφετε σπίτι και φοράτε έναν ελαστικό επίδεσμο για περίπου τρεις μέρες, κατόπιν μία αθλητική μπαντάνα για άλλη μια βδομάδα και για έναν μήνα στη διάρκεια του ύπνου.

  • Διάρκεια επέμβασης: Περίπου 2 ώρες (μία ώρα/αυτί)
  • Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα: Είναι μόνιμο
  • Επίπεδο πόνου: Ανώδυνη
  • Αναισθησία: Τοπική
shutterstock-369785678.jpg

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Πώς εφαρμόζεται: Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη πλαστική χειρουργική επέμβαση στις γυναίκες, με τα νέας γενιάς ενθέματα σιλικόνης να είναι απόλυτα ασφαλή. Πριν από το χειρουργείο ο γιατρός σας αποφασίζει το μέγεθος, τον τύπο και τα χαρακτηριστικά του ενθέματος που θα χρησιμοποιηθεί. Η τοποθέτησή του (υπομαζικά, κάτω από τον μαστικό αδένα ή υπομυϊκά, κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ) γίνεται με μία τομή στο δέρμα, περίπου 4 εκ. Στην κλινική παραμένετε για λίγες ώρες έως μία μέρα. Τα ράμματα αφαιρούνται στις 10-12 ημέρες, ενώ για έναν μήνα φοράτε έναν ειδικό ελαστικό στηθόδεσμο. Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως και οριστικοποιείται σε 3-6 μήνες. Αν υπάρχει πτώση και χαλάρωση μαστών, γίνεται ταυτόχρονα και ανόρθωση στήθους. 

  • Διάρκεια επέμβασης: 90΄
  • Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα: Τα υψηλής ποιότητας ενθέματα θεωρητικά δεν αλλοιώνονται αλλά είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση μετά από 10-20 χρόνια.
  • Επίπεδο Πόνου: Ανώδυνη
  • Αναισθησία: Γενική

Fun Fact: Στην εποχή του κορωνοϊού δεκαπλασιάστηκαν οι επεμβάσεις προσώπου. Σύμφωνα με το MarketWatch, οι συχνές βιντεοκλήσεις και τα zoom meetings αύξησαν τη ζήτηση για αισθητικές επεμβάσεις με το φαινόμενο να περιγράφεται ως Zoom Dysmorphia!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021