fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο νόστιμες και γρήγορες μπάρες δημητριακών που θα σας κρατήσουν σε φόρμα
TASTE

Οι πιο νόστιμες και γρήγορες μπάρες δημητριακών που θα σας κρατήσουν σε φόρμα

Και μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι


Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν το αγαπημένο μας to-go snack για κάθε ώρα της ημέρας, καθώς και μια super healty επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Εάν θέλετε να αποφύγετε την περιττή ζάχαρη που έχουν οι μπάρες του εμπορίου, τότε συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τις καλύτερες συνταγές, τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.

Meet the bars!

Με αποξηραμένα δαμάσκηνα και μέλι

shutterstock-1263129217.jpg

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού ταχίνι χωρίς ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανάλατα
  • 11/2 φλιτζάνι ακατέργαστη βρώμη

Εκτέλεση:

Στο μούλτι πολτοποιήστε τα δαμάσκηνα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να πάρουν υφή που να μοιάζει με άψητη ζύμη. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήστε τη βρώμη για 15 λεπτά στους 1500C, μέχρι να πάρει χρυσαφένια υφή. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη βρώμη, τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα. Σε ένα άλλο μικρό μπολ αδειάστε το μέλι και το φιστικοβούτυρο. Ζεστάνετε τα για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να αποκτήσουν λεπτόρρευστη υφή και στη συνέχεια περιχύστε στο μείγμα της βρώμης. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά. Σε ένα ταψί διαστάσεων 15x15cm, απλώστε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάστε το μείγμα των συστατικών. Πατήστε καλά με τον πλάστη, ή ένα ποτήρι. Καλύψτε το ταψί με διαφανή μεμβράνη και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. Αφού βγάλετε τις μπάρες από το ψυγείο, τις κόβετε σε 10 περίπου κομμάτια και τις φυλάσσετε αεροστεγώς για μερικές ημέρες.


No-bake raspberry chia

shutterstock-1037434153.jpg

Υλικά: 

  • 1 κούπα βρώμη
  • 1 κούπα ξηρούς καρπούς
  • 1 1/4 κούπας ψιλοκομμένοι χουρμάδες
  • 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Μισή κ. γ. αλάτι
  • Μαρμελάδα raspberry
  • Σπόροι τσία

Εκτέλεση:

Ρίξτε τη βρώμη σε ένα μπλέντερ και αφήστε τη να χτυπηθεί μέχρι να γίνει σκόνη. Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς, τη βανίλια και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ρίξτε έναν έναν τους χουρμάδες. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, ρίξτε τα 3/4 σ' ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα, ενώ το υπόλοιπο 1/4 αφήστε το για crumble topping. Απλώστε το μείγμα σε ταψί και ρίξτε από πάνω τη μαρμελάδα raspberry και τους σπόρους τσία και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Τέλος, κόψτε τις μπάρες σας.


Με σοκολάτα, μέλι και ταχίνι

mpares-xurmades-bromh-kakao-amygdala-funtukia-kolokythosoporo-bigkan-syntagh-xoris-pshsimo-aplh-recipe-cool-artisan-gabrihl-nikolaidhs-2.jpg

Υλικά:

  • 250 γρ. χουρμάδες αποξηραμένοι
  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες σε σκόνη
  • 1/2 φλ. δημητριακά ολικής άλεσης
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ταχίνι ολικής
  • 1 φλ. αμύγδαλα ωμά ή ψημένα ανάλατα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 1 κ.σ. σπόρους τσία
  • 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο

Εκτέλεση: 

Αλέστε στο μούλτι τους χουρμάδες. Βάλτε σε μπολ τους αλεσμένους χουρμάδες, το μέλι, την αλεσμένη βρώμη, το λιναρόσπορο, το ταχίνι, τα αμύγδαλα και τους σπόρους chia. Προσθέστε τα δημητριακά σπασμένα σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε να γίνουν ζύμη. Προσθέστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατέψτε. Σε ένα τσέρκι στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Αδειάστε το μείγμα. Πατάτε και πιέζετε να ισιώσει η επιφάνεια και να γίνει συμπαγές το μείγμα. Παγώστε το μείγμα για 30'. Ξεφορμάρετε την πλάκα και κόβετε μακρόστενες τις μπάρες.


Με μπανάνα, κανέλα και καρύδια

shutterstock-489468130.jpg

Υλικά:

  • 75 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 40 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 3 ΚΣ κολοκυθόσπορους
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί απλώστε τις νιφάδες βρώμης και ψήστε τες στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά, να καβουρδιστούν, μόλις σκουρύνουν και μυρίσουν, βγάλτε τες. Σε ένα μπολ αναμίξτε πρώτα τα στερεά υλικά, τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, τα καρύδια, τους κολοκυθόσπορους, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα πιάτο με το πιρούνι λιώστε την μπανάνα και ενώστε την με το μέλι. Προσθέστε τα στο μπολ με τα στερεά υλικά πολύ καλά. Σε μια ορθογώνια φόρμα 14x10 εκ, καλυμμένη με λαδόκολλα απλώστε το μείγμα. Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κόψτε τα σε κομμάτια και αποθηκεύστε τα για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή απόλαυση!