fbpixel

Search icon
Search
5+1 snacks χωρίς υδατάνθρακες που όμως θα σας χορτάσουν
WELLNESS

5+1 snacks χωρίς υδατάνθρακες που όμως θα σας χορτάσουν

Εντάξτε τα τώρα στο πρόγραμμα της διατροφής σας


Ξεκινώντας το θέμα μας, καλό θα ήταν να διευκρινίσουμε τι ακριβώς είναι οι υδατάνθρακες και γιατί όταν κάνουμε κάποια διατροφή ή δίαιτα επιθυμούμε συχνά να τους αποφεύγουμε. Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι οι υδατάνθρακες αποτελούν τρία μακροθρεπτικά συστατικά, που παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, μαζί με πρωτεΐνες και λίπος. Εντάσσονται σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών, των φρούτων, των λαχανικών και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Η αλήθεια είναι ότι οι απλοί υδατάνθρακες, που συχνά συναντάμε στα snacks με ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, μπορούν να προκαλέσουν αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα και συντριβές, ενώ οι σύνθετοι υδατάνθρακες, που βρίσκονται σε δημητριακά ολικής αλέσεως και λαχανικά, παρέχουν μακροχρόνια ενέργεια και σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

1. Οτιδήποτε με αυγό 

shutterstock-359777390.jpg

Αν δεν επιθυμείτε να καταναλώσετε υδατάνθρακες, έστω και για μια εβδομάδα, τότε θα έχετε καταλάβει ότι τα αυγά είναι ο καλύτερός σας φίλος. Ειλικρινά, όσο περισσότερους τρόπους μπορείτε να μάθετε να τα μαγειρεύετε για να έχετε ποικιλία, τόσο το καλύτερο. Μπορείτε να τα συνοδέψετε με σαλάτα σπανάκι, να προσθέσετε τυρί και λίγο χυμό λεμονιού ή ακόμα και να τα δοκιμάσετε σε μία υγιεινή ομελέτα!

2. Ελιές 

shutterstock-1901750797.jpg

Διαθέτουν μηδενικούς υδατάνθρακες κι είναι πλούσιες σε λιπαρά, πράγμα που σημαίνει ότι χορταίνετε πολύ πιο γρήγορα και σταματάτε να τις καταναλώνετε πριν φάτε πολλές. Αποτελούν επίσης μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων.

3. Αβοκάντο 

shutterstock-1018672126.jpg

Το αβοκάντο αποτελεί όπως έχουμε ξαναπεί μια εξαιρετική πηγή υγιεινών λιπών και φυτικών ινών, ενώ διαθέτει ελάχιστους υδατάνθρακες. Το αγαπημένο τρόφιμο περιέχεται σε πολλές δίαιτες και είναι τέλειο σε φέτες τόσο μόνο του όσο και σε συνδυασμό με λίγο αλάτι και πιπέρι.

4. Ξηροί Καρποί 

shutterstock-355672364.jpg

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα πεκάν, οι ηλιόσποροι και οι σπόροι κολοκύθας αποτελούν όλα εξαιρετικές προτάσεις για ένα πιο crunchy και παράλληλα χορταστικό snack. Καθώς περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη και πρωτεΐνες ταιριάζουν ιδανικά σε μια διατροφή χωρίς υδατάνθρακες ενώ είναι μια ιδανική επιλογή για πρωινό - μαζί με γιαούρτι και λίγο μέλι.

5. Τυρί 

shutterstock-1956205291.jpg

Μπορεί γενικά τα τυριά να μην αποτελούν την κατάλληλη επιλογή όταν κάνουμε κάποια διατροφή, παρόλα αυτά εάν αποφεύγετε τους υδατάνθρακες θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι περιέχουν μηδενικούς. Ιδιαίτερα τα σκληρά τυριά όπως το cheddar, το ελβετικό και η παρμεζάνα είναι όλα χωρίς υδατάνθρακες.

6. Πίκλες και αγγούρι 

shutterstock-1978700594.jpg

Το να επιλέγετε πίκλες ή να κόβετε φρέσκα αγγούρια και να τα βάζετε σε ένα περιτύλιγμα μαρουλιού είναι ένα τέλειο κι ελαφρύ σνακ που μπορείτε να προσθέσετε στη δίαιτά σας, ενώ καταναλώνεται υπέροχα σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας, είναι δροσερό και περιέχει μηδενικούς υδατάνθρακες και θερμίδες!