fbpixel

Search icon
Search
Οι πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης στη Νέα Υόρκη που θα «τρέχουν» από τώρα έως το 2025
ARTS & CULTURE

Οι πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις τέχνης στη Νέα Υόρκη που θα «τρέχουν» από τώρα έως το 2025

Λαμβάνουν χώρα στα πιο ιστορικά art spaces και αξίζουν την προσοχή σας


Η Νέα Υόρκη αποτελεί όνειρο για πολλούς ταξιδιώτες κι έχει πάντα κάτι το ιδιαίτερο να αναδείξει. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ αυτήν την εποχή μεταμορφώνεται χάρη στα χρώματα του φθινοπώρου κι ένα ταξίδι εκεί φαντάζει πιο δελεαστικό από ποτέ άλλοτε. Για τους λάτρεις της τέχνης, ειδικά, νέες εκθέσεις βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στο προσκήνιο και λαμβάνουν χώρα στα πιο εμβληματικά art spaces.

Παρακάτω έχουμε ξεχωρίσει αυτές που «τρέχουν» από τώρα το φθινόπωρο, με πολλές από τις οποίες να συνεχίζονται έως τις αρχές του 2025.

1. "Rodney Graham", 303 Gallery

ahvajfbss3z9vf4wmtexgx-768-80jpg.webp

Το έργο του Καναδού εννοιολογιστή Rodney Graham (1949-2022) παρουσιάζεται στην 303 Gallery. Γνωστός για τις παραλογιστικές ταινίες και τις φωτογραφίες του σε φωτισμένα κουτιά, παρουσίαζε τον εαυτό του ως διάφορους αρχέτυπους σε σκηνές διακοσμημένες με λεπτομερή σκηνικά και αξεσουάρ. Μη περιοριζόμενος μόνο στον κινηματογράφο, ο Graham εξερεύνησε πολλά μέσα, συμπεριλαμβανομένων της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της συγγραφής και της μουσικής. Η ατομική έκθεση εξερευνά 25 χρόνια της καριέρας του και θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου.


2. "José Guadalupe Posada", The Met

dp869354.jpg

Η παράδοση της τυπογραφίας στο Μεξικό εξερευνάται σε αυτή την πολύχρωμη έκθεση. Τα πρώιμα έργα του τυπογράφου José Guadalupe Posada , γνωστού για τους χαρακτηριστικούς σκελετούς του που συνέβαλαν στη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας ταυτότητας για την μεξικανική τέχνη, μέχρι την τυπογραφία μετά την Μεξικανική Επανάσταση (1910-1920), η έκθεση παρουσιάζει ένα μείγμα έργων από τον 18ο έως τον μέσο εικοστό αιώνα. Η έκθεση εξετάζει καλλιτέχνες που εκμεταλλεύτηκαν την τυπογραφία για να αναδείξουν κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα και να εκφράσουν αντίσταση στην άνοδο του φασισμού σε όλο τον κόσμο. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου 2025.


3. "Ice Cold", The American Museum of Natural History

5shwn6muafz3wc7qxm9bly-768-80jpg.webp

Βυθιστείτε στον λαμπερό κόσμο της κοσμηματοποιίας του hip-hop στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Υπερμεγέθη χρυσά κολιέ και κλειδιά διακοσμημένα με διαμάντια συνοδεύονται από ονόματα-αστέρες όπως οι Notorious B.I.G., Jam Master Jay και Erykah Badu. Ωστόσο, η έκθεση "Ice Cold" έχει υψηλότερους στόχους, ξεπερνώντας τους θαυμάσιους και τολμηρούς σχεδιασμούς για να φωτίσει την κοσμηματοποιία του hip-hop ως μέρος μιας πολυδιάστατης πορείας στιλ, πολιτικής και κοινωνικοπολιτισμικών τάσεων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου 2025.


4. "What It Becomes", Whitney Museum of American Art

avlygqr3rh9awfrnyx7rmh-768-80jpg.webp

Με τη συμμετοχή 11 καλλιτεχνών, η έκθεση "What It Becomes" εξερευνά νέα και σπάνια έργα που αναζητούν τι είναι η ζωγραφική και τι μπορεί να είναι. Η έκθεση παρουσιάζει μια ποικιλία διαδικασιών και τεχνικών που είναι εγγενείς στη ζωγραφική. Ορισμένοι καλλιτέχνες το έχουν εξερευνήσει μέσω σχεδίων σε χαρτί, στη φωτογραφία και το βίντεο, ενώ άλλοι έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικά εργαλεία ή το σώμα τους ως επιφάνεια. Η συνοχή της έκθεσης βρίσκεται ανάμεσα στην ταυτότητα και την ομορφιά και τις δυνατότητες της επανασχεδίασης ή της αναδιοργάνωσης του εαυτού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Ιανουαρίου 2025.


5. "Electric Op", Buffalo AKG Art

bw9nzgqyantw9qpzfjkopd-768-80jpg.webp

Σε μια συλλογή 90 έργων που εκτείνεται σε έξι δεκαετίες, η έκθεση "Electric Op" εξερευνά πώς οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν την αφαίρεση για να αποκαλύψουν την πολύπλοκη σχέση μεταξύ αντίληψης και τεχνολογίας. Στη δεκατία του 1960, ο όρος "Op", που προέρχεται από την "Optical", έγινε ένα αναδυόμενο κίνημα, στο οποίο οι καλλιτέχνες του Op χρησιμοποίησαν αφηρημένα σχέδια για να δημιουργήσουν οπτικές ψευδαισθήσεις. Η έκθεση είναι ένας φόρος τιμής σε αυτό το κίνημα, που βοήθησε να ανοίξει τον δρόμο για την αφαίρεση της τέχνης σε αναλογικές και ψηφιακές κινήσεις. Θα διαρκέσει έως τις 27 Ιανουαρίου.