fbpixel

Search icon
Search
Οι πέντε πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο για το 2022
LIFE & CAREER

Οι πέντε πιο πλούσιες γυναίκες στον κόσμο για το 2022

Με την περιουσία τους να ξεπερνά τα 70 δισ. δολάρια


Είναι αυτοδημιούργητες, παθιάζονται με αυτά που ακολουθούν και διακρίνονται για τη συνέπεια, την πειθαρχία και το έντονο πείσμα τους. Πέντε γυναίκες, των οποίων οι ρόλοι συνδυάζουν την μητρότητα, τη θηλυκότητα και την επιχειρηματικότητα. Γνωρίζουν πολύ καλά πως να επιβιώνουν με επιτυχία στα δεδομένα ανταγωνισμού της σύγχρονης πραγματικότητας, αλλά και σε μια διεθνή βιομηχανική σκηνή, στην οποία ακόμη και σήμερα πρωταγωνιστής είναι το ανδρικό φύλο. Μέσα από τις δυσκολίες, βγαίνουν με ακόμη περισσότερο δυναμισμό, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. 

Σύμφωνα με τα έγκυρα ποσοτικά δεδομένα των παγκόσμιων οικονομικών λιστών, Forbes και Bloomberg Billionaires Index, αυτές οι πέντε γυναίκες αγγίζουν την κορυφή των πιο πλούσιων γυναικών στον κόσμο για το έτος 2022. Με τον δικό τους τρόπο μεταφέρουν το μήνυμα ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι ανεξάρτητη και να τα καταφέρει.

Jacqueline Mars

5f0fa1a1a3108348fcdd9cdd.png

H Αμερικανίδα κληρονόμος και επενδυτής συνεχίζει με αποτελεσματικότητα και ανοδικές επαγγελματικές κινήσεις την οικογενειακή επιχειρηματική κληρονομιά στην αμερικανική εταιρεία καραμελών, "Mars, Incorporated"η οποία ιδρύθηκε το 1911 από τον παππού της, Frank C. Mars. Η ίδια εργάστηκε για μια εικοσαετίαΔεύτερη πηγή εσόδων της αποτελούν οι δημοφιλείς τροφές για κατοικίδια, Pedigree και Whiskas. Σήμερα, στα 82 της, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο και εκτρέφει άλογα για Ολυμπιακούς αγώνες στη φάρμα της στη Virginia. Σύμφωνα με τους παγκόσμιους οικονομικούς δείκτες, η περιουσία της έχει αναχθεί στα 32,6 δισεκατομμύρια δολάρια. 

MacKenzie Scott

mackenzie-scott.jpg

Η Amazon αποτελεί την κεντρική της επιχειρηματική δραστηριότητα. Από τότε που χώρισε από τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos το 2019, η Scott έχει γίνει ένας από τους πιο παραγωγικούς φιλάνθρωπους στην ιστορία. Έχει δωρίσει 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περισσότερους από 1250 οργανισμούς σε λιγότερο από δύο χρόνια. Η ίδια έχει διαπρέψει στην μυθιστοριογραφία. Η περιουσία της για το 2022 έχει αγγίξει τα 43.6 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Alice Walton

tcx110121alicewalton-002-1633720572.jpg

Η Αμερικανίδα κληρονόμος της "Walmart" με περιουσία που εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος χάρη στην άνοδο της μετοχής της εταιρείας. Ήταν η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο το 2020, αλλά έχασε τη θέση της από την Γαλλίδα επιχειρηματία, Bettencourt Meyers. Και στο παρελθόν έχει διακριθεί για την κυριαρχία της στον χρηματιστηριακό κόσμο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2016, όταν  κατείχε πάνω από έντεκα δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές της Walmart. Η περιουσίας της έχει υπολογιστεί στα 65.3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Julia Koch

julia2.webp

Aμερικανίδα σοσιαλίστρια, δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος, χήρα του δωρητή και φιλάνθρωπου, David Koch, και τα παιδιά της κατέχουν μερίδιο 42% στην Koch Industries, τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία στις ΗΠΑ. Ο μεγαλύτερος αδερφός του David, Charles Koch, είναι πρόεδρος και κατέχει επίσης μερίδιο 42%. Η περιουσία της σύμφωνα με τις πρόσφατες μετρήσεις έφτασαν στα εξήντα δισεκατομμύρια δολάρια.

Françoise Bettencourt Meyers

loreal-francoise-bettencourt-meyers.jpg

Αποτελεί την πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη για δεύτερη συνεχή χρονιά. Εγγονή του ιδρυτή του κολοσσού brand ομορφιάς, L'Oréal, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του κόσμου το 2018, μετά τον θάνατο της μητέρας της, Liliane Bettencourt, της πλουσιότερης γυναίκας στον κόσμο εκείνης της εποχής. Η περιουσία της αγγίζει τα 74, 8 δισεκατομμύρια δολάρια.