fbpixel

Search icon
Search
Οι παραστάσεις χορού που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι
AGENDA

Οι παραστάσεις χορού που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι

Αφεθείτε στον ρυθμό τους και ταξιδέψτε


Ο χορός αποτελεί έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων, τόσο για τους επαγγελματίες του χώρου όσο και για το κοινό. Επιπλέον, λειτουργεί λυτρωτικά και βοηθά στην αποβολή του άγχους. Είναι εμφανές, λοιπόν, ότι δεν ευεργετεί μόνο τους συμμετέχοντες, αλλά και τους θεατές. Ταυτόχρονα, μπορεί να σας μυήσει σε έναν φανταστικό κόσμο, γεμάτο μουσική, κίνηση, γοητεία και μυστήρια, στον οποίο έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε, απολαμβάνοντας τις παρακάτω dance παραστάσεις που ανεβαίνουν στις σκηνές της πόλης. 

«Η Νόρα στο τρένο με τη Μήδεια», Πολυχώρος Μύλος

8s5dfdf.jpg

Εάν σας αρέσει το θέατρο, οι αρχαίες τραγωδίες και ο χορός, είναι must. Το έργο αποτελεί συνδυασμός θεάτρου και σύγχρονου χορού και βασίζεται στην τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια», καθώς και στο δράμα του Χένρικ Ίψεν «Το κουκλόσπιτο». Εστιάζει στη γυναικεία αφοσίωση και αυταπάρνηση και εκφράζει τη διαχρονική στάση ζωής απέναντι στο ανδρικό πρότυπο. Η ιστορία ξεκινά από την αρχέγονη αντιμετώπιση του θέματος, για να φτάσει τελικά στις σύγχρονες εκφράσεις της γυναικείας θέσης στην κοινωνία. Η «Νόρα στο τρένο με τη Μήδεια» της Μαρίας Καρβουνίδου θα βρίσκεται στον Πολυχώρο του Μύλου μέχρι τις 21 Ιουνίου, οπότε φροντίστε να κλείσετε έγκαιρα το εισιτήριό σας. 

Info: Πολυχώρος Μύλος-Καφέ του Μύλου, Ανδρέου Γεωργίου 56. Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη έως τις 21 Ιουνίου, στις 21:30

"Hubris", Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

pe0465j0022v01.jpg

Άλλη μία παράσταση χορού, που θα σας συνεπάρει. Η ομάδα «Κιναίσθηση» σε συνεργασία με το Social Body Dance Lab παρουσιάζουν στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Δάσους, το έργο "Hubris" της χορογράφου Κατερίνας Αντωνιάδου. Συμμετέχουν 15 ερμηνευτές, ενώ η μουσική σύνθεση ανήκει στον Μιχάλη Γούτη. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τον ήρωα «Φάουστ», όπως αποδίδεται στα έργα των Goethe και Marlowe και στα «Επτά θανάσιμα αμαρτήματα». Μέσω της θεωρητικής και σωματικής έρευνας, η χορογράφος μελετά τη σύνδεση των στοιχείων του ήρωα, καθώς και τη χορογραφική τους απόδοση. Η σύμπραξη χορού, μουσικής και σκηνογραφίας οδηγούν στη δημιουργία ενός μοναδικού έργου που συγκινεί, παρασύρει και προκαλεί το κοινό σε ένα πνευματικό interaction. Don' t miss it!

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2. Παραστάσεις: 23 & 24 Ιουνίου, στις 21:00

"Aneckxander", Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

12628493-813771678748297-298458682360035988-o.jpg

Πρόκειται για μία τραγική αυτοβιογραφία του σώματος, σαν να πρόκειται για ένα αληθινό πρόσωπο, και απευθύνεται σε ανθρώπους που νιώθουν άνετα με την εικόνα του γυμνού -είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15. Η παράσταση "Aneckxander" είναι ένα μινιμαλιστικό solo ενός ακροβάτη, ο οποίος πλαισιώνεται από αντικείμενα, υπό τη μουσική υπόκρουση του τραγουδιού "Arvo Pärt" στο πιάνο. Το έργο κινείται ανάμεσα στην τραγωδία και την κωμωδία και είναι ιδιαίτερα απολαυστικό, παρά την απουσία πολυπληθούς ομάδας στη σκηνή. Σκοπός της είναι να δουν οι θεατές τον ίδιο τους τον εαυτό, όταν το σώμα αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην αποκάλυψη της αλήθειας και τη διαφυγή από την πραγματικότητα. Ανεβαίνει στις 30 Ιουνίου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους. 

Info: Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2. Στις 30/6, ώρα: 21:15

"Buenos Tangos, Romper El Piso", Μονή Λαζαριστών

tango5.jpg

Λάτρεις του αργεντίνικου tango ενωθείτε, διότι αυτό το καλοκαίρι στην πόλη θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από κοντά τον αισθησιακό και ταυτόχρονα ρομαντικό αυτό χορό στην καταπληκτική παράσταση "Buenos Tangos, Romper El Piso", η οποία θα παρουσιαστεί στις 18 Ιουλίου, στη Μονή Λαζαριστών στο πλαίσιο του φετινού ομώνυμου φεστιβάλ 2018. Αξίζει να της αφιερώσετε τη βραδιά σας! 10 χορευτές και 7 μουσικοί επί σκηνής θα σας ταξιδέψουν στη μαγεία της αυθεντικής αργεντίνικης κουλτούρας. Με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills, θα παρακολουθήσετε ένα μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο Carlos Gardel, ο Alfredo Le Pera και ο Αstor Piazzolla.

Info: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη. Στις 18/7 ώρα 21:30