fbpixel

Search icon
Search
Οι παραλίες στα Δωδεκάνησα που θυμίζουν τροπικούς παραδείσους
TRAVEL

Οι παραλίες στα Δωδεκάνησα που θυμίζουν τροπικούς παραδείσους

Ήρθε η ώρα να διαμορφώσετε τη δική σας bucket-list


Κάθε καλοκαίρι, η Ελλάδα έχει την τιμητική της και αποτελεί go to προορισμό για όλους. Τα δροσερά γαλαζοπράσινα νερά της, ο καυτός ήλιος, οι χρυσαφένιες αμμουδιές, η πλούσια ιστορία του κάθε τόπου και η γαστρονομία της, είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί να απολαύσει κανείς, φτάνοντας σε αυτήν, με τα νησιά της να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Για τους λάτρεις της ηρεμίας και των ειδυλλιακών τοπίων, τα Δωδεκάνησα θεωρούνται ιδανική επιλογή κι εμείς, κάνουμε focus σε αυτά, ξεχωρίζοντας τις πιο όμορφες, must-visit παραλίες, που αξίζει να θαυμάσει κανείς από κοντά.

Μία χώρα με απίστευτη ομορφιά!

Φούρνοι, Ρόδος

shutterstock-1137060821.jpg

Είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και θεωρείται ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς, που αξίζει να επισκεφθεί κανείς. Η Ρόδος είναι ένα νησί με πολλά, διαφορετικά πρόσωπα, που κερδίζει αμέσως μία θέση στην καρδιά όσων καταφθάνουν σε αυτήν. Πρόκειται για ένα μέρος με τεράστια ιστορία, που έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό χαρακτήρα του, με τα αρχαιολογικά και μεσαιωνικά μνημεία και τα γραφικά χωριά να αποτελούν σήμα κατατεθέν του. Η Ρόδος διαθέτει αμέτρητες παραλίες, που δε θεωρούνται τυχαία από τις καλύτερες συνολικά στην Ελλάδα, με τις περισσότερες από αυτές να βρίσκονται στην ανατολική και νότια ακτή του νησιού. Άλλες, είναι απομονωμένες και ήσυχες κι άλλες πιο πολυσύχναστες, ωστόσο, αν αξίζει πραγματικά να επισκεφθεί κανείς κάποια, αυτή είναι οι Φούρνοι. Πρόκειται για μία ήρεμη μικρή παραλία με άγρια ομορφιά, βότσαλα, άμμο και υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά, που δεν είναι οργανωμένη και -προφανώς- απαιτείται μία extra προετοιμασία πριν να φτάσει κάποιος σε αυτήν. Η θέα είναι απίστευτη και κυριολεκτικά, θα τη λατρέψετε!

Διακόφτης, Κάρπαθος

shutterstock-1807929166.jpg

Ένα νησί με παρθένα ομορφιά, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό όσων αποζητούν την ηρεμία κι αγαπούν τις διακοπές σε πανέμορφα τοπία, μακριά από όλα κι από όλους. Ένα νησί με πολύ ιδιαίτερη αύρα, με πανέμορφες θάλασσες, γραφικά ορεινά χωριά, πλούσια παράδοση κι απίστευτο φυσικό πλούτο. Διακοπές στην Κάρπαθο σημαίνει χαλάρωση, σημαίνει αποφόρτιση, σημαίνει αναζωογόνηση. Τα άγρια τοπία, τα χωριά που μοιάζουν σα να είναι βγαλμένα από άλλη εποχή και τα μοναδικά χωριά της, της χαρίζουν μία πολύ ιδιαίτερη ομορφιά και συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό, ενώ σήμα κατατεθέν της αποτελούν τα πανηγύρια. Όλο το νησί γίνεται ένα, locals και visitors ενώνονται και μαζί, απολαμβάνουν μοναδικές στιγμές, που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη. Κάνοντας focus στις παραλίες της, κατά γενική ομολογία μία από τις πιο όμορφες είναι ο Διακόφτης, που θυμίζει πολύ την Καραϊβική. Αν θέλετε να βουτήξετε σε πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά, να ξαπλώσετε στην καυτή, χρυσαφένια άμμο και να απολαύσετε μία θέα που κόβει την ανάσα, πρέπει οπωσδήποτε να την προσθέσετε στην bucket-list σας.

Μάρμαρα, Κάσος

shutterstock-1929312161.jpg

Εκτός από τα μεγαλύτερα, πιο δημοφιλή νησιά, τα Δωδεκάνησα περιλαμβάνουν κι άλλα, πιο μικρά, αλλά εξίσου όμορφα νησάκια. Η Κάσος, είναι αναμφίβολα ένα από αυτά κι αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αξίζει πραγματικά να την επισκεφθείτε και να θαυμάσετε από κοντά την σπάνια ομορφιά της. Το νησί, αυτό, έχει καταφέρει να διατηρήσει την αυθεντικότητά του, ενώ φημίζεται για τους όμορφους οικισμούς, τις υπέροχες παραλίες, τα πανηγύρια, αλλά και τη γαστρονομία του, με τους ντόπιους να προσκαλούν τους visitors σε ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων, που δύσκολα ξεχνιέται. Η Κάσος είναι ο ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές και μοιάζει να έχει μείνει ανέγγιχτη από τον χρόνο, με τις παρθένες παραλίες και τα γραφικά χωριά να αποτελούν το σήμα κατατεθέν της, ενώ must-visit θεωρείται η παραλία Μάρμαρα, που για όσους τη γνωρίζουν, αποτελεί μία από τις πιο όμορφες συνολικά της Μεσογείου. Βρίσκεται στο νησάκι Αρμάθια, στο οποίο μπορεί να φτάσει κανείς με καΐκι από την Κάσο, με τα τιρκουάζ νερά και τη λευκή άμμο να συνθέτουν ένα εξωτικό σκηνικό, σπάνιας ομορφιάς.

Γροίκος, Πάτμος

shutterstock-634954196.jpg

Είναι παγκοσμίως γνωστή για τη σημαντική θρησκευτική κληρονομιά της, ωστόσο, δε σημαίνει ότι είναι το μοναδικό πράγμα που έχει να προσφέρει σε όσους καταφθάνουν σε αυτήν. Η Πάτμος, φημίζεται για τις εκπληκτικές παραλίες, τα γραφικά χωριά, τα υπέροχα τοπία και τη γαστρονομία της κι αποτελεί ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της ηρεμίας και της χαλάρωσης. Τα γραφικά χωριά της παραπέμπουν σε μία άλλη, πιο αυθεντική, πιο όμορφη εποχή και τα μονοπάτια της, προσφέρουν μία θέα που κόβει την ανάσα. Η ατμοσφαιρική Χώρα, έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με την επιβλητική αρχιτεκτονική, τα στενά σοκάκια και τους ανεμόμυλους να συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς, ενώ είναι περιττό να πει κανείς ότι το συγκεκριμένο νησί διαθέτει και τις πιο μαγικές παραλίες. Μία από αυτές, είναι ο Γροικός, ένας πανέμορφος κόλπος με γαλαζοπράσινα νερά που θυμίζει λίμνη, καθώς περιβάλλεται από δύο μικρές χερσονήσους. Είναι το go to μέρος για όσους βρίσκονται στην Πάτμο και δεν αποτελεί τυχαία αγαπημένη επιλογή των locals. Must-visit για όλους!

Παχιά Άμμος, Νίσυρος

shutterstock-2293107529.jpg

Ένα μικρό ηφαιστειογενές νησί με άγρια ομορφιά. Ένα νησί που φημίζεται για τα εντυπωσιακά, φυσικά τοπία, για το ηφαίστειο -obviously- για τα γραφικά χωριά και τα μοναδικά vibes του. Η Νίσυρος βρίσκεται ανάμεσα στην Κω και την Τήλο κι είναι ο ιδανικός προορισμός για χαλαρωτικές διακοπές και ξεκούραση, μακριά από την πολυκοσμία. Στο νησί, αυτό, ο χρόνος μοιάζει να σταματά, το μυαλό κάνει τις πιο όμορφες σκέψεις, όλες οι αισθήσεις ξυπνούν και γίνονται πιο έντονες. Λόγω της ηφαιστειογενούς προέλευσής της, η Νίσυρος διαθέτει παραλίες με μαύρα βότσαλα και μαύρη ή κόκκινη άμμο, καθώς και εντυπωσιακά βράχια. Ο κεντρικός κρατήρας του ηφαιστείου, ονομάζεται Στέφανος, βρίσκεται στην καλντέρα στο κέντρο του νησιού και είναι προσβάσιμος με τα πόδια, με μία βόλτα στο σεληνιακό τοπίο να είναι αρκετή για να κερδίσει μία θέση στην καρδιά ακόμη και των πιο απαιτητικών visitors. Τα γραφικά χωριά του, κρύβουν αμέτρητους θησαυρούς και οι παραλίες είναι πανέμορφες και προσφέρονται για ατελείωτες βουτιές και κολύμπι, κάτω από τον λαμπερό ήλιο. Μία από τις πιο όμορφες, είναι -αναμφίβολα- η Παχιά Άμμος, με τη μαύρη άμμο και τα δροσερά νερά να συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Η παραλία είναι προσβάσιμη μέσα από ένα μονοπάτι και θα χρειαστεί να περπατήσετε περίπου 20-25 λεπτά, ωστόσο, η εικόνα που θα αντικρίσετε φτάνοντας σε αυτήν, θα σας αποζημιώσει.

    Enjoy your summer!