fbpixel

Search icon
Search
Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων για το 2021 που δε θα αφήνετε από τα χέρια σας
ARTS & CULTURE

Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων για το 2021 που δε θα αφήνετε από τα χέρια σας

Εντρυφήστε στις ενδιαφέρουσες ιστορίες τους


Συνηθίζετε να χάνεστε σε ιστορίες βιβλίων δημιουργώντας τις δικές σας εικόνες; Το 2021 έχει ξεκινήσει για τα καλά και οι εκδοτικοί οίκοι έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζουν στην αγορά τις ολοκαίνουριες κυκλοφορίες βιβλίων, που πρόκειται να μας κρατήσουν τέλεια συντροφιά όλους αυτούς τους μήνες του έτους. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, το έκαναν λίγο πριν φύγει η παλιά χρονιά κι έτσι οι βιβλιοφάγοι τα έχουν εντάξει ήδη στη βιβλιοθήκη τους. Καλύπτοντας το φάσμα κάθε γούστου, μπορείτε να βρείτε τα αναγνώσματα που σας ταιριάζουν περισσότερο και να εκμεταλλευτείτε τις ημέρες της καραντίνας για να τα απολαύσετε.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε για όλους εσάς τους book lovers τα νέα top αναγνώσματα για να διαβάσετε μέσα σε αυτήν τη χρονιά!

Φλόγα, Ανδρέας Κονάνος

9786180136920.jpg

Μέσα από το ολοκαίνουριο βιβλίο του, ο Ανδρέας Κονάνος στοχεύει στο να κάνει τους αναγνώστες να δουν τη ζωή από την αρχή και να αρχίσουν να τη σκιαγραφούν με γνώμονα την αισιοδοξία και την αγάπη. Μέσα από τις σελίδες του, θα ανακαλύψετε την ιστορία νεαρού που αγάπησε από πολύ μικρός τον Ιησού και κατάφερε να πορευθεί στη ζωή του με πολλή αγάπη και θέληση για κάθε νέα ευκαιρία που του παρουσιαζόταν ανά διαστήματα. Μια γαλήνη στην ψυχή, είναι αυτό ακριβώς που θα νιώσετε ξεφυλλίζοντάς το.

Η πτώση της Γκόντολιν, J. R. R. Tolkien

tolkin-i-ptosi-tis-gondolin-kouvertouralow.jpg

Η πτώση της Γκοντόλιν είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο ισχυρότερων δυνάμεων στον κόσμο: του έκπτωτου Θεού Μόργκοθ, που αντιπροσωπεύει το υπέρτατο κακό, και του Θεού Ούλμο, του Άρχοντα των Υδάτων. Η πανέμορφη Γκοντόλιν είναι η πόλη που έχουν ιδρύσει τα Ξωτικά Νολντόριν σε μια κρυφή και απρόσιτη τοποθεσία, ώστε να μην τους βρίσκει ο Μόργκοθ. Ο Ούλμο δίνει εντολή σε έναν άνθρωπο, τον Τούορ, να πάει στην κρυφή πόλη και να μεταφέρει στον βασιλιά της, τον Τούργκον, μήνυμα ότι πρέπει να αντιμετωπίσει τον Μόργκοθ αν θέλει να απαλλαγεί από αυτόν. Ο Τούορ ξεκινά το δύσκολο ταξίδι για την Γκοντόλιν. Μόλις φτάνει, δίνει το μήνυμα στον Τούργκον, που αρνείται να βγει από την πόλη και να συγκρουστεί με τον Μόργκοθ. Η άρνηση αυτή έχει τρομερές συνέπειες και από τότε όλα αρχίζουν να ανατρέπονται και να παίρνουν ακραίες διαστάσεις.

Στο πάρκο με τις νεραντζιές, Ιωάννα Αργυρού

1581764.jpg

Η Λίζα και ο Έκτορας, δυο δεκατετράχρονοι έφηβοι, παιδιά χωρισμένων γονιών, ζουν στην ίδια γειτονιά και παλεύουν να αποκτήσουν τη δική τους φωνή και ταυτότητα. Στην προσπάθειά τους αυτή πέφτουν συχνά, αλλά δεν τα παρατούν. Οι δρόμοι τους θα συναντηθούν όταν ο πατέρας της μίας και η μητέρα του άλλου γνωρίζονται. Πώς θα αντιδράσουν; Και πώς θα εξελιχθούν οι σχέσεις και οι ισορροπίες μεταξύ των τεσσάρων ηρώων; Όταν όλα μοιάζουν να αλλάζουν και το μόνο σταθερό σημείο αναφοράς είναι ένα πάρκο με νεραντζιές; Μια ιστορία ενηλικίωσης γύρω από τη φιλία, την οικογένεια και τα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Ένα μυθιστόρημα για την δύναμη της προσπάθειας, της αλλαγής και της συμφιλίωσης με τον εαυτό μας.

Σχετικά με το τίποτα, Woody Allen

11.jpg

Με τη μοναδική του ικανότητα να αφηγείται ιστορίες, ο Woody Allen μάς γυρίζει πίσω στην παιδική του ηλικία στο  Brooklyn, στα πρώτα χρόνια της αμερικάνικης τηλεόρασης, όταν εργάστηκε ως ευθυμογράφος σε τηλεοπτικές επιθεωρήσεις στο πλευρό θρυλικών μορφών και στα clubs όπου εμφανιζόταν ως κωμικός. Κι έπειτα μάς οδηγεί στον κόσμο των κινηματογραφικών πλατό, όταν πλέον άρχισε να γυρίζει τις πρώτες του κωμωδίες και μας ξεναγεί στην 60χρονη παραγωγικότατη καριέρα του στο σινεμά, από τις κλασικές ταινίες του ως τις πιο πρόσφατες. Παράλληλα, μάς μιλά για τους γάμους του, τους έρωτές του και τις διάσημες φιλίες του, για τη μουσική που αγαπά να παίζει, για τα βιβλία του και τα θεατρικά του έργα. Μαθαίνουμε για τους δαίμονές του, τα λάθη και τις επιτυχίες του και για τους ανθρώπους που τον σημάδεψαν.

Προς τ' άστρα, Παύλος Καστανάς

12.jpg

Από τα αρχαιότατα χρόνια ο άνθρωπος έστρεφε το βλέμμα του προς τ’ άστρα, κατακλυσμένος από συναισθήματα δέους και απορίας. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της Αστροφυσικής και των εντυπωσιακότερων πτυχών της. Μέσα στις σελίδες του ξεδιπλώνονται οι εξωτικές συνθήκες των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, η προσπάθεια εύρεσης νέων κόσμων, η επική ιστορία της γέννησης και του θανάτου των αστέρων, οι μυστηριώδεις μαύρες τρύπες και τα υπέρλαμπρα κβάζαρ, το παρελθόν και το μέλλον του Σύμπαντος, η αναζήτηση εξωγήινης ζωής και πολλά ακόμα συναρπαστικά κεφάλαια της Αστροφυσικής και της Αστρονομίας.